U bent hier: Home / 10 jaar Irak; oorlogsmisdaden Matthijs van Nieuwkerk

10 jaar Irak; oorlogsmisdaden Matthijs van Nieuwkerk

by J.L. de Kreek — last modified 20-03-2013 19:35
Opgeslagen onder:

Gisteren was het precies tien jaar geleden dat een Amerikaans-Britse troepenmacht, zonder verzet van VVD, CDA, SGP, CU, PvdA, SP, GroenLinks, Joshua Livestro, Matthijs van Nieuwkerk, Jort Kelder, Elsevier, Volkskrant, Telegraaf, HP/de Tijd en Bert Brussen, Irak binnenviel om Saddam Hussein af te zetten. De invasie moest ruimte creëren voor een liberale democratie in het land, maar ontketende zwaar sektarisch geweld. Het was het begin van een decennium oorlog. En hoewel de buitenlandse troepen het land in 2011 verlieten, woedt de burgeroorlog voort. Dat bleek ook gisteren: meer dan zestig mensen kwamen om het leven in een reeks bomaanslagen in de hoofdstad Bagdad.

Net zo lang als de oorlog duurt zijn er oproepen tot strafvervolging van de terroristen in de Nederlandse politiek. Dat zij zonder geldige reden politiek akkoord zijn gegaan met de oorlog zonder geldige reden in Irak bewijst dat zij op voorhand het gebrek aan noodzakelijkheid voor lief namen. Een oorlog die niet alleen Amerika gewild heeft. Oorlog die ook door Mathijs van Nieuwkerk gewild heeft omdat hij persoonlijk al die jaren aan zijn tafel bij de Wereld Draait Door oorlogsmisdadiger Jack de Vries heeft ondersteund of althans hoog gehouden zonder een kritische vraag te stellen. Ook nu bekend is dat Bush, Balkenende en Blair de argumenten voor oorlog verzonnen hebben, houdt Matthijs van Nieuwkerk zich op de vlakte. Daarom dat hij net als Joshua Livestro & co op de rol staat strafrechtelijk vervolgd te worden voor de gelegenheid die hij als duurst betaalde staatspropagandist aan de oorlogsmisdaden van Bush, Balkenende en Blair gegeven heeft.

De geschiedenis van het eerste decennium 21ste eeuw waarin VVD, CDA, SGP, CU, PvdA, SP, GroenLinks Joshua Livestro, Matthijs van Nieuwkerk, Jort Kelder, Elsevier, Volkskrant, Telegraaf, HP/de Tijd en Bert Brussen een strafwaardige sleutelrol vervullen, laat zich het makkelijkst vertellen aan de hand van het Rapport Commissie van Onderzoek Besluitvorming Irak, Amsterdam: Boom, 2010 Zie voor het parlementaire debat hierover: Kamerstukken II 2009/10, 31 847. De afwezigheid van een adequaat volkenrechtelijk mandaat is een eerste klas oorlogsmisdaad. Politieke gronden kunnen nooit geweld rechtvaardigen. Het bijkomende excessief bombarderen met munitie van verarmd uranium constitutioneert opzet tot genocide.

Kamerstukken wijzen uit dat in ieder geval Nederlandse Kamerleden bekend zijn met de beruchte dosis-effect-relatie (des te meer gebruikt des te dodelijker) van munitie van verarmd uranium. Omdat er uit ideologische motieven op mensen gericht geweld is toegepast, met als doel politieke en/of maatschappelijke verandering te bewerkstelligen, is de oorlog zonder adequaat volkenrechtelijk mandaat in Irak als terroristische daad te kenmerken. Ook is er aanzienlijke maatschappelijke zaakschade aangericht en zijn culturele, industriële, intellectuele, bestuurlijke, staatsrechtelijke en anderszins rechten ontvreemd. Algemeen bekend is dat de opmaat naar dit buitenproportionele geweld van de troepen van ‘the Coalition of the Willing’ de aanslagen op Amerikaans grondgebied 11 september 2001 zijn.

Dat dit geweld van deze coalitie imponeert als een ordinaire kruistocht met moderne middelen versterkt het terroristische karakter ervan. Voorts wijzen deskundige rapportages van architecten, bouwkundige, chemici en natuurwetenschappers uit dat de Twin Towers bij en tijdens de aanslagen in New York 11 september 2001 niet zijn ingestort ten gevolge van het incident met de vliegtuigen omdat het tot stof desintegreren van Twin Towers inclusief de stalen kern substantieel meer energie kost dan de (als ordinair voorgestelde) vliegtuigen met hun hoge snelheid en lading kerosine bezaten. Actie is een tegenovergestelde reactie leert de Derde Wet Van Newton, voorts geldt de Wet Van Behoud Van Energie. Normale vliegtuigen vliegen te pletter tegen Twin Towers.

Aangezien het tot stof vergaan van de Twin Towers meer energie vergt dan de twee ordinaire lijnvliegtuigen bezitten kunnen is er een extra factor geweest die de uiteindelijke desintegratie van de Twin Towers verzorgd heeft. Dit houdt in alle redelijkheid in dat de hier bedoelde misdaden van ‘the Coalition of the Willing’ inclusief Nederlandse politici omvangrijk zijn. De kring van deelnemers aan de aanslagen op Amerikaans grondgebied 11 september 2001 is (veel) breder. Deelnemers horen ook in eigen (Amerikaanse) kring gezocht te worden. De daders houden er de wereld mee in gijzeling. Ook is er herhalingsgevaar te duchten. Nederlandse bewindslieden en parlementariërs sinds het eerste kabinet Balkenende benoemd en beëdigd is én Joshua Livestro, Matthijs van Nieuwkerk, Jort Kelder, Elsevier, Volkskrant, Telegraaf, HP/de Tijd en Bert Brussen vervullen daarin dus strafwaardige rollen.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus