U bent hier: Home / Holocaust en Yom Kipoer

Holocaust en Yom Kipoer

by J.L. de Kreek — last modified 29-09-2017 09:35
Opgeslagen onder:

Deze dagen is het Yom Kipoer of Grote Verzoendag. Voluit Jom ha-Kippoeriem ofwel Dag van de Vergevingen. Het wordt als de belangrijkste en heiligste dag beschouwd in het Jodendom. Jom Kippoer wordt in de Tenach (Hebreeuwse Bijbel) beschreven in de boeken Wajikra (Leviticus 16:1-34 en 23:26-32) en Bemidbar (Numeri 29:7). De Holocaust op de tiende dag van Yom Kipoer wordt beschreven in Leviticus 23:27 en Numeri 29:8. Deze Holocaust komt naast de maandelijkse en de dagelijkse Holocaust. Holocaust hoort bij de Joodse cultuur. Als er iemand Holocaust zijn het de Joden

Bij de Holocaust met Yom Kippur gaat het om het offeren van een stier, een ram en zeven eenjarige rammen, alle zonder enig gebrek, met het bijbehorende graanoffer van tarwebloem vermengd met olijfolie. Theodor Herzl, het creatieve brein van de Jodenvervolging van 1940-1945 als opmaat voor de illegale kolonisatie van Palestina door niet-Joden (Zionisten), dacht 08 juni 1895 ook aan Jom Kippoer toen hij aan de familie Rothschild schreef dat de door hem bedachte Endlösung zal eindigen met een grote Verzoeningsfinale. Letterlijk schrijft Herzl in 1895 aan Rothschild:


Judenfrage soll als großer Versöhnungsausklang gelöst werden.

Theodor Herzl verwijst hier expliciet naar Jom Kippoer (Grote Verzoendag) wat eindigt met een brandoffer (Holocaust). “Versöhnung” betekent “verzoening”. “Großer” betekent “groot”. “Ausklang” betekent “slotsuk”. In deze zin in zijn dagboeken 08 juni 1895 is door Theodor Herzl bepaald dat een Holocaust het sluitstuk is van de “Endlösung der Judenfrage”. In die tijd publiceerde Amerikaanse volgers van Herzl dat in Europa zes miljoen Joden eraan zouden gaan.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus