U bent hier: Home / BREIN pleegt auteursrechtenbedrog

BREIN pleegt auteursrechtenbedrog

by J.L. de Kreek — last modified 14-01-2018 06:00
Opgeslagen onder:

Jaren geleden reeds is aangifte gedaan tegen BREIN in verband met auteursrechtenbedrog. Nu moeten internetproviders op last van BREIN de abonnees toegang ontzeggen tot The Pirate Bay. Daarmee concurreert BREIN oneerlijk met makers die thuis via TPB het gras voor de voeten van entertainmentindustrie wegmaaien. The Pirate Bay is niet illegaal. The Pirate Bay heeft soortgelijk businessmodel als Spotify. Verschil is dat bij Spotify persoonlijk gebruik niet voorop staat.

BREIN is een ongerechtvaardigde strijd begonnen tegen de rechten van consumenten op gebruik van entertainmentbestanden.

Advocaat Joris van Manen voert namens BREIN de troepen aan en scoort makkelijk want de rest van de Nederlandse auteursrechtjuristen zijn weerzinwekkende amateurs.

Vrijwel alle verveelvoudigingen en openbaarmakingen via internet zijn voor persoonlijk gebruik of vinden plaats in huiselijke sfeer. 

Bij DWD worden bestanden van internet meegedeeld aan een onbepaald publiek. Niemand die een film via TPB downloadt om in een bioscoop voor betaald publiek te vertonen. Dat door internet het persoonlijk gebruik door consumenten van entertainmentbestanden makkelijker is betekent niet dat TPB illegaal is. Illegaal materiaal of illegale bron slaat auteursrechtelijk op vervalsingen en niet op verveelvoudiging van entertainmentbestanden zonder voorafgaand consent van auteursrechtmonopolisten.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus