U bent hier: Home / Dieselgate is húge

Dieselgate is húge

by J.L. de Kreek — last modified 04-03-2018 06:00
Opgeslagen onder:

Meeste mensen hebben geen idee hoe groot dieselgate in werkelijkheid is en hoe vreselijk iedereen genaaid wordt door de eigen Overheid en de auto-industrie. De dieselmotor is een geweldig zuinige en sterke motor die niet het probleem is van de luchtvervulling in steden. De hetze tegen de diesel laat goed zien dat de zogenaamd milieubewuste deskundigen die vinden dat de diesel uit de stad moet tevens ongeletterd of gewoon dom zijn. De herkomst van de brandstof is de bron van vervuiling. Niet de dieselmotor. De dieselmotor is goed. Aan de pomp geleverde brandstof is het probleem.

Bijna elke diesel zal aan de huidige Euro 5/6 standaard kunnen voldoen als iedereen CyClox kan tanken. Met CyclOx wordt een oude Daf Eruo III truck afgesteld op Euro VI. Al die transportbedrijven hebben moeten investeren in nieuwe voertuigen in verband met milieuzones terwijl de Overheid gewoon via een besluit van de minister CyClox verplicht kan stellen aan de pomp zodat die trucks vanaf pomp binnen de Euro-normen uitstoten. Hoezo milieuzones niet concurrentie vervalsend? Volkswagen en Mercedes verkopen nieuwe dieselauto’s waarbij de computer bepaalt wat de uitstoot is. Omdat de software is gemanipuleerd leveren deze auto’s meer uitstoot dan volgens de specificaties. Nou en!

Als de Overheid in heel Europa CyClox verplicht stelt is het uitstoot-probleem voor wat betreft diesel opgelost en hebben alle steden de strenge Europese milieunormen wat betreft de dieseluitstoot behaalt. Dan zijn Volkswagen en Mercedes verlost van hun emissieschandalen. De dieselmotor is lang zo kieskeurig niet qua brandstof als de benzinemotor. Benzinemotoren zijn lang zo betrouwbaar niet als een goede diesel. Een goede diesel werkt zelfs op afgewerkt frituurvet en wanneer iedereen aan de pomp gewoon CyClox kan tanken in plaats van de vervuilende brandstoffen van Shell en Esso is het milieuprobleem voor wat betreft de diesel opgelost.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus