U bent hier: Home / Telegraaf bestrijdt vrije woord

Telegraaf bestrijdt vrije woord

by J.L. de Kreek — last modified 03-03-2014 18:10
Opgeslagen onder:

Wat anders valt er te zeggen over de grote kleine man Micha Kat dan dat hij heerst. Maandag 03 maart 2014 stond het verhoor gepland van journalist Bart Mos van de Telegraaf door journalist Micha Kat van klokkenluideronline.is. Prominent aanwezig namens Telegraaf Media Groep was Sjuul Paradijs. Zichtbaar afgevallen. Zuur kijkend in het grijs. Ook Bart Mos was in het grijs. De bestrijders van het vrije woord.

Micha Kat werd ondersteund door een bont gezelschap kleurrijke Nederlanders. Bloemenverkopers, vrijdenkers, schrijvers, praatjesmakers en natuurlijk Steve Brown. Helemaal uit Limburg en het Noorden kwamen ze. Tot het verhoor van Bart Mos is het niet gekomen. Micha Kat wierp een wrakingsincident op omdat de vrije pers geen visuele of audio opname maken mocht. Het Hof had daartoe reeds voorafgaande de zitting beslist. Ook was de indruk gewekt dat het Hof met de afwijzing van het verzoek tot het maken van opnames een voorschot nam op de te nemen eindbeslissing.

Dat de Telegraaf niet zelf met camera's klaarstond bewijst dat TMG selectief openbaar maakt. In de wrakingszaak is ook verzocht te mogen filmen. Dat werd toegestaan aan Martin Vrijland van MartinVrijland.nl. De wrakingskamer beslist over twee weken schriftelijk of de beslissing van het Hof om in de hoofdzaak geen opnames toe te staan een grond tot wraking van de raadsheren in de hoofdzaak levert. Voors en tegens zijn er. Voor het argument dat de schijn van partijdigheid gewekt is pleit dat twee journalisten tegenover elkaar staan in een zaak die breed uit in alle media aan de orde moet zijn, en iedereen zwijgt.

Direct ná de zitting moest Micha Kat standepede naar Hilversum omdat er wéér aangifte tegen hem gedaan is door de NOS. Kat moet voor de camera live in het achtuur journaal geintervieuwd worden over Demmink en het satanische kindermsirbuik. Kat heeft nu iemand beledigd van de NOS omdat deze persoon functioneel deelneemt aan de misdrijven van Joris Demmink door erover te zwijgen. De zoveelste zaak tegen Kat die op de keper beschouwd ruim voldoende scoort voor zijn bijzondere verrichtingen. Omdat de zitting openbaar was en iedereen die belangstelling heeft mocht komen kijken is aan de openbaarheidseis van het EVRM en de Grondwet voldaan. De rest is extra.

Desondanks valt er iets te zeggen voor het feit dat de raadsheren bij de beslissing om geen opnames toe te staan misschien reeds een voorschot genomen hebben op de werkwijze van Kat wat juist onderwerp is van het dispuut. Er zou sprake zijn van een conflictueus context, terwijl het enige onvertogen woord van iemand uit het publiek kwam en dat was: kut. De man kwam niet voor de kat z'n kut naar de rechtszaal en wilde dus ook graag dat er in de microfoon gesproken werd.

Het boeiende aan de zaak van Kat vs Mos is dat de Telegraaf net als in '40-'45 imponeert als foute krant in oorlogstijd. Niet alleen omdat het zwijgt over het kindermisbruik door Joris Demmink. Ook omdat het in alle toonaarden oorverdovend stil is in verband met de evidente terrorisme gerelateerde misdrijven en genocide van de oorlogscrimineel. Nooit één letter associeert TMG in verband met de illegale oorlog in Irak en de schuld van Joris Demmink daaraan. Niet alleen Joris Demmink is schuldig natuurlijk. De hele VVD. Daarover heeft het Hof Amsterdam reeds iets bepaalt. Iedereen zwijgt.

De hele grijze muizen massa van de Nederlandse journalistiek imponeert als blantante hielenlikkers van pedofielen, oorlogscriminelen, terroristen en genocidale moordenaars. Er zijn serieuze zorgen om het Gerechtshof Amsterdam en de zittende en staande magistraten, want het wordt met terroristisch oogmerk bedreigd om personen als Micha Kat te vervolgen. Wanneer het dat niet doet riskeren zittende en staande magistraten 'dire consequences' die vergaande vormen van serieus geweld inhouden kunnen en/of andere onveilige situaties voor betrokkenen persoonlijk. Au. Telegraaf is muisstil. Alsof het net als toen de foute politiek ondersteunt.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus