U bent hier: Home / Arnold Heertje is dement

Arnold Heertje is dement

by J.L. de Kreek — last modified 01-05-2014 18:50
Opgeslagen onder:

Emeritus hoogleraar en columnist Arnold Heertje is mogelijk dementerend. Daarom heeft de rechtbank Amsterdam positief beslist op het verzoek van BJAA om het kort geding tegen hem met gesloten deuren te behandelen. De rechtbank wil voorkomen dat de 'éminence grise' in het openbaar van de sokkel valt. Iedereen weet dat het beter is om de namen van Jeugdzorgmedewerkers niet te noemen omdat zij zich altijd, vals en gemeen als ze zijn, afreageren op betrokken jeugdigen die zij onrechtmatig onder de hoede hebben.

Arnold Heertje heeft voldoende aanleiding geshockeerd te zijn. Hij heeft het over de gijzeling van een jongen in Amsterdam die nu dood ongelukkig is. Terwijl de kinderbeschermers jaar in jaar uit door het hele land minderjarigen roven en gezinnen slopen. In verband met het kort geding wat Heertje nu naar alle waarschijnlijkheid volgende week tegen Bureau Jeugdzorg Amsterdam voert, kan het voor zijn advocaat nuttig zijn, om doelen te bereiken, dat hij de jurisprudentie van de rechtbank Amsterdam in het geval van het noemen van namen van Jeugdzorgmedewerkers, eens doorneemt. 

Rechtbank Amsterdam heeft recent al een keer beslist in een soortgelijke zaak, en ook de rechtbank Rotterdam heeft zich inmiddels uitgelaten over een vergelijkbare situatie. De kans dat de klachten van Heertje over de jeugdzorg niet erkend worden door de rechterlijke autoriteiten is groot. De rechtspraak is ketenpartner van de jeugdzorg. Met een veroordeling is niemand geholpen. Bureau de Kreek adviseert iedereen met klachten over jeugdzorg, aangifte te doen bij de politie. Op de site van het bureau bij lawyers.nl staat de tekst van een aangifte die als inspiratie dienen kan. Jeugdzorg doet niet aan waarheidsvinding. Daarom is het altijd fout.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus