U bent hier: Home / Arnold Heertje verraadt jeugd

Arnold Heertje verraadt jeugd

by J.L. de Kreek — last modified 16-06-2014 12:18
Opgeslagen onder:

Er zit een vervaarlijke adder onder het gras van het kort geding wat Bureau Jeugdzorg Amsterdam tegen professor Arnold Heertje gewonnen heeft. Meneer Arnold Heertje beroept zich op de vergelijking die hij maakt met de Tweede Wereldoorlog en noemt dan in het openbaar voor iedereen om waar te nemen, de namen en rugnummers van alle betrokkenen inclusief de medewerkers van de Gestapo.

Dat Arnold Heertje graag praatjes maakt moet bij de 'eminence grease' er niet aan in de weg staan dat hij de problemen niet groter maakt dan ze zijn. Heertje beroept zich op winst in de zaak die jeugdzorg tegen hem aanspande. Dat Heertje finaal met de grond gelijk gemaakt is vertelt hij niet. Het moet dementie zijn dat Heertje nu in zijn laatste jaren, maanden, weken, dagen, uren, wie zal het zeggen, nog even de jeugd redt van de Gestapo.

 

Dat het ouderwets Gestapo is bij de jeugdzorg staat inmiddels voldoende vast. Dat betrokken medewerkers zich ook altijd wreken op de slachtoffers wanneer zij verraden worden staat ook voldoende vast. De rechtbank Amsterdam wijst Heertje erop dat zijn uitingen onder de Tweede Wereldoorlog omstandigheden die hij beschrijft, niet gepast zijn. De rechtbank oordeelt:

 

Het maken van een vergelijking met de Tweede Wereldoorlog is op zichzelf geoorloofd, maar de voorzieningenrechter acht de wijze waarop Heertje dat heeft gedaan – in de vorm van een beschuldiging – ongepast, onnodig kwetsend en grievend.

 

De ongepastheid kan ermee te maken hebben dat de jeugdzorg zich wreekt en dat de slachtoffers van de jeugdzorg in de stand waarin zij collectief en individueel verkeren, het nu niet nodig hebben dat Heertje half dement zijn boekje over hun ruggetjes verkoopt. Heertje is een professor van vroeger waarvan de hersenen in staat van verweking verkeren, heeft met leeftijd te maken, die kan alleen lineair denken. 'Out of the box' bestaat niet bij de man. Hij denkt alleen in de context van zijn eigen economisch model.

 

Arnold Heertje is econoom. Economen zijn niet de slimste wetenschappers. Economie is de studie waarbij de wetenschapper kiest welke feiten het wel of niet in overweging neemt. Economie is een studie waarbij de wereld in economische modellen wordt gegoten en de economie het hoogste goed is. Economen hebben de Europese Grondwet bedacht. Economen bedenken de gecontroleerde marktmaatschappij die de EU geworden is. Economen verblijven in de Vrije Universiteit op de onderste verdieping. Dat is niet voor niks veelzeggend. Wouter Bos is cum laude econoom. Dat heeft hem er niet van weerhouden mr. Balkenende te ondersteunen bij en tijdens zijn internationale misdrijven.

 

 

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus