U bent hier: Home / BEWIJS: Bitcoin economie corrupt

BEWIJS: Bitcoin economie corrupt

by J.L. de Kreek — last modified 08-01-2014 14:10
Opgeslagen onder:

Een offline printer die Bitcoin-wallets uitprint laat goed zien dat de Bitcoin economie net zo corrupt is als die van de Dollar. Bitcoins kunnen worden uitgeprint zonder dat 'double spending' is uitgesloten. On-line, in digitale vorm, beschermt het Bitcoin protocol tegen 'double-spending' door elke uitgegeven Bitcoin die aan de 'blockchain' is toegevoegd te verifiëren. Doordat Bitcoins nu ook kunnen worden uitgeprint zonder dat een print gelijk staat aan 'spenden' kunnen Bitcoins meerdere keren uitgegeven worden.

In de reële wereld waarin een uitgeprinte Bitcoin de rol van papiergeld overneemt is het mogelijk dat een Bitcoin niet direct bij uitgave digitaal geverifieerd wordt. In de reclame voor de Bitcoin printer wordt verondersteld dat het printen van Bitcoins beschermt tegen online diefstal. Zal best zijn. Printen van Bitcoins is ook corrupt omdat dan in ieder geval tijdelijk twee en misschien zelfs meer van dezelfde Bitcoins naast elkaar bestaan kunnen. Omdat de Bitcoin in QR-code geprint wordt kan van het klonen van Bitcoins gesproken worden.

Consumenten zullen betalen met Bitcoins. Dat doen ze digitaal en op papier. De papieren Bitcoin wordt net als de gedrukte Dollar. Mensen houden het in de oude sok. De papieren Bitcoin gaat van hand tot hand zonder dat iemand weet of een tweede exemplaar van dezelfde Bitcoin in omloop is want uitprinten van de Bitcoin staat niet gelijk aan 'spenden' stelt software engineer Patrick Savalle van Zaplog op Twitter.

Eerst zodra de papieren Bitcoin gedigitaliseerd wordt en daarmee geverifieerd aan de uitgegeven Bitcoins in de 'blockchain' komt de nieuwe bezitter van papieren Bitcoin er achter dat de papieren Bitcoin reeds eerder uitgegeven is. Achterblijvend met een waardeloos stukje papier. Net de Dollar. Die wordt ook gedrukt zonder dat tegenover het drukken waarde staat. DAAROM is het onverstandig papieren Bitcoins te aanvaarden.

Bron:
https://twitter.com/patricksavalle/status/420879522855002112
http://webwereld.nl/beveiliging/80667-stel-je-bitcoins-veilig-op----papier
https://en.bitcoin.it/wiki/Double-spending
http://blogs.cornell.edu/info4220/2013/03/29/bitcoin-and-the-double-spending-problem/
http://bitcoin.org/bitcoin.pdf
http://arstechnica.com/tech-policy/2011/06/bitcoin-inside-the-encrypted-peer-to-peer-currency/
http://codinginmysleep.com/bitcoin-attacks-in-plain-english
http://eprint.iacr.org/2012/248.pdf
http://arstechnica.com/business/2013/03/major-glitch-in-bitcoin-network-sparks-sell-off-price-temporarily-falls-23/

Share |
gearchiveerd onder: ,
comments powered by Disqus