U bent hier: Home / Bram Moszkowicz ende Holocaustleugens

Bram Moszkowicz ende Holocaustleugens

by J.L. de Kreek — last modified 12-02-2014 09:17
Opgeslagen onder:

In zijn geheel eigen stijl geeft Bram Moszkowicz een praktisch en degelijk theatercollege over rechtspreken in Nederland. Hij put daarvoor uitvoerig uit zijn ervaring als strafpleiter. Tot voor kort was Bram Moszkowicz een spraakmakend en mediageniek strafadvocaat. Zijn clientèle was soms beroemd, denk aan Geert Wilders.

Bram Moszkowicz wordt vooral herinnerd als de advocaat die oorlogscrimineel Geert Wilders heeft ondersteund bij en tijdens het ontwortelen van de onafhankelijke rechtspraak. Er zijn géén goede herinneringen aan Bram Moszkowicz en zijn service voor Geert Wilders. Wilders was best af geweest bij de gebroeders Anker. Had Bram Moszkowicz ook de beschuldiging van deelname aan de oorlogsmisdaden van Wilders gescheeld.

Onder de cliënten van Bram Moszkowicz bevinden zich veelal beruchte persoonlijkheden. Klaas Bruinsma, de Heineken-ontvoerders Cor van Hout en Willem Holleeder, vastgoedmagnaat Willem Endstra, de Surinaamse legerleider Desi Bouterse. Gezien het kampverleden van de familie Moszkowicz en de verschrikkelijke Holocaust die toch niet heeft plaatsgevonden, maakte Moszkowicz reclame met de belofte geen oorlogscriminelen te verdedigen. Desondanks heeft Moszkowicz niet bedankt en Wilders niet overgelaten aan advocaten die niet ongeschikt zijn voor dergelijke cliënten. Nu kan Geert Wilders zijn levenslang niet ontlopen.

Share |
gearchiveerd onder: ,
comments powered by Disqus