U bent hier: Home / De corrupte Dirk Poot

De corrupte Dirk Poot

by J.L. de Kreek — last modified 20-06-2013 18:40
Opgeslagen onder:

Als het voor iemand verboden hoort te zijn aan politiek deel te nemen is het Dirk Poot van de Piratenpartij. Dirk Poot is tegen BREIN. Hij vindt die auteursrechtmonopolisten een criminele bende. Dirk Poot heeft gelijk. BREIN en Tim Kuik & co zijn crimineel tot op het bot. Dirk Poot denkt dat het algemeen auteursrechtelijk ongemak in digitaal tijdperk de schuld is van de auteurswet die hij als achterhaald beschouwt.

Dat de auteurswet Dirk Poot juridisch gelijk geeft en de rechter niet, komt door het karakter van Dirk Poot, de prutsadvocaat en het feit dat BREIN onrechtmatig gebruik maakt van de Auteurswet waarvan het de uitvoering of de zorg voor de naleving naar zich toe trekt. Dirk Poot van de Piratenpartij is op de verkeerde manier eigenwijs en Tim Kuik is crimineel. Daarom heeft de Piratenpartij nog niet gewonnen van BREIN.

Goede Nieuws legt het nog één keer uit voor de internet generatie. The Pirate Bay is compleet legaal. Verveelvoudigen voor eigen gebruik (uploaden/downloaden) is altijd legaal geweest. Dit kan door het internet niet illegaal zijn omdat de auteurswet techniek neutraal geformuleerd is. De overeenkomst met TPB staat alleen eigen gebruik toe. Voor ander gebruik maakt TPB speciale afspraken waarbij zonodig auteursrechten worden afgedragen. Soortgelijk business model als Spotify.

Video kijken via internet in de huiselijke sfeer is ook legaal omdat voor de huiselijke sfeer altijd gegolden heeft dat openbaarmaking rechten vrij is. Dat bepaalt het beroemde arrest Wasserij de Zon. Voorts worden er via internet geen fysieke exemplaren van werken in eigendom overgedragen, dat is (vooralsnog) technisch onmogelijk, dus het distributierecht is op internet niet van toepassing. Ergo: Pirate Bay Proxies en dergelijken zijn nooit in strijd met de auteurswet geweest. Youtubefilmpjes in het zheater of bij De Wereld Draait Door op de buis zonder voorafgaande toestemming van de maker is illegaal, alleen daar hoort niemand Dirk Poot van de Piratenpartij over.

Share |
gearchiveerd onder: , ,
comments powered by Disqus