U bent hier: Home / De Jeugdzorg Horror

De Jeugdzorg Horror

by J.L. de Kreek — last modified 19-02-2014 10:11
Opgeslagen onder:

De zaak van Remzi Cavdar, de bovengemiddeld intelligente jongen die een decennium als zwakzinnige door de Willem Schikker Groep gegijzeld is gehouden, demonstreert goed de criminele dispositie van de Jeugdzorg. Remzi is op zijn vierde uit huis geplaatst. De hulpverleners hebben nooit kunnen weten of Remzi inderdaad zoals zij stellen als de kleuter zwaar verwaarloosd was en een grote ontwikkelingsachterstand had opgelopen omdat niemand in de keten van de hulpverleners in de jeugdzorg aan waarheidsvinding doet.

Volgens de William Schrikker Groep is er echter 'zorgvuldig gehandeld'. 'Er zijn altijd externe deskundigen geweest die ons adviseerden. We hebben nooit alleen beslist,' zegt woordvoerder Ab Veen. Woordvoerder Ab Veen kan en moet beter weten want in een groot aantal rapporten over een groot aantal jaren toont de kinderombudsman keer op keer aan dat geen van de ketenpartners in de jeugdzorg aan waarheidsvinding doet. Dat dit compleet met in strijd is met de Wet op de Jeugdzorg bewijst de redactie van artikel 2 WJZ en de bijpassende Memorie van Toelichting.

Volgens de raadsman van Remzi heeft de rechter zich blindgestaard op de rapportages van de voogdij-instelling. Dit is standaard bij de kinderrechter. Dit is opzettelijk in het systeem ingebakken. De kinderrechter is geen onderzoeksrechter. Het volgt wettisch altijd wat de verondersteld deskundigen van de voogdij-instelling beweren. Hoewel ouders aanwezig kunnen zijn is de tegenspraak louter voor de schijn. Nooit wordt er gewicht gegeven aan wat ouders of onafhankelijke deskundigen stellen. Met de nieuwe Jeugdwet zal dit niet veranderen. Alles wordt erger want de kindermisbruikers van de jeugdzorg komen nu in de gemeente dicht op de huid van minderjarigen om latente zorgvragen aan te boren.

 

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus