U bent hier: Home / De William Schrikker Groep

De William Schrikker Groep

by J.L. de Kreek — last modified 10-07-2013 10:30

Wie “William Schrikker Groep” zegt, roddelt daarbij over kindermisbruik, -verkrachting, -mishandeling en loverboy's en denkt aan pedofielen èn mr Joris Demmink. Reporters van Goede Nieuws hebben uitgebreid gecommuniceerd met slachtoffers van Jeugdzorg Nederland in het algemeen en de William Schrikker Groep in het bijzonder. Het beeld wat daaruit in alle redelijkheid opkomt is dat van een organisatie wat profesioneel met gesloten deuren kinderen misbruikt, mishandelt en/of verwaarloost voor geld.

Personen met ervaring als minderjarige in een instelling van de William Schrikker Groep vertellen Goede Nieuws dat enigszins verlegen minderjarige jongens die goed in de groep minderjarigen liggen onverklaarbaar tegen de grond gedrukt en geïsoleerd worden door medewerkers van de instelling onder de hoede van de William Schrikker Groep. Ook vertellen zij dat minderjarigen voor het oog van de bewakingscamera misbruikt worden zonder dat iemand de minderjarige in bescherming neemt.

In het algemeen is het bizar dat minderjarigen die geen zware misdrijven gepleegd hebben in gesloten instellingen van de William Schrikker Groep geplaatst worden. Niet al die minderjarigen zullen dagelijks thuis het huis verbouwen of ouders in elkaar slaan. Wanneer minderjarigen thuis misbruikt worden is het voorts tevens bizar dat minderjarigen uit huis worden geplaatst. Ook bij aanranding van volwassenen wordt het slachtoffer niet gedetineerd. Wanneer kinderen thuis misbruikt worden is het zaak de oorzaak en niet het kind weg te nemen. Dat is vanzelfsprekend, zou Cruijff gezegd kunnen hebben.

De Willem Schrikker Groep houdt toezicht op omgangsregelingen. Met die rol matigt het zich bevoegdheden aan die het niet bezit. Het wordt de derde partner in het gezin wat naar harte lust stookt en onrust zaait en manipuleert tot het de minderjarigen uit het gezin losgeweekt heeft om het met gesloten deuren te misbruiken in een inrichting van de organisatie. Er wordt wel eens over de Scientology Kerk gezegd dat het sektarisch is. Ook over Scull and Bones worden de meest bizarre verhalen verteld. Zo zou het als de Willen Schrikker Groep onderdeel zijn van een internationaal opererend netwerk van satanisten wat grootschalig kinderen offert ter meerdere eer en glorie van Moloch.

Dat ook met betrekking tot de Willem Schrikker Groep sprookjes minder ver staan van de realiteit dan meeste mensen geloven komt omdat meeste ouders niet zijn zoals de gezinsvoogden en ander personeel van de WSG. Al er ergens personeel is met het diploma onbeschoft gedrag op de CV is het bij Jeugdzorg en dus de Willem Schrikker Groep. Het zijn mensen die meteen in het eerste contact vragen om een muilpeer en wanneer die is uitgedeeld dat misbruiken om de klant verdedigingstechnisch uit te schakelen. Personeel van Jeugdzorg Nederland zegt dat Jeugdzorg geen zorg levert. Dus dan zijn de tekens zorg in de groepsaanduiding misleidend.

Ook is niet te begrijpen wat de William Schrikker Groep als leverancier van permanent onderdak aan met dwang en drang uit huis geplaatste minderjarigen, met die minderjarigen moet wanneer het geen zorg levert. Minderjarigen onder de hoede van jeugdzorg ervaren dat zij gemedicaliseerd worden. Dat wil zeggen dat ze pillen door de strot geduwd krijgen ter bestrijding van symptomen die verband houden met de ongemakkelijke omstandigheid onder de hoede van Jeugdzorg en dus de Willem Schrikker Groep.

Het is totaal niet moeilijk voor te stellen hoe jeugdzorg eruit zien zal met het belang van de minderjarige als eerste overweging. Dat hoeft niet veel te kosten. Paar extra agenten, extra bureau op het bureau en mogelijk enkele gespecialiseerde officieren van justitie die dag en nacht klaar staan om rechtens de sterke arm te gebruiken om een minderjarige veilig te stellen en te verzorgen dat er voor verdere zorg zorg gedragen wordt. Die paar jeugdigen die echt uit huis geplaatst moeten worden omdat ze thuis de boel kort en klein slaan of omdat de omstandigheden thuis reddeloos zijn, kunnen het voortgaand grootschalige misbruik van minderjarigen onder de hoede van jeugdzorg missen als kiespijn.

Share |
comments powered by Disqus