U bent hier: Home / DeCorrespondent ondersteunt oorlogsmisdadigers

DeCorrespondent ondersteunt oorlogsmisdadigers

by J.L. de Kreek — last modified 13-04-2013 13:10
Opgeslagen onder:

De Correspondent, het semi-journalistieke initiatief van oud opinieredacteur van nrc.next, ondersteunt oorlogsmisdadigers. Rob Wijnberg is geboren te Winschoten in 1982. Hij is 31 jaar. Rob Wijnberg was 19 toen de aanslagen op Amerikaans grondgebied 11 september 2001 gepleegd werden. Hij was 22 toen kabinet Balkenende I en parlement op politieke gronden akkoord ging met de oorlog zonder geldige reden in Irak. Rob Wijnberg studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. De universiteit waar oorlogsmisdadiger Hirsch Ballin staatsrecht onderwijst.

Rob Wijnberg leeft in een tijd waarin technologische ontwikkelingen een hoge vlucht genomen hebben. Voor burgers om het nieuws te kennen is het niet meer nodig een krant te kopen. Googlen, FaceBook, Twitter, blogs, van over de hele wereld zijn bronnen met concrete feiten gratis beschikbaar. Ook de overheid draagt bij aan bekendheid van het publiek met de feiten. Het algemeen bekende Rapport van de Commissie Davids is al weer meer dan drie jaar oud. Toch heeft de gestudeerde Ron Wijnberg het daar niet over. Met geen woord rept hij over de journalistiek relevante feiten die uit dat rapport blijken.

Als wetenschapper afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en prominent correspondent mist Rob Wijnberg de nieuwsgierigheid die bij zijn titels past. Het eenvoudige feit dat de aanslagen op Amerikaans grondgebied 11 september 2001 niet gepleegd kunnen zijn door plofmoslims is geen onderwerp voor hem. Hij geeft zelfs oud-politica Femke Halsema die haar 'command resonsibility' niet is nagekomen in het parlement alle gelegenheid het als medewerker van De Correspondent niet te hebben over de feiten waar Rob Wijnberg het niet over heeft. Rob Wijnberg is één van de prominente vertegenwoordigers van de Nederlandse zwijgcultuur die kennelijk ook vanuit de Universiteit van Amsterdam gevoed wordt.

Ooit zal Rob Wijnberg wel eens gehoord hebben van de Tweede Wereldoorlog. Misschien kent Rob Wijnberg het woord “perszuivering”. Omdat Rob Wijnberg zijn loopbaan in de journalistiek begon in 2001 met een vaste column in Dagblad De Telegraaf, is dat helemaal niet onwaarschijnlijk. De Telegraaf is beroemd om het heulen met de Duitse bezetter die overigens, zo blijkt, Zionistisch geconspireerd was. De journalistiek kampt al jaren met het probleem dat het niet met internet weet om te gaan. Nieuws brengen of deugdelijke bronnen vinden via Internet en bronnen op waarde schatten kunnen journalisten in het algemeen niet. De journalisten leiden collectief aan de Alexander Klöpping Ziekte en denken dat alles wat van Silicon Valley komt iets is om te hebben.

Zo zat de kudde journalisten zich in de hal van de rechtszaal suf te onaneren op hun nieuwste gadgets bij en tijdens het Wildersproces, de kans om met de benadeelde partijen te praten namen ze niet. Ook is hen door de obsessie met de Ipad en andere digitale onbruikbare hebbedingen niet opgevallen dat PVV partij ideoloog Martin Bosma opzichtig zat te oreren over de verhouding tussen de PvdA en Adolf Hitler want allebei zijn het socialisten. De Nederlandse journalistiek is tot het bot gecorrumpeerd. Volledig verweven en verknocht met de politiek. Mede schuldig aan de illegale oorlog in Irak en de genocide daar want het heeft embedded als grote propagandist kritiekloos de oorlogsdrum mee geroffeld.

Ook nu steekt Rob Wijnberg het hoofd in het zand en kiest hij er voor Femke Halsema aan te trekken ter promotie van zijn De Correspondent, vergetend dat hij als oud medewerker van De Telegraaf feitelijk zijn lesje gehad heeft en door zijn zelfgekozen rol als correspondent verplicht is zijn collega Femke Halsema te ontmaskeren zal zuivere zware crimineel die haar politieke rol misbruikt heeft om haar collega's van de VVD en het CDA en de CU en de PVV eloquent oorlogsmisdadige, terroristische en genocidale handen boven het hoofd te houden.

Rob Wijnberg en zijn collega's zijn meer dan eens deugdelijk gewaarschuwd. Goede Nieuws heeft weet van het uitgebreide recherche werk wat gedaan is en gedaan wordt om Femke Halsema en haar oud collega's in de politiek de verdiende straf te laten genieten. Rob Wijnberg trekt er de schouders voor op, heeft niks geleerd van de geschiedenis, dus kennelijk wil ook hij strafrechtelijk door het riool getrokken worden.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus