U bent hier: Home / Facebook is spionagedienst

Facebook is spionagedienst

by J.L. de Kreek — last modified 20-06-2013 13:45
Opgeslagen onder:

De Chef Veiligheid Facebook vertrok reeds in 2010 naar NSA. Jammer dat de internet generatie, vertegenwoordigd door Alexander Klopping van De Correspondent, niet begrepen heeft dat FaceBook een ordinaire spionage dienst is. Opgevoed leugens voor waar aan te nemen en te denken dat Facebook en Twitter en Linkedin en al die sociale netwerken, bij het digitale tijdperk horen. Alsof die noviteiten ook diensten zijn met enig relevantie voor de gebruiker. Iederen wordt onderwezen met Windows ®. Software is als brandstof voor een motor. Bepaalde brandstof wordt niet gebruikt want dat is niet veilig. Te herkennen aan de tekens Microsoft ®. Wat iedereen standaard op de computer geleverd hoort te krijgen tegen een minimale korting van 100 euro per computer, is iets van Distrowatch. Bij gebreke waarvan er sprake is van oneerlijke mededinging.

Pas wanneer iedereen Unix of het consument vriendelijke Linux gebruikt is de digitale revolutie voltrokken en vat de dynamische kennis economie post. De dynamische kenniseconomie is anders dan het auteursrecht, techniek afhankelijk. Niet elk stuk software is goed om te gebruiken. Facebook en Twitter en Linkedin zijn leuk natuurlijk, alleen niet in de 'cloud' van Mark Zuckerberg en co. Hetzelfde geldt voor Google. U wil uw data niet bij Google in de cloud. U wil niet op de server van twitter twitteren. U wil dat allemaal in de eigen cloud thuis op de eigen hardware waar verder niemand anders dan u toegang toe heeft. Om het minste of geringste worden twitter accounts geblokt, en Facebook bepaalt wat u leuk vindt. Vriendschap verzoeken. Elkaar 'liken'. Kan allemaal zonder dat tegelijk al het geld naar Mark Zuckerberg en co gaat en zij u ongelimiteerd kunnen spioneren. De mogelijkheden om te spioneren, juridisch, worden opgerekt met lobby en anderszins, door bedrijven die het publiek misleiden in verband met de kwaliteit van de diensten en/of producten zoals Facebook en Microsoft.

Computers met Windows erop worden onveilig bij en tijdens installatie van de software. Het is net een geavanceerd virus wat de gebruiker afhankelijk maakt van door de leverancier gelicenseerde virusscanners en 'malware'. Was iedereen opgevoed met een open source distributie zoals bijvoorbeeld Ubuntu, dan had de politiek vanzelf begrepen dat thuiswerken met bijvoorbeeld het gratis Ubuntu vele keren makkelijker is voor besluitvormers dan met de trein naar Den Haag en daar eindeloos met elkaar te soebatten of koffie slempen. Dat de eigenaren van Microsoft en Facebook en zo, puissant rijk zijn geworden is aan misleiding te danken. De ontwikkeling van hardware is vergezeld gegaan van de ontwikkeling van software om de hardware te gebruiken. De ontwikkelaars van de beste software op aarde hebben voor ogen dat de broncode daarvan vrij is zodat iedereen makkelijk profiteert en innovatie en economie een boost krijgen.

Nu slaat de economie dood door opportunisten die het trucje door hebben en lekker mee bedriegen op de golf van bedrog die de bedrijven Microsoft en Apple de wereld geleverd hebben. Facebook is een ramp. Twitter is verschrikkelijk. Niet om de woorden diaree of et bewijs van leegheid in uw leven. Omdat u het niet op uw eigen computer thuis doet! Twitteren doet u op de computer thuis in een afgesloten omgeving. Om gevonden te worden op internet maakt u openbaar middels de daarvoor bestemde dataset. Computers en software is hogere wiskunde. Bizarre wetenschap gerelateerd aan multiversa en wormholes. Dat is niet iets wat iedereen vanzelf begrijpt. Open Source zoals Ubuntu vanaf het babyonderwijs levert leerlingen die deze hogere wiskunde met de paplepel ingegoten krijgen. Managers die weten dat zij aan een bureau op internet voldoende hebben. Dat bespaart en levert kwalitatief hoogwaardige besluitvormers.

Facebook is dermate pet dat niet te begrijpen valt dat de overheid er geen waarschuwingen tegen uitvaardigt. Tegelijk, de overheid wil dat u onwetend bent want zo voedt het u op middels de leerplicht. Leren, studeren, gaat tegenwoordig niet op school of in de universiteit. Waarom naar college als er internet is? Dat universiteiten überhaupt nog gebouwen hebben is omdat de studenten onderwezen worden met software die hen in de waan plaats dat ze geleerd zijn. Windows in het onderwijs of de Steve Job school is om u te conditioneren in staat van slavernij. Eerst de idee dat er carrière gemaakt en een hypotheek betaald moet worden, vervolgens stort de economie in en heeft u niet geleerd dat u met elke distributie van Distrowacht de dure kosten van IT/ICT en communicatie en huisvesting en dergelijken in de eigen zak steekt.

Duizenden superexperts over de hele wereld, mensen die elkaar nooit tegen komen, werken aan de beste software die er te krijgen is op aarde om het gratis aan iedereen weg te geven zodat de dynamische kennis economie gaat draaien als een tierelier en u begrijpt dat Facebook een ordinaire spionage dienst is en het op uw computer thuis hoort te hebben. Het aanleggen of installeren van zoiets hoort de tweede natuur in digitaal tijdperk te zijn. Wat is een digitaal tijdperk wanneer Alexander Klopping niet eens Facebook op de eigen computer installeert? Waar is het mis gegaan nu de internet generatie of nerds denken dat Silicon Valley het Walhalla is? De basis van het succes van Google is open source. Het succes van Facebook is door de innovaties in de open source. Windows is closed source. Daarom ook dat niet gezegd kan worden dat het auteursrechtelijk beschermd is. Closed source is niet geopenbaard. Van niet geopenbaarde werken kan niet gezegd worden dat het nieuw of oorspronkelijk is.

Bij De Correspondent krijgt Mauritz Martijn jeuk van het NSA-schandaal en PRISM. Dat komt omdat hij digibeet is. Mauritz Martijn weet als reporter in digitaal tijdperk niet dat De Correspondent van Momkai niks kan verwachten op het terrein vernieuwend internet concept waar de correspondent van tegenwoordig iets aan heeft. Laat staan het publiek wat door dezelfde De Correspondent een loer gedraaid wordt omdat de professionals van De Correspondent het publiek de eenvoudige feiten over collega Femke Halsema onthouden die aantonen dat zij als politiek ambtsdrager gelegenheid gegeven heeft aan genocide in binnen en buitenland. Binnenlandse genocide zult u denken? Wie is er dan dood? Wanneer onder de hoed van jeugdzorg (overheid) islamitische kinderen door het Leger des Heils tot christendom bekeerd worden is dat volgens artikel 3 lid 1 sub e van de Wet Internationale Misdrijven een vorm van genocide. Met dank aan Fem Fem die ook niet begrijpt dat Facebook, Twitter, LinkeIN, Microsoft, Apple, ordinaire spionage diensten en/of de hond in de pot van de dynamische kennis economie en/of of de digitale revolutie van despoten en dictators zijn.

Share |
gearchiveerd onder: , ,
comments powered by Disqus