U bent hier: Home / GeenPeil niet rechtsgeldig

GeenPeil niet rechtsgeldig

by J.L. de Kreek — last modified 27-09-2015 19:00

De afgestudeerde jurist Thierry Baudet van GeenPeil had zelf aan de Wet Raadgevend Referendum kunnen zien dat GeenPeil niet rechtsgeldig is. In artikel 41 lid 3 om precies te zijn: “een verklaring tot ondersteuning wordt afgelegd door het plaatsen van de voornaam, de achternaam, het adres, de geboortedatum, de geboorteplaats en de handtekening op een lijst of een fotokopie daarvan”. Dat moeten originele "natte" handtekeningen zijn met pen op papier of digitaal als foto of met behulp van een app. Dat mag géén kopie zijn of een uitdraai van een door een applicatie gegenereerde PDF-bestand.

Op GeenStijl wordt uitgelegd dat de ondersteuningsverklaringen gegenereerd zijn door een “applicatie", en dat ze zijn gedrukt:

We halen de door de applicatie gegenereerde PDF-bestanden met een USB-stick op een geheime opslaglocatie op. Van daar gaan ze naar de drukker. Die laadt ze in de drukprogramma's, en dan poept de printer per handtekening 1 A4'tje naar buiten, zoals op de video hierboven. Er wordt dus niets online verzonden.

Met andere woorden: de door het Burgercomité EU & GeenPeil  bij de Kiesraad ingediende ondersteuningsverklaringen zijn kopieën en geen originelen. Dat is niet rechtsgeldig. Het is vanzelfsprekend diep triest dat al die GeenPeilGangers met de grote waffel over democratie en de goedmens, het publiek zo bij de neus nemen.

Het kabinet heeft de mogelijkheid van de artikel 43 lid 1 van de Wet Raadgevend Referendum om de ondersteuningsverklaringen op elektronische wijze te kunnen afleggen niet benut. De 300.000 ondersteuningsverklaringen moeten állemaal met de hand ingevuld worden, met authentieke door de stemgerechtigde op papier gezette handtekeningen of digitaal met middelen in eigen beheer. Dat wordt voorwaarden genoemd, komt van voorwaardelijk. Het is niet anders. Dat is de democratisch vastgestelde wet.

Bij GeenPeil doen ze alsof hun digitale handtekeningen 'game changers' zijn terwijl GeenPeil daarmee de boel ronduit belazert. GeenPeil schendt ook nog eens alle privacyregels want het geeft ondanks de belofte in de disclaimer dat niet te doen privacy gevoelige gegevens aan derden. De handtekeningen op GeenPeil en het verzamelen van de NAW gegevens is een ordinaire vorm van fishing.

 

Het staat er écht. Op de site van GeenPeil. Iedereen weet dat GeenPeil de gegevens aan de Kiesraad geeft. Dat is een derde. GeenPeil heeft de gegevens overduidelijk gebruikt voor andere doeleinden dan het printen van het formulier. Deze formulieren die geprint zijn en overhandigd aan de Kiesraad zijn géén rechtsgeldige ondersteuningsverklaringen. Er is niet eens sprake van een rechtsgeldige digitale handtekening in de zin van boek 3, artikel 15a van het Burgerlijk Wetboek, bijvoorbeeld omdat de ondertekenaars de middelen waarmee zij de handtekeningen gezet hebben niet onder eigen controle hadden.

GeenPeil heeft het karakter van een bedrieglijke handeling waardoor de ondersteuningsverklaringen van onwaarde worden. Dat is strafbaar. Dit telt op bij de talrijke andere strafbare feiten van de makers van GeenPeil, zoals het ondersteunen van de misdrijven van Wilders tegen de veiligheid van de Staat.  De maker van de verzoeken tot strafvervolging van alle GeenStijl medewerkers in verband met deelname aan misdrijven tegen de veiligheid van de Staat en internationale misdrijven, lacht in het vuistje.

Jan Roos die zijn mond vol heeft van democratie luistert alleen naar zichzelf, zwaait met kapmessen, verkleedt zich in een Nazi-uniform, houdt willens en wetens onder de pet dat de helden van zijn vriend Geert Wilders de grote wegbereiders zijn van Hitler en de gaskamers en fraudeert bij een door hemzelf georganiseerd referendum om "Den Haag te trollen" want hij vindt dit tot zijn democratisch recht behoren.

Update: Uitspraak Raad van State: Elektronische handtekening niet geldig bij op papier ingediende (proces)stukken Zie ook De Brauw Blackstone Westbroek

Share |
comments powered by Disqus