U bent hier: Home / GeenStijl sloopt Internet

GeenStijl sloopt Internet

by J.L. de Kreek — last modified 03-02-2016 15:55
Opgeslagen onder:

De sukkels van GeenStijl hebben het verkeerde betoog gevoerd in verband met hun rechtszaak van de eeuw tegen Sanoma. De advocaat van GeenStijl had moeten betogen dat er géén sprake is van enige mededeling aan het publiek omdat de openbaringen in huiselijke sfeer plaatsvinden en de techniek van het internet geen afbreuk doet aan het vrije privé gebruik wat ook in het predigitale tijdperk van kracht was.

Gezien de auteursrechtfraude van BREIN waardoor Raadsheren niet helemaal goed meer weten wat wel en niet auteursrechtelijk relevant openbaar maken is, bestaat het risico dat het Europees Hof van Justitie stelt dat er sprake is van een mededeling aan het publiek. Dan is internet in de aap gelogeerd. De Hyperlink doet er echt niet toe. Alberdingk Thijm heeft daarin gelijk.

Alberdingk Thijm kletst baarlijke nonsens als hij zegt dat zijn cliënt auteursrechtelijke schade lijdt omdat er sprake is van een onbevoegde mededeling aan het publiek. Er is geen mededeling aan het publiek. Bij en tijdens elke vertoning is het publiek bepaald op één of enkele personen of een (familiaire)kring van personen. Er is wel sprake van een verveelvoudiging wanneer het werk via de hyperlink gedownload wordt. Dit is een verveelvoudiging voor persoonlijk gebruik dus auteursrechtelijk toegestaan. Sanoma moet bij de uploader zijn die het werk wellicht onbevoegd voor anderen verveelvoudigd heeft.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus