U bent hier: Home / Haat drijfveer Mohammed-cartoonisten

Haat drijfveer Mohammed-cartoonisten

by J.L. de Kreek — last modified 03-05-2015 06:00
Opgeslagen onder:

De Mohammed-cartoonisten beroepen zich er graag op dat zij ridders zijn van het vrije woord. Daarom dat Yoeri Albrecht van de Balie op initiatief van de NVJ en Thomas Bruning ruimte geeft aan Kurt Westergaard. Zware bewaking en beveiliging versiert de Balie zaterdagavond 02 mei 2015 om deze man gelegenheid te geven zijn mening te uiten want ook Yoeri Albrecht is voor vrije meningsuiting. Of is het haat wat Yoeri Albrecht drijft om deze cartoonist uit te nodigen voor zijn betoog?

Kurt Westergaard: mijn haat richtte zich op moslims

Het antwoord staat op de site van Trouw. Yoeri Albrecht nodigt mensen uit in de Balie om onder begeleiding van de veiligheidsdriehoek van burgemeester, hoofdofficier van justitie en hoofdcommissaris van politie, ruimte te geven aan onvervalste Moslim-haat. Het zijn de woorden van Kurt Westergaard zelf die overtuigend bewijzen dat haat zijn drijfveer is: “mijn haat richtte zich op moslims”. Het staat er écht. Nergens een verzoek van Kurt Westergaard waarin hij vraagt om rectificatie. Hij heeft het dus écht zo bedoelt. Kurt Westergaard haat Moslims. Daarom tekent hij de Mohammed-cartoon.

Yoeri Albrecht kiest er voor met veel tam tam deze Moslimhater uit te nodigen in zijn de Balie. Yoeri Albrecht is ook voorzitter van Vereniging Veronica en eigenaar van onder andere het Algemeen Nederlands Persbureau en mede- initiatiefnemer van de "European Press Prize". Dat verklaart waarom er in de pers geen aandacht is voor het feit dat de familie die Hitler gefinancierd heeft en Auschwitz liet bouwen tevens Charlie Hebdo liet drukken na de aanslag in Parijs. Ook verklaart dit logisch het feit dat de pers niet kritisch is naar de rapporten van de overheid over de aanslagen in de VS 11 september 2001 die door Moslims gepleegd zouden zijn.

Tevens verklaart deze haat de kritiekloosheid in de media over de oorlogsmisdaden van de Nederlandse politiek in Moslimlanden. Geen Stijl neemt het op voor Kurt Westergaard. Mensen die vinden dat de hatende Mohammed-cartoonisten van Charlie Hebdo niet een persvrijheidsprijs behoren te krijgen omdat daarmee een minderheid voor schut wordt gezet die het toch al moeilijk heeft wordt door Geen Stijl “laf” genoemd. Haat was ook de drijfveer van Mein Kampf van Hitler. Gelukkig dat er ook mensen zijn die begrijpen dat vrijheid van meningsuiting niet het recht geeft op misbruik daarvan. Daarom dat verzocht wordt bij de rechtspraak om bevel te geven tot vervolging van de haters die bekend staan onder de namen: Geert Wilders, Hans Jansen en Geen Stijl.

© bovenstaande foto van Yoeri Albrecht is gemaakt door Sander Nieuwenhuys.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus