U bent hier: Home / Het probleem Matthijs van Nieuwkerk

Het probleem Matthijs van Nieuwkerk

by J.L. de Kreek — last modified 02-04-2015 06:00
Opgeslagen onder:

Matthijs van Nieuwkerk van de Wereld Draait Door van de VARA verdient straf. Voor veel geld per jaar uit de staatskas maakt Matthijs van Nieuwkerk op televisie wat hij leuk vindt. Nooit behandelt hij een relevant onderwerp inhoudelijk zoals Sonja Barend gedaan zou hebben primetime op het hoofdpodium.

De aantallen kijkers voor Matthijs van Nieuwkerk zijn een graadmeter voor de deplorabele stand van het land. Matthijs van Nieuwkerk wordt geconsumeerd als entertainment waarbij voorheen de krantenjongen journalistieke interesse veinst. en alleen belangstelling heeft voor zichzelf. Alles wat hij doet op TV heeft hij van te voren uitgedacht en gepland. Van het tuiten met zijn lipjes tot het losjes open laten hangen van zijn schuif.

De issue met Matthijs van Nieuwkerk is dat hij de tegenstander bij en tijdens gewapend conflict aan zijn tafel bij De Wereld Draait Door behulpzaam is. Waarom heeft Matthijs van Nieuwkerk nooit Jack de Vries ter verantwoording geroepen voor zijn politieke akkoord voor de evident onrechtmatige oorlog in Irak? Dat de hele media van links tot rechts zwijgt betekent niet dat Van Nieuwkerk bevoegd de mond houdt.

Hoeveel schoolmeesters, juffen en hoogleraren had Matthijs van Nieuwkerk kunnen uitnodigen om iedereen te onderwijzen dat een politiek akkoord voor de illegale oorlog in Irak net zoiets is voor de minister-president van Nederland, het tolerante land van de tulpen, molens, bollen, Anne Frank, legale bordelen, wiet en het Vredes Paleis en het Internationaal Strafhof in het taalgebied, als het bevel zelf leveren?

Matthijs van Nieuwkerk heeft Nederlands gestudeerd dus hij bij uitstek kan begrijpen wat er staat in het algemeen bekende rapport van de Commissie Davids waarvan de betekenis ontkent wordt door de Nederlandse politiek en Mainstream Media. Niet iedereen van de VARA heet Francisco van Jole dus er zal ook een personeelslid werkzaam zijn bij deze organisaties die een tweede of misschien zelfs een derde hersencel bezit.

Jort Kelder verdedigt de internationale misdrijven van Mark Rutte door de politie af te sturen op de boodschapper. Matthijs van Nieuwkerk beschermt de internationale misdrijven van Jack de Vries door weg te lopen als daarop gewezen wordt. Ook laat hij de boodschapper mishandelen door leden van zijn redactie. De Nederlandse journalistiek en media behartigt belangen van oorlogsmisdadigers, terroristen en moordenaars in de Nederlandse politiek.

Dat Matthijs van Nieuwkerk bij de Wereld Draait Door zo lollig als hij is nog nooit bekend heeft gemaakt dat de helden van Wilders de grote kwartiermakers zijn van het bombardement op Rotterdam en de moord op Anne Frank is natuurlijk ronduit schandalig. Van Nieuwkerk beroept zich er regelmatig op dat DWDD een onderwijsfunctie bezit dus waarom onderwijst hij zijn publiek in het aanvaarden of gedogen van of het zwijgen over de oorlogsmisdaden, het terrorisme en de genocide van Jack de Vries en de vriend van Jort Kelder in Irak? Omdat Van Nieuwkerk propaganda levert voor de bijpassende terroristische organisatie.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus