U bent hier: Home / HM17 onthoofdt Geert Wilders

HM17 onthoofdt Geert Wilders

by J.L. de Kreek — last modified 01-04-2015 16:40
Opgeslagen onder:

Zelfs op basis van alle informatie vandaag op internet, bij het AD, Trouw, Bellingcat, de officiele rapporten tot nu, blijft het vermoeden bestaan dat de groep van Wilder en niet de Russen of de separatisten schuld heeft aan de aanslag op de MH17. De foto van die rookwolk een kilometer of twintig ten zuiden van de crashsite is van een gewoon brandje wat niks voorstelt. De man die de foto's gemaakt heeft relateert geluid en twee rookwolken aan elkaar terwijl dat niet vanzelfsprekend is.

Het veld waar de bewuste BUK gestaan zou hebben is twintig kilometer zuidelijk van de plek waar de meeste wrakstukken liggen. Afziende van de richting waarop de raket geschoten zou zijn is deze voorlangs het vliegtuig gegaan om het aan bakboord te beschadigen. De reële kans bestaat dat de BUK die de MH17 neergeschoten heeft komt uit Oekraïne en mogelijk gefinancierd is door een deelnemer aan de groep van Wilders. De raket is misschien van de Russen gestolen. In plaats dat de separatisten de BUK van de Russen gestolen hebben.

Dat de BUK van de Russen geweest zou zijn is onwaarschijnlijk omdat de BUK die geschoten zou hebben een 3XX-numer bezit. De Russen voeren de 1XX en 9XX-nummers. Er is nergens een foto te zien van een erkend Russisch konvooi met 3XX-nummers. De witte-dieplader van de BUK is typisch voor Oekraïne want de Russen gebruiken groene-diepladers. Dat de dieplader gestolen is kan een verzinsel zijn van de eigenaar. Niemand weet of die man de waarheid spreek.

Zeker is dat BUK 312 maart 2014 gesignaleerd is op een witte-dieplader in handen van de volgers van de helden van Wilders. BUK 3-whatever is de meest waarschijnlijke BUK die geschoten zou kunnen hebben. Uit alle bronnen komt geen andere BUK nadrukkelijker naar voren dan de BUK met het 3-whatever-nummer die geschoten heeft. Door dat nummer is het niet waarschijnlijk dat deze BUK voorafgaande de aanslag in bezit is geweest van de Russen. De BUK kan van Oekraïne gestolen zijn door separatisten. Dat de BUK gestolen is van Oekraïne schijnt ontkend te worden.

Als de separatisten geschoten hebben waar komt de gespecialiseerde bemanning dan vandaan? Een mogelijkheid is dat Oekraïne zelf met de BUK in separatisten gebied was. Het doet alsof de witte-dieplader gestolen is, of het heeft de dieplader zelf gestolen en is met BUK en dieplader aan de haal gegaan. De telefoongesprekken die gevoerd zijn die zijn authentiek volgens het OM. Wie deze gesprekken voert is niet duidelijk. Welke taal wordt gesproken is ook niet helder. Of iedereen in Oekraïne dezelfde taal spreekt is ook niet duidelijk.

Hoe is te weten dat de telefoongesprekken die gevoerd zijn daadwerkelijk komen van de Russen en de separatisten? Waarom gaan deze gesprekken over de BUK die geschoten geeft? Het gesprek op zichzelf is ronduit cryptisch. Weinig tot niks uit op te maken. In de artikelen wordt alles ingevuld, terwijl het onderzoek van NEO en TU-Delft alleen gaat over de locatie waar de eerste rookwolk gesignaleerd zou zijn. Volgens het bijgeleverde beeldmateriaal imponeert dat veldje als een normaal veldje waaraan te zien is dat een stuk grond bewust in brand is gestoken zoals wel vaker gebeurt met gewas.

Heel vaak steken boeren de fik aan in het veld om wat voor reden dan ook. De indruk wordt gewekt alsof de BUK een veld in de fik heeft gestoken en dat de boer met een wal het brandend veld gedoofd heeft. Dat is niet waarschijnlijk. Er zijn nergens schroeiplekken of sporen te zien. Is iedereen dan heel hard bezig geweest onherkenbaar te maken dat daar een BUK de aarde heeft verschroeid? Heeft de BUK de gevechtsvliegtuigen willen verjagen die de MH17 belaagden? De kans bestaat, deze is nog altijd reëel, dat BUK 3XX uit Oekraïne komt. Alsdan is Wilders grote kanshebber schuldig te zijn aan die aanslag omdat deelneemt aan de betrokken terroristische organisatie.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus