U bent hier: Home / Ingrijpen bij Bureau Jeugdzorg

Ingrijpen bij Bureau Jeugdzorg

by J.L. de Kreek — last modified 30-09-2013 10:35
Opgeslagen onder:

Dinsdag 01 oktober 2013 wordt bij het Gerechtshof Den Haag het verzoek behandeld tot strafvervolging van Bureau Jeugdzorg Rotterdam en de Raad voor de Kinderbescherming in verband met bedrijfsmatige kinderhandel, deelname aan een criminele organisatie en misbruik en mishandeling van een minderjarige.

De roep om justitieel ingrijpen bij Bureau Jeugdzorg groeit. Zo strijdt de oma van de drie jarige Nouafel voor gerechtigheid omdat ze meent dat Bureau Jeugdzorg haar kleinzoon heeft laten creperen. In die zaak komt het OM niet verder omdat Bureau Jeugdzorg het vertikt informatie te verstrekken.

Ook de onderzoekers van de Commissie Samson ondervonden moeilijkheden bij en tijdens hun onderzoek. In eerste instantie kregen de onderzoekers veel tegenwerking van Bureau Jeugdzorg met argumenten die kunstmatig imponeren. In de zaak die morgen behandeld wordt gaat het om een peuter die vorig jaar als baby uithuisgehaald is.

De ouders hebben welgeteld zes weken voor hun dochter kunnen zorgen. In die tijd ging alles goed met ouders en kind. Ook de zwangerschap was perfect voorbereid en begeleid door ouders. Alles tot in de puntjes verzorgd. In de tijd dat ouders voor het kind hebben kunnen zorgen zijn er geen blauwe plekken of andere tekenen van mishandeling op het lichaampje van minderjarige aangetroffen. Deze tekenen zijn allemaal eerst ná de UHP gevonden!

Bureau Jeugdzorg doet alsof de neus bloedt en dagvaard het Goede Nieuws wanneer het over de schandalige feiten publiceert. Nu meer dan een jaar na de aangifte juni vorig jaar bij de politie te Rotterdam is dan eindelijk de inhoudelijke behandeling in de meervoudige strafkamer.

Of het ook echt tot een beslissing komt is nog de vraag. Oud secretaris-generaal Joris Demmink van justitie werpt zijn schaduw over het dossier. Hij is mogelijk intellectueel dader van de perverse prikkels in de kinderbescherming waar de gijzelnemers van meisje A. te R van profiteren. Bij het Hof Den Haag kennen de raadsheren Demmink beroepshalve persoonlijk dus dat is nog spannend.

Hoe het ook zij. Einde van Bureau Jeugdzorg kan niet lang op zich laten wachten. Ouders pikken het niet langer en beraden zich op andere stappen mocht de magistratuur de misdadigers de hand boven het hoofd blijven houden. De Bureaus Jeugdzorg voeren een harde en agressieve strijd tegen de jeugd. Daarbij vallen doden en gewonden. Dus op enig moment wordt er teruggeslagen. Wanneer justitie nalatig blijft op te treden kan alleen noodweer uitkomt bieden

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus