U bent hier: Home / Jood oprichter SS

Jood oprichter SS

by J.L. de Kreek — last modified 10-08-2013 06:40
Opgeslagen onder:

Het werk van het Centrum Informatie Documentatie Israel heeft het karakter van een maatschappelijk probleem. De Schutzstaffel, SS, blijkt opgericht door een Jood of althans iemand met een Joodse achtergrond. Emil Maurice (19 januari 1897 Westermoor - 6 februari 1972, München) was een vroeg lid van de Nationaal-Socialistische Duitse Arbeiders Partij en was met Erich Kempka één van de oprichters van de SS. Hij diende ook als één van persoonlijke Hitlers chaufeurs – ondanks zijn joodse afkomst.

Maurice was een naaste medewerker van Adolf Hitler, hun persoonlijke vriendschap dateert terug naar minstens 1919. Dus voordat Hitler Mien Kamp had geschreven en nadat de Zionisten in 1897 de mensenrechten voor de Joden ontbonden hadden. Hitler werd SS lid nr. 1 en Emil Maurice werd SS lid nr. 2. Terwijl Maurice nooit een top commandant van de SS werd. Zijn status als SS-lid nr 2 heeft hem effectief gecrediteerd als de eigenlijke stichter van de organisatie.

Heinrich Himmler, die zou uiteindelijk de meest erkende leider van de SS worden. Hij was SS-lid nummer 168. Ondanks zijn joodse afkomst, Maurice was eerst en vooral een trouwe metgezel voor Hitler. Over Hitler wordt ook gezegd dat hij een joodse afkomst heeft. De naam Hitler komt in ieder geval vele keren voor in de namendatabase van Holocaust muzeum Yad Vashem (hier en hier). De kans bestaat dat Emile Maurice inhoudelijk bijgedragen heeft aan Mein kampf. In ieder geval schreef hij terwijl Hitler het werk dicteerde.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus