U bent hier: Home / Joris Luyendijk betrokken bij terrorisme

Joris Luyendijk betrokken bij terrorisme

by J.L. de Kreek — last modified 25-02-2017 06:00
Opgeslagen onder:

De bekende Joris Luijendijk wil graag praten want hij is voor een flink deel zijn geloof in de gevestigde politieke partijen kwijt. Daarom kan iedereen zich inschrijven op De Correspondent om te reageren op een artikel van Joris Luijendijk. Dit noemt hij praten. Jaren geleden reeds zijn pogingen gedaan met Joris Luyendijk om te praten. Dat wilde hij niet. Joris Luijndijk is professioneel wegkijker. Hij verdient er goed aan.

Joris Luyendijk is volgens Wikipedia een Nederlandse journalist en antropoloog, gespecialiseerd in de Arabische en islamitische wereld. Joris Luyendijk behaalde landelijke bekendheid met zijn boekje “Dit kan niet waar zijn” over zijn onderzoek naar de financiële sector in Londen. Daarin krijgt de banksector onder andere de schuld van de crisis. Joris Luyendijk verdiende talrijke prijzen en presenteerde zomergasten voor de VPRO.  

In het verleden zijn pogingen gedaan Joris Luyendijk te doordringen van de oorzaak van de problemen waardoor Joris Luyendijk zijn geloof in de politieke partijen kwijt is. De economische crisis is bijvoorbeeld niet de oorzaak van de cultuur en omgangsvormen in de bankwereld. Joris Luyendijk laat dit ook zien in zijn boekje omdat hij aantoont dat het bankwezen de crash van 2008 niet heeft zien aankomen. Economie is afhankelijk van vertrouwen. Bijvoorbeeld consumenten en producenten vertrouwen. Des te meer vertrouwen des te beter het economisch gaat.

 In 2003 heeft het vertrouwen van consumenten en producenten een fikse deuk opgelopen omdat de westerse politiek geholpen door de westerse journalistiek toen een ongemeen laffe onrechtmatige oorlog begon in Irak die niemand heeft zien aankomen. Dat deze oorlog heeft geleid tot een heuse industriële genocide op Semieten die niemand heeft zien aankomen en dat daarover met geen enkele Nederlandse journalist te praten valt, ook niet met Luyndijk, is de oorzaak van de crisis. Het gesjoemel in de bankwereld heeft co-factoren nodig gehad om tot een omvangrijke wereldwijde economische crisis te leiden. Deze co-factoren zijn de feiten en omstandigheden waarover journalisten als Joris Luyndijk en zijn collega's bij de Correspondent willens en wetens zwijgen. 

Feitelijk is het veel erger want journalisten blijken op grote schaal persoonlijk en beroepshalve betrokken te zijn bij het verduisteren van feiten en wegkijken en het voeren van een agressieve hetzes tegen de waarheid. Er zijn ook journalisten die de rechtspraak bedreigen met 'dire consequences' om te zwijgen over de Nazifeiten van Wilders en Israël. Geen één journalist kan het iets schelen. Journalisten blijken sinds 1895 toen de prominente journalist Theodor Herzl zijn terroristische organisatie van journalisten, schrijvers en opiniemakers begon te worden opgeleid tot het helpen bij terrorisme.

Joris Luyndijk is ook antropoloog. Antropologen verkeren in de waan dat zij participerend de mens in al zijn aspecten, zowel fysiek als cultureel, kunnen bestuderen. De rollen van Joris Luyndijk als participerend journalist en antropoloog maken dat Joris Luyndijk betrokken is bij de situatie waarover hij zich beklaagt. Dus dat hij de verantwoordelijkheid bij zichzelf zoeken moet. Het wegkijken, de feiten niet benoemen, verbanden niet leggen is een vorm van betrokkenheid van journalisten bij het actuele internationaal terrorisme en de crisis waarvoor Luyndijk opportunistisch de schuld bij banken en politiek legt.

Update 12:13:13: Joris heeft zelfs redenen waarom hij op de PVV zou kunnen stemmen terwijl hij als journalist verzwijgt dat de helden van Wilders prominente journalisten en de grote initiators zijn van WOII en de Holocaust en dat Wilders als politiek ambtsdrager deelneemt aan oorlogsmisdaden, terrorisme en genocide in Moslimlanden. Als antropoloog verzwijgt Joris Luyndijk de leugencultuur in de journalistiek waaraan hij deelneemt.

 

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus