U bent hier: Home / Joris Luyendijk vergist zich

Joris Luyendijk vergist zich

by J.L. de Kreek — last modified 10-04-2015 06:00
Opgeslagen onder:

Joris Luyendijk heeft het Twitter-account van hét Goede Nieuws™ geblokkeerd. Daardoor heeft hij zich afgesneden van de inside information en kwalitatief hoogwaardige feedback waaruit ook hij eenvoudig begrijpen kan dat de banken NIET schuldig zijn aan de crisis van 2008. Dat is te zien aan zijn optreden bij de Wereld Draait Door voor zijn boekje “Dit kan niet waar zijn”. Economie is kennelijk toch te veel 'rocket science' voor de journalist en antropoloog Joris Luyendijk.

De economische crisis van 2008 is de schuld van de politiek. De schuld van de VVD, van het CDA, van de PvdA, van de SP en Wilders. Joris Luyendijk bepleit systeemverandering om problemen als in 2008 te voorkomen terwijl systeemhandhaving noodzakelijk is. Joris Luyendijk zegt het goed aan het begin van het gesprek met oorlogscrimineel Matthijs van Nieuwkerk aan de tafel van de Wereld Draait Door: de banken hebben geen wetten overtreden, de wet staat het de banken toe 120 te rijden dus rijden de banken 120.

De complexe en misschien wanpresterende bancaire producten zoals vertiteling en securitisatie zijn NIET de oorzaak van de diepe economische crisis van 2008. Deze crisis bezit co-factoren die de causale oorzaak zijn van de diepe crisis: de oorlog zonder geldige reden in Irak en het brede terrorisme en de genocide van de landen van 'the Coaliton of the Willing' in Moslimlanden. Deze waarneming is bevestigd door TOP-ambtenaren die het kabinet adviseren over de crisis en daarbij niet aan de ministers vertellen kunnen dat zij de schuldigen zijn. Consumenten en producenten vertrouwen zijn de sleutelwoorden.

Dit vertrouwen wordt ernstig beschadigd door delinquenten in de westerse politiek die macht misbruiken en bevoegdheden scheden om ongestraft extreem zware misdrijven tegen de menselijkheid te begaan. Dat niemand van de journalisten het heeft over de extreem zware misdrijven van de Nederlandse politiek in moslimlanden versterkt de crisis. Het economische systeem op aarde is overwegend afhankelijk van vertrouwen. Begaan westerse landen oorlogsmisdaden, terrorisme of genocide dan is dit een garantie voor een economische crisis.

Het is allemaal al meerdere keren uitgelegd op hét Goede Nieuws alleen domrechts en domlinks wil er niks van weten want die geeft liever de schuld aan anderen. Om de economie te herstellen en herhaling te voorkomen is het eerst nodig de terroristen in de Nederlandse politiek strafrechtelijk te vervolgen voor hun rechtsstaat, mensheid, beschaving en economie ondermijnende misdrijven. Vervolgens kunnen er enige systeemverbeteringen worden toegepast. Systeemverandering zonder dat Joris Luyendijk de oorzaak van de economische crisis goed in het vizier heeft is vragen om problemen.

Joris Luyendijk is journalist en antropoloog. Antropologen houden zich bezig met de cultuur van bosjesmensen in de rimboe in plaats dat zij getraind zijn in het herkennen van oorzaken van systeemcrisissen. Het is kennelijk nodig om rechtsgeleerdheid gestudeerd te hebben om makkelijk te zien dat zoiets als het door economen opgestelde Europees Verdrag of door politici begane consumenten en producenten vertrouwen ondermijnend terrorisme het fundament legt voor de economische crisis van 2008. Daarbij komt dat de crisis van 2008 een gewilde crisis is van de groep personen die ook Hitler gefinancierd hebben en Auschwitz hebben laten bouwen.

Deze groep wil wereldmacht en heeft ook voor de Tweede Wereldoorlog allemaal strategieën uitgewerkt om landen economisch naar de afrond te brengen opdat de groep ervan profiteert. Deze groep zal er voor zorgen dat er meer economische crisissen komen omdat zij daarmee hun macht versterken. Deze groep is ook schuldig aan de aanslagen in de Verenigde Staten 11 september 2001. Deze groep wordt in Nederland vertegenwoordigd door de Zionisten en de Nederlandse politieke partijen waarvan leden ook bij banken werken. De echte oorzaak van het instorten van de torens van de Twin Towers en niet perverse prikkels 'in the city' staan in causaal verband tot economische crisis van 2008.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus