U bent hier: Home / Kerstsprookje voor GeenStijl

Kerstsprookje voor GeenStijl

by J.L. de Kreek — last modified 25-12-2015 00:00
Opgeslagen onder:

Lang héul lang geleden woonde in het Groen Groen Knollen-knollenland van de Holbewoners en Neanderthalers eens een Blonde Geit die Wilders genoemd werd omdat hij wild was. De Blonde Geit bewonderde personen die zeventig jaar daarvoor bijna alle flora en fauna van het Grote Sprookjesbos hadden laten uitroeien. Door parasieten te accrediteren eerst de Joodse Holbewoners en Neanderthalers naar het kamp te dragen om ouderwets te worden geofferd in de ovens van de familie van de patroon van de held van de Blond Geit die daarmee ritueel het eind van de Endlösung heeft willen inluiden.

In de tijd van de Blonde Geit zijn er ook hofnarren, trollen en serpenten actief die de publieke opinie van de bewoners van het Grote Sprookjesbos beïnvloeden. Zo zijn er praatjesmakers en lolbroeken die altijd de clown uithangen wanneer ze de Blonde Geit tevredenstellen met tendentieus, ongefundeerd of nodeloos kwetsen. In de tijd van de Blonde Geit wordt het Grote Sprookjesbos geteisterd door vluchtende bewoners van een ander bos wat ooit ook sprookjesachtig was en toen geplaagd werd door trawanten van de Blonde Geit die zeiden voor vrede en veiligheid te strijden.

Geluk bij een ongeluk woonde er in het Groen Groen Knollen-knollenland van de Holbewoners en Neanderthalers een vegetarische Olifant met Semitische wortels die het er niet bij liet zitten en vanuit de Porseleinkast van het Grote Sprookjesbos de Poortwachters vriendelijk verzocht de Blonde Geit en zijn gevolg waaronder de dwazen en krankzinnigen van de Fabeltjeskrant veilig te stellen in de Grotten en Catacomben van de Koning van het Grote Sprookjesbos die door de grappen en grollen van de Blonde Geit en zijn handlangers niet eens veilig een patatje eten kon met zijn familie in de snackbar - en blies het sprookje van de Blonde Geit uit.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus