U bent hier: Home / Lodewijk Asscher discrimineert Islamieten

Lodewijk Asscher discrimineert Islamieten

by J.L. de Kreek — last modified 06-09-2013 11:50
Opgeslagen onder:

Vice-premier Lodewijk Asscher heeft het niet van een vreemde. Grootvader Asscher ondersteunde in zijn rol van voorzitter van de Joodsche Raad, de Duitse bezetter bij en tijdens het deporteren van de Joden uit Nederland. Vandaag verzet Lodewijk Asscher zicht niet tegen de aanwezigheid van oorlogscrimineel Mark Rutte in het kabinet. Ook zegt Lodewijk Asscher met al zijn kennis van het recht niks over het feit dat de Staat en het rechtssysteem de terrorisme gerelateerde en internationale misdrijven van hem en zijn collega's in de politiek niet accepteren.

In het verleden heeft Lodewijk Asscher als plaatsvervangend burgemeester van Amsterdam verzorgt dat de leukste Moskee in de hoofdstad ontruimd werd. De Aya Sophia Moskee aan de Postjesweg. Terwijl het ook anders had gekund. Aan de genocide van de Nederlandse politiek op de Islamieten in Irak doet Lodewijk Asscher ook al niks. Voorts zegt hij niks over het feit dat de Zionisten de Jodenvervolging van 1940-1945 beraamd hebben. De jodenjongen die Lodewijk Asscher is kan weten van de diepgaande collaboratie van de Zionisten met de Nazi's want zijn grootvader was zo'n collaborateur.

Nu beweert het kleinkind van foute grootouders dat iedereen vrij is om te geloven of niet te geloven en dat regelgeving anders dan de Nederlandse, zoals de sharia, niet geldt in Nederland. Hoe kan Lodewijk Asscher dan het KNVB tuchtrecht, het Canonieke recht en de Joodse wetten en rechtbanken verklaren? Voor Lodewijk Asscher mogen Joden en Christenen wel hun eigen wetten toepassen en rechtbanken onderhouden, en de Islamieten niet. De Sharia gaat zeer goed samen met bestaande wetgeving in Nederland. De Sharia in Nederland zal er echt niet toe te leiden dat Onno Hoes opgehangen wordt omdat hij homo is, want dat staat de wet niet toe.

In beginsel heeft de overheid geen bemoeienissen met shariarechtspraak, net zo min als het zich inlaat met canoniek recht. De idee dat een Shariarechtbank in strijd is met de Nederlandse rechtsorde is niet te rijmen met het algemeen recht op arbitrage in gevallen waarin de wet dat toestaat. Dit algemeen recht in samenhang met de Sharia levert ruimte voor de Shariarechtbank. Op voorhand propageren dat de Sharia of een Shariarechtbank buiten de Nederlandse rechtsorde valt staat gelijk aan een onjuiste voorstelling van zaken.

Een Shariarechtbank in Nederland draagt bij aan integratie van Moslims in Nederland en sluit aan bij oude Nederlandse tradities die tot op heden in niet Islamitische geloofsgemeenschappen gekoesterd worden. De voordelen van een Shariarechtbank zijn meerledig. In het algemeen zal een Shariarechtbank in Nederland bijdragen aan verlichting van de werkdruk in de rechtspraak en bevorderlijk zijn voor het juridisch onderwijs en begrip tussen mensen. Voor Islamitischbankieren is de Shariarechtabnk een uitkomst. De Shariarechtbank op sharia.rechtbank.nl staat voor kwaliteit en eerlijke en onafhankelijke Shariarechtspraak. Dat de Nederlandse rechtsorde daar voordeel mee doet is vanzelfsprekend.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus