U bent hier: Home / Matthijs van Nieuwkerk angst aanjagen

Matthijs van Nieuwkerk angst aanjagen

by J.L. de Kreek — last modified 16-05-2014 06:00
Opgeslagen onder:

Ten gevolge van de internationale misdrijven van zijn broodheer, Mark Rutte in vereniging met Geert Wilders, is het stil in verband met de strafklachten tegen Matthijs van Nieuwkerk en de redactie van de Wereld Draait Door. Het is druk aan het front en Van Nieuwkerk blijkt niet van zins zichzelf en zijn redactie vrijwillig te corrigeren, en bij te dragen aan herstel van de schade die hij de maatschappij aangericht. Iets minder dan een half miljoen Euro per jaar bedraagt de uitkering van Matthijs van Nieuwkerk. De kinderhandel van Bureau Jeugdzorg heeft hij ermee niet bloot gelegd.

Andere uitkeringstrekkers moeten zich maandelijks melden en verantwoorden bij de balie van de sociale dienst zonder voordeeltje, en wonen anti-kraak. Matthijs van Nieuwkerk heeft twee huizen en trakteert zich doordeweekse dagen op de leukste bunga bunga en zo nu en dan Haute Cuisine van de duurste keukens. Op kosten van de belastingbetaler. Nooit één relevant woord van commentaar op het CDA of de VVD of de PvdA in verband met de blatante internationale misdrijven in Moslimlanden. Matthijs is van de Jazz. Een dweper met kapsones. Hét Goede Nieuws is geïnspireerd op Matthijs van Nieuwkerk, maar niet heus.

Van Nieuwkerk was voorheen de hoofdredacteur van het Parool. Enige journalistieke trots moet er toch te vinden zijn bij deze selfkicker. De redactie van DWDD heeft een verslaggever van hét Goede Nieuws gewurgd. Met twee man vastgehouden en een derde die de keel afkneep. Dagen, nee weken, daarna is het strottenhoofd pijnlijk geweest. Niet slapen. Nachtmerries. Angstdromen. Is dat de manier waarop redactie van publieke omroepen omgaat met collega's? Eerder is geprobeerd de redactie van DWDD te overtuigen van het feit dat het strooplikken van Jack de Vries door Matthijs van Nieuwkerk gelijk staat aan het ondersteunen van de genocide van deze oorlogscrimineel in Irak.

Een causaal verband wat ook voor Matthijs Voorheen de Krantenjongen van Nieuwkerk niet moeilijk te begrijpen is, eens te meer daar hij van Jazz houdt. Net als met Geert Wilders, Hans Jansen, Esther Voet, Ronny Naftaniel, Jort Kelder, is het de bedoeling dat Matthijs van Nieuwkerk gedagvaard wordt zich voor de strafrechter te verantwoorden over zijn schandalige ondersteuning van het terrorisme in de Nederlandse politiek. Matthijs van Nieuwkerk heeft ooit een Sonja Barend prijs gekregen of iets dergelijks. Het is überhaupt bizar dat er in Matthijs van Nieuwkerk een talent gezien is.

Wat is zijn toegevoegde waarde? Wat is het dat zijn meerwaarde vertegenwoordigt? De Wereld Draait Door is niet eens vermaak. Het is vijf keer per week getuigen zijn van Matthijs van Nieuwkerk die op de publieke zender bewijst dat hij hoog nodig voor de strafrechter gedaagd worden moet door een officier van justitie in actieve dienst. Matthijs van Nieuwkerk is een terrorist zonder ballen. Dat zijn laffe lui die door ken bekleedde sleutelposities, misbruiken om in het geval Van Nieuwkerk het grote publiek het zicht te onthouden op de grote internationale misdrijven van de regelmatig aan zijn tafel verschijnende politieke gasten in vereniging met Jort Kelder.

Matthijs van Nieuwkerk is de Wereld Draait Door begonnen nádat het kabinet Balkenende I in 2003 evident voor ieders ogen te zien alle regels schond door politiek en niet militair de oorlog zonder geldige reden in Irak te ondersteunen. Nóóit heeft Van Nieuwkerk daarvan een relevant punt gemaakt bij zijn politieke gasten. Ook heeft hij die zware misdrijven niet gerelateerd aan ander ongemak in de samenleving. Zoals de economische crisis. Terwijl het verband vanzelfsprekend is. Matthijs van Nieuwkerk neemt voor zichzelf, en zijn broodheren, deel aan de Wereld Draait Door. Het belang van het publiek lapt hij vierkant aan de laars.

Het oordeel over Matthijs van Nieuwkerk levert op dat tijd en energie gestoken wordt in zijn strafvervolging in verband met het mishandelen van een journalist van hét Goede Nieuws™. Dit mishandelen wordt gezien als een misdel waarmee de redactie van de Wereld Draait Door de genocide van Jack de Vries om Irak laat voortbestaan. Dus een vorm van een internationaal misdrijf. Een in vereniging gepleegde mishandeling van een journalist kan onder omstandigheden een internationaal misdrijf zijn. Misschien dat Matthijs van Nieuwkerk vaker hét Goede Nieuws™ lezen moet om te weten wat relevanter is te bespreken op prime time televisie dan de bloedende mossel van Heleen van Rooyen.

Share |
gearchiveerd onder: , ,
comments powered by Disqus