U bent hier: Home / Matthijs van Nieuwkerk is crimineel

Matthijs van Nieuwkerk is crimineel

by J.L. de Kreek — last modified 04-09-2013 10:55
Opgeslagen onder:

Het nieuwe seizoen met dagelijks behalve in het weekend de Matthijs Van Nieuwkerk Show is begonnen. Matthijs van Nieuwkerk, voorheen de kranten jongen, krijgt alle prominenten aan tafel bij De Wereld Draait Door. Heeft de beste tafelgasten en faalt keer op keer het nieuws te duiden of op het juiste moment de juiste vraag te stellen. Wel bruin gebrand interesse veinzen, fronsend met het voorhoofd en pruilend met de lipjes, alleen een beetje kordaat de feiten relateren voor iedereen tegen de kostprijs van een minister-president doet hij niet.

Matthijs van Nieuwkerk is het fiasco van de publieke omroep. Schandvlek en tegelijk ook bewijs van willens en wetens betrokkenheid bij de oorlogsmisdaden en het terrorisme en de genocide van de Nederlandse politiek. Seizoen negen. Dus sinds 2004. In al die jaren heeft Matthijs van Nieuwkerk kennelijk nog nooit ergens op YouTube of een site of in de krant of op het nieuws het bericht gezien of gehoord dat de Nederlandse politiek sinds maart 2003 politiek akkoord is met illegaal oorlog in Irak.

Wat zijn de verhoudingen in de journalistiek wanneer Matthijs van Nieuwkerk dagelijks op het hoofdpodium feiten domweg negeert alsof hij een collectieve zwijgafspraak nakomt? Wel keer op keer gelegenheid geven aan de propaganda van de politiek delinquenten en hen nooit met het rapport van de Commissie Davids om de oren slaan. Had hij niet ooit een Sonja Barend Prijs gewonnen of zo? Afpakken én hem zijn prime time ontnemen. Met Matthijs de liederlijke Jan Mulder die zelfs in de Volkskrant niet bereid de oorlogscriminelen een veeg uit de pan te geven. Als voetballer was hij ook agressief.

Ooit was Matthijs van Nieuwkerk hoofdredacteur van het Parool. In een tijd dat inhoud er niet toe deed omdat er toch niks relevants gebeurde. Nu zijn er reeds meer dan tien jaar conflicten aan de gang die gepaard gaan met Nederlandse politici die politiek illegale oorlogen van 'the Coalition of the Willing' ondersteunen. Thuis of elders achter de computer of laptop is Matthijs van Nieuwkerk natuurlijk nog nooit op de site van the Project of the New American Century gestuit. De vragen die Matthijs van Nieuwkerk stelt aan zijn gasten zijn om te verhullen dat Van Nieuwkerk dementerende is, niet om het nieuws te brengen.

Matthijs van Nieuwkerk handelt totaal verkeerd in zijn rol als duurst betaalde correspondent van de publieke omroepen. Matthijs van Nieuwkerk kan niet eens fatsoenlijk de illegale oorlog in Irak relateren aan de economische crisis wanneer hij Jort Kelder aan tafel heeft. Jort Kelder ook van de publieke omroep en het vriendje van oorlogscrimineel Mark Rutte. Matthijs van Nieuwkerk deed afgelopen maandag de aftrap van het nieuwe seizoen met Syrië zonder er blijk van te geven dat hij zich tijdens de vakantie heeft bijgespijkerd met de makkelijk te verteren expert informatie van Architects and Engineers for TruthTruth.

De oorlog in Syrië is niet los te zien van 9/11. Zonder 9/11 geen strijd tegen terreur. Aangezien voor de gehele weldenkende wereldbevolking helder is dat het instorten van de Twin Towers niet anders dan 'controled demolition' zijn kan, valt niet te begrijpen dat Mathijs van Nieuwkerk dit zijn prominente gasten niet voorhoudt. Voor zover het wel te begrijpen valt is dat omdat Matthijs van Nieuwkerk opzet heeft de misdadige terroristen in de Nederlandse politiek te ondersteunen zoals de Telegraaf in oorlogstijd.

Matthijs van Nieuwkerk is verrader van de journalistieke zaak. Man die goede sier maakt met zijn CV en feitelijk bijdraagt aan misdaad en bedrog. Zelf verrijkend en verheerlijkend. Matthijs van Nieuwkerk is vorm zonder inhoud. Het gaat nergens over. Filmpjes van internet die iedereen al gezien heeft en waar de publieke omroep geen auteursrechten over betaalt van commentaar voorzien alsof het publiek uit zwakzinnige bejaarden bestaat. Deerniswekkende ergernissen op door de weekse dagen bij Matthijs van Nieuwkerk op Uitzendinggemist.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus