U bent hier: Home / Matthijs van Nieuwkerk journalistiek parasiet

Matthijs van Nieuwkerk journalistiek parasiet

by J.L. de Kreek — last modified 18-03-2015 06:00
Opgeslagen onder:

De vraag is hoeveel ruzie Matthijs van Nieuwkerk voor zichzelf wil? Journalist Frénk van der Linden moet van Matthijs aan de tafel van de Wereld Draait Door tot twee keer toe “u” zeggen tegen tafeldame en oorlogscrimineel Gerdi Verbeet. Een relatief grote groep journalisten misbruikt het vak om propaganda te maken voor terroristen en pedofielen. Een van de aansprekende namen in dit verband is Joris Demmink van de VVD.

Een andere aansprekende naam is journalist Theodore Herzl. Held van Geert Wilders, inspirator en coach van antisemieten en uitvinder van de Endlösung der Judenfrage. Kan Matthijs van Nieuwkerk allemaal weten want hij heeft internet en is tenslotte journalist en nieuwsgierig. Journalisten die niet weten willen welke collega's het vak corrumperen horen niet duur betaald op de publieke zender.

De opkomst van Matthijs van Nieuwkerk op televisie valt welhaast naadloos samen met het begin van de illegale oorlog in Irak. Een gewichtig rapport is daarover verschenen. Het rapport van de Commissie Davids. Uit de tweede conclusie blijkt dat de partij van de regelmatige tafelgast van Matthijs wel vaker bombardementen op Irak ondersteunde ook als er geen adequaat volkenrechtelijk mandaat was. De PvdA valt over een periode van vierentwintig jaar in herhaling.

Opvallend dat de grootvader van PvdA-leider Asscher leiding gaf aan de deportatie van de Amsterdamse Joden zonder dat Van Nieuwkerk daar een passende opmerking over maakt. Partij ideoloog Martin Bosman zat in één van de pauzes tijdens het Wilders proces te fulmineren dat de socialisten Nazi's zijn omdat Hitler ook een socialist was. Heeft hij tenminste ergens gelijk in,

Het onrechtmatig bombarderen van Irak blijkt schering en inslag te zijn over de periode vanaf de eerste Golfoorlog in 1991 tot vandaag. Matthijs van Nieuwkerk hemelt de Nederlandse politiek verantwoordelijken op en vraagt ook Jort Kelder nooit naar het terrorisme van zijn vriend Rutte. Matthijs van Nieuwkerk ontvangt bijna een half miljoen Euro voor zijn parasietenjournalistiek.

Meeste tijd is Matthijs van Nieuwkerk vrij. Op zomervakantie die voor hem begint in mei en eindig in september. Of hij wordt gepamperd alsof hij een zwaargewicht box-kampioen is die het dagelijks opneemt tegen een andere zwaargewicht. De rest van de tijd herhaalt hij zichzelf en filmpjes van internet die iedereen al gezien heeft op Flabber of Dumpert. Meerdere serieuze pogingen zijn gedaan om Matthijs van Nieuwkerk van zijn dwaalspoor af te helpen.

Matthijs van Nieuwkerk kiest ervoor de feiten te negeren en de boodschapper te laten mishandelen door medewerkers van zijn redactie. Bij Matthijs van Nieuwkerk is alles tot in de puntjes geproduceerd. Als het niet op de autocue staat weet Matthijs van Nieuwkerk het niet meer. Verslikt een zangeres zich in de toonsoort dan staat meteen het schema onder druk. De Wereld Draait Door is topsport.

Toch is elke keer weer het gevoel van leegheid wat achterblijft na het kijken van de Wereld Draait Door op uitzendinggemist met het bord op de schoot. Terwijl dat met Boer Zoekt Vrouw geen beproeving is. Iedereen wordt uitgenodigd door Matthijs van Nieuwkerk. Hij is vaker aan het woord dan zijn gasten. De bal rondspelen kan Matthijs van Nieuwkerk niet.

Matthijs van Nieuwkerk ziet zichzelf als sterspeler terwijl hij welhaast dement imponeert met zijn mond half open wanneer hij pseudo geïnteresseerd naar de gast staart. Wat mist is het kwijl dat op tafel drupt omdat Van Nieuwkerk het niet meer inslikken kan. De kwalificatie “zieke fuck” komt op bij Matthijs van Nieuwkerk. “Oorlogscrimineel” is meer journalistiek.

Gewerkt wordt aan de strafvervolging van de groep van Wilders omdat deze groep schuldig is aan de verhoogde terreurdreiging. De nexus tussen de misdrijven van groep van Wilders en Matthijs van Nieuwkerk is zijn wegkijken en goedpraten van de misdrijven van Jort Kelder en Gedri Verbeet. Deelnemers aan het terrorisme van Geert Wilders zijn te herkennen aan de ontkenning van die misdrijven en de schuld van Wilders daaraan.

De misdrijven van Wilders zijn van een sinds de tweede wereldoorlog niet eerder in Nederland vertoonde omvang. Over een lange periode van tijd met een groot aantal deelnemers en slachtoffers en en op mensen gericht geweld en onaftelbare zaakschade. De misdrijven van Wilders en Gerdi Verbeet en Jort Kelder kunnen Matthijs van Nieuwkerk en zijn redactie niet ontgaan zijn.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus