U bent hier: Home / MH17-conclusie AD ondeugdelijk

MH17-conclusie AD ondeugdelijk

by J.L. de Kreek — last modified 12-01-2015 06:00
Opgeslagen onder:

Volgens onderzoek van onder meer het Algemeen Dagblad en Der Spiegel is vlucht MH17 neergehaald door een BUK-raket, afgevuurd door de 53ste Russische luchtafweerbrigade. De Volkskrant heeft het bericht van het AD overgenomen zonder de onderliggende bronnen te controleren. Het enige wat AD doet is aannemelijk maken dat er één of meerdere BUKs hebben rondgereden in UKR en separatisten-gebeid, en Rusland. AD bewijst niet dat een van de Russen afkomstige BUK geschoten heeft. AD maakt aannemelijk dat een BUK van de Oekraïense fascisten de grootste kanshebber is.

In het verslag van het AD worden verschillende BUKs behandeld. BUK 312. BUK 3X2 en BUKs met "eenheidsaanduiding" 2XX. Het AD maakt aannemelijk dat er een BUK in het separatisten gebied heeft rondgereden. Ook maakt het AD aannemelijk dat BUK 312 in UKR-gebied gesignaleerd is. En AD maakt aannemelijk dat de Russen met tanks, BUKs en ander materiaal naar en van de Oekraïense grens zijn gereisd. AD maakt niet aannemelijk dat BUK 3X2 betrokken was bij een Russisch covoy op Russisch grondgebied.

AD maakt ook niet aannemelijk dat BUK 312 niet BUK 3X2 is. De feiten die het hardst lijken wekken de redelijke indruk dat BUK 3X2 en BUK 312 wel dezelfde BUK zijn. Zowel BUK 312 als BUK 3X2 zijn gesignaleerd op een oplegger met een witte truck die overigens als uniek is gekwalificeerd, terwijl de Russische colonnes allemaal legergroene truck hebben. Het meest waarschijnlijk is dat BUK 3X2 wel degelijk BUK 312 is die maart 2014 gefilmd is en later in juni met een beschadigd nummer is gesignaleerd in separatisten gebied, misschien om de indruk te wekken dat de separatisten over een BUK beschikte.

Indien BUK 3X2 waarachtig BUK 312 is brengt dit mogelijk grote spanning mee bij Geert Wilders persoonlijk omdat BUK 312 in het bezit is of althans geweest is van zijn 'umfeld' in Oekraïne. Het AD maakt aannemelijk dat de grootste kans is dat BUK 312 daadwerkelijk BUK 3X2 is. Het AD heeft het over een vingerafdruk van de spatborden die typisch is voor elke BUK ten gevolge van beschadigingen door de tijd. De spatbordvingerafdrukken die het AD levert van BUK 312 komen opvallend overeen met die van BUK 3X2. Ook kan het zijn dat BUK 3X2 toch een andere BUK is dan BUK 312. Dit houdt niet in dat de BUK van de separatisten was. Het materiaal van de Russen heeft “eenheidsnummers” die beginnen met een 2. De eenheidsnummers van de Oekraïense fascisten lijken te bestaan uit de nummers 3X2.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus