U bent hier: Home / Militairen in Amsterdam West

Militairen in Amsterdam West

by J.L. de Kreek — last modified 17-06-2013 17:10
Opgeslagen onder:

De grootste eenheid van de landmacht is in Amsterdam West. Goede Nieuws is op onderzoek uitgegaan. Het beeld is diffuus. Is het een militaire oefening of meer? De Jeruzalemkerk wordt bezocht. Ook organisaties in de buurt met een hoog gemiddelde aan multiculturaliteit. Het woord waarvan Geert Wilders schuim op de kaken krijgt. De communicatie medewerker van defensie is van de Operationeel Ondersteuningscommanddo Land. Stadsdeelmedewerker verwijst naar defensie.

Volgens het persbericht houdt het bataljon zich bezig met civiele- en militaire samenwerking en vormt het voor de commandant in een missiegebied het verbindend element tussen de militaire organisatie en de bevolking. De Nederlandse militairen worden regelmatig uitgezonden naar buitenlandse missies en hebben hierbij veel contact met burgers ter plaatse. In een missiegebied dienen ze rekening te houden met politieke, culturele, religieuze, sociale, economische en humanitaire aspecten. Contacten met de bevolking, hulporganisaties en lokale bestuurders vormen zo een belangrijk en onvermijdelijk deel van het werk. Ze geven de militaire commandant overzicht van alle civiele informatie en stellen hem in staat op korte en lange termijn zijn missiedoelen te behalen. Aldus steeds het persbericht.

Zijn de Nederlandse strijdkrachten alvast in Amsterdam West gelegerd in verband met de ondergang van de Telegraaf en grote demonstratie bij de Amsterdamse rechtbank van Micha Kat tegen de mainstream media 20 juni om 12:00 uur? Het OOL biedt alle operationele ondersteuningstaken voor grondgebonden eenheden bij operationele inzet en oefeningen. Het commando is met 6.500 medewerkers de grootste eenheid van de landmacht. Dertig of veertig van hen schijnt op bezoek te zijn. Stadsdeel West doet er opzichtig het zwijgen toe. U moet bij defensie zijn.

Het Operationeel Ondersteuningscommando Land biedt vanuit 22 locaties door heel Nederland kennis en ondersteuning aan de grondgebonden eenheden. Overal ter wereld waar Nederlandse militairen worden ingezet, ondersteunt het OOCL met mens en materieel. Ook levert het OOCL voortdurend mensen voor de missie in Afghanistan. Dit duurde zeker tot 2010, daarna stond de redeployment (het terugverplaatsen van personeel en materieel) te wachten. De volgende uitrustingsstukken zijn essentieel voor dit ondersteunende commando:

 • 2 veldhospitalen en 3 mobiele operatiekamersystemen (MOGOS);
 • 7 mobiele drinkwaterinstallaties;
 • 412 Scania wissellaadsystemen;
 • 106 DAF trekkeropleggers;
 • 71 Fennek wielvoertuigen (deels nog in aflevering);
 • 1 Fuchs wielvoertuig voor elektronische oorlogsvoering (EOV);
 • 7 Raven onbemande vliegtuigsystemen;
 • verkenningsboten;
 • oorinstallaties voor drinkwatervoorziening;
 • 38 mobiele satellietkeukens (MSK);
 • 12 eindpontons en 24 tussenpontons, geschikt voor maximaal 6 bruggen.

Daarvan is vooralsnog niks aangetroffen in Amsterdam West. Goede Nieuws is op onderzoek uit en houdt u op de hoogte. Eventuele Tips graag hier melden. Heeft u de militairen gezien? Waar en wanneer? Met daarbij aub een kort verslag van de gebeurtenissen.

Update 17:31: Stadsdeel bericht: Het programma wordt ingevuld door Defensie.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus