U bent hier: Home / Nelleke Noordervliet zuiver angstwekkend

Nelleke Noordervliet zuiver angstwekkend

by J.L. de Kreek — last modified 06-08-2013 09:30
Opgeslagen onder:

Nelleke Noordervliet is geboren in 1945. Het schrijft. Zij is de Zomergast van zondag 04 augustus 2013 met aan tafel Wilfried de Jong die gewend is 24 uur opgesloten te zijn met meer of minder bekende Nederlanders. Hadimassa, met ss geschreven, en een winderige Kees van Koten in de hoofdrol. Televisie liet Nelleke Noordervliet zien dat ze in de nabijheid van haar twee weken oude relatie winden laten kon. Poepverhalen doen het altijd goed. Vriendje heeft de hele leven in de chemie gewerkt, Peter, de man met ideeën en die er achteraan gaat. Vrijheid blijheid in de jaren zeventig volgens Nelleke Noordervliet.

Volgende fragment. 'Is your brain really necessary'. De generatie van 1945 heeft nooit wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de vaderlandse geschiedenis de vijf jaren voorafgaande aan de geboorte van Nelleke Noordervliet. Nelleke legt de kijker uit dat de wetenschap iedereen om de tuin leiden kan. Ratio, verstand en rede werken samen. Zomergasten 04 augustus 2013 begint net zo saai als vorige week met amateur grappenmaker Teeuwen. Nelleke Noordervliet doet in ieder geval poging de diepte in te gaan. Etikettering is belangrijk volgens Nelleke Noordervliet. Ze wil zekerheid. Nelleke Noordervliet is assertief. Zegt ze. Niet de lef hebben. De achtergrond hebben.

'Houwen zo'. Geboren Rotterdam 1945. Nelleke wil het oude Rotterdamse gevoel zien. 1952. Wederopbouw, die nodig was na de door Zionisten betaalde bombardementen. De naoorlogse generatie is nooit geleerd dat het ongemak van de Zionisten afkomstig is. De bezetter. Het onderduiken. Fiets kwijt. Allemaal causaal gevolg van de Zionistische agenda. Recht zo die gaat. Rotterdam is nog steeds een bouwput. Het hart is er nog altijd uit. Helemaal kapot gebombardeerd omdat de Zionisten Palestina in bezit wilde hebben. Nelleke Noordervliet is autistisch geboren door het bombardement op Rotterdam. Geen hersenscan nodig dat te zien. De generatie van 1945 houdt de moderne tijd tegen door prominent aanwezig te zijn en het niet te hebben over de schuld van de Zionisten aan het autisme van Nelleke Noordervliet. Poëtisch is de vrouw. Moeder liet kaas niet van het brood eten. Rooms-katholieke school.

Verklaart het zwijgen van de generatie 1945 over de schuld van de Zionisten aan de oorlog die aan de geboorte van Nelleke Noordervliet vooraf ging. Nerds zijn populair. Ze is graag nerd. Nelleke Noordervliet is naar school geweest dankzij het renteloos voorschot. Buitenbeentje. Ze is toch bewust geraakt van het milieu waaruit ze komt: kouwe kak. Nelleke heeft aan haar stoel genageld gezeten wat ze laat zien door met het hoofd te draaien. Het kwam hard binnen. Vader offert eigen dochter. Begrijpt ze dan toch hoe het zit? Heftige emotie in het stuk die ze hebben vormgegeven. Vorm en inhoud, nou ja, ook de choreografie is van een heftigheid en emotie en ja daar gaat het over daarvoor spelen we nog steeds.

Eigenlijk gaan ze over het lot van de mensen, hoe moeten we leven, welke wetten hebben we. Allemaal met veel lucht gesproken. De vrouw kan het best misschien toch even onder de scanner. Ook bij haar is het leeg. Keurige gewaden en keurige koor dames en heren. Waar heb ik het over het zijn toch heftige teksten. Kreeg ze pas in 1992 te zien, als doorkijk door haar leven dat het zo emotioneerde. Medea gelezen bij de nonnen. Diepte zonde. Ver verleden in en wat je ophaalt is wat ons nog aangaat. Toen gelezen en in 1992 gezien en dat is het maatschappelijke probleem welke maatschappij vormen we met elkaar. De vrouw is in de war. Fantastisch dat ze kans gegrepen heeft. Moeder las veel. Heeft niet zo veel te maken met de opleiding als wel met de instelling. Schoonbroer Rob gebruikte televisie als kunstvorm. Dedain is de toon waarmee het eerste uur zomergasten 04 augustus 2013 samengevat worden kan. Noordervliet van de generatie die niks te vertellen heeft. Ze is intellectueel voor de show.

Alles moet weer worden als vroeger. Al die zogenaamd maatschappelijk kritische artiesten. Gerard Reve tonen is makkelijke televisie. De aardappel, die in de keel. Zwager was ook homo dus antisemiet. Gedurende paar jaar kon alles, vroeger in de tijd van Wim T Schippers. Dat zien we nu nauwelijks meer. Weggereguleerd. Nette burgerij pakken. Spuiten en slikken op drie. Alles is uit elkaar gehaald. Komen elkaar op TV niet meer tegen. Wie wil Nelleke Noordervliet op TV tegen komen? Grote Nelleke show en Nelleke lacht de tanden bloot. Saai die generatie van 1945. Jongetje haat kleurlingen. Want jeugdzorg deugt ook in groot Brittannië niet. Kinderen drillen door vast te houden. Je kan je niet bewegen. Ik ben er en omhels je. De boodschap is volwassenen houden kinderen vast. We geven grenzen en laten je vervolgens weer gaaaaan, gaan is uitgesproken met een aardappel op de aa. Nelleke Noordervliet noemt onverschilligheid bij anderen. Nelleke Noordervliet gelooft kennelijk dat wat zij op TV ziet waarheid is.

Afspraken. Op tijd thuis komen. Werken voor wat je belangrijk vindt. Bhagwan. Zoeken naar hogere. Flower power en vrije sex en RAF en ander geweld, en de spiritueel utopisch denkende tak. Verbazingwekkend zoveel weldenkend mensen bij de Bhagwan je weet toch dat elke utopie in het tegendeel verandert. Mevrouw oreert. Ze praat met stemmetjes. Weer iemand in beeld die mevrouw kent, nu een keurig meisje vroeger. Bhagwan is altijd griezelig geweest. De Christus. De levende Boeddha. Zing, vecht, huil bid lach werk en bewonder (meerdere keer). Met dedain praat de generatie van 1945 over de mislukking van de jaren zestig. Behoefte van mensen aan leider, goeroe, de r rolt en de klinkers met nadruk gesproken. Terwijl spreekt ze ook met een aardappel uit, en knuffelen en jaloezie zoals ze dat zegt, en door. Lettergrepen Frans spreekt ze uit alsof het Frankrijk zelf aangelegd heeft. Wat een vreemde vrouw die Nelleke Noordervliet. Nelleke Noordervliet demonstreert goed het mislukken van emancipatie. Vrouwen van 1945 met vrije meningsuiting. Tenen krommend.

Vooral zij die de oorlog hebben meegemaakt in de jaren vijftig en de naoorlogs generatie die de jaren zestig leverde. Ze waren en zijn nog met veel. Zij die doen alsof ze niet weten dat de Zionisten het bombardement op Rotterdam betaald hebben en weten dat er niks verandert is getuige de oorlogen nu want zij willen zekerheid. Revolutie! Idealen in pure schoonheid. Tegen kanten, zwart, grijs andere kant, wat een naïef persoon. Ze kent de geschiedenis niet en praat alsof ze alles zelf heeft meegemaakt. 1798 zag je het in Frankrijk. In de Arabische lente ziet ze het. In Balkenende ziet ze het niet. En in Rutte ziet ze het niet. De oorlogen waar ze niks over zegt terwijl ze van de naoorlogse generaties is die doet alsof het alles begrepen heeft om niet dementerend te lijken. Een wicht. Bewegingen. Bewijze van spreken. Oh mij God. Ze heeft niet doorgeleerd. Kracht van het nieuwe voert de kracht van het kwaad met zich mee. De vrouw is niet goed wijs.

Ah, de Joden. Eichann in Jeruzalem. De grote nazi misdadiger, die Zionistischer was dan de zionistische zionisten. Ook Nelleke Noordervliet vergist zich in Eichmann. Eichmann was agent van Zion. Net als Hitler. Amerikaanse Joden die Hitler betaald en Auschwitz gebouwd hebben. De generatie van 1945 zegt daarover niks omdat dit volgens deze vastgeroeste generatie belediging is van Joden. Nelleke Noordervliet kan net zo goed een katholieke agent zijn, zoals grappenmaker Hans Teeuwen, die haar bijdrage levert aan het verhullen van het diepgaand bedrog der Katholieken. Eichmann was verantwoordelijk voor het concentratiekamp wat gebouwd is op particulier initiatief van Zionisten!

Nelleke Noordervliet is van de generatie die met leugens is groot gebracht en zichzelf niet bijschoolt want het denkt het te weten allemaal met de eeuwig hautaine gedoe. Eichann was een ambtelijk sulletje net als de rest. Hij was net zo antisemitisch als de Zionisten. Het grote kwaad. Dat is het Zionisme. Wordt logistiek geregeld door mensen als Nelleke Noordervliet! Ze aanbidt Satan. Onmiskenbaar. Net als Hans Teeuwen. De Zionisten zagen alles in Hitler want ze hebben Hitler betaald. De Joden hebben zelf gecollaboreerd via de Joodse Raden. Dat zijn de feiten!. De hele Holocaust is bedacht en uitgevoerd door Joden. Zionisten. Ashkenazim. Nelleke Noordervliet kan beter weten. Ze schrijft. Waarom leest ze dan de tekens Nazi niet in het woord Ashkenazim? Ook Nelleke Noordervliet heeft Nazi-vriendjes.

De tweede feministische golf. Aub. Nelleke Noordervliet is helemaal niet interessant. Oma moraliseert. Verschrikkelijk en Carice van Houten wil haar for president. Ze heeft een rijke man. Dus moeder kan opzitten en pootjes geven. Verdelen van taken tussen mannen en vrouwen. 'Slavery business'. Over de slavernij. Die slavendrijvers waren de latere Zionisten, na de Franse Revolutie. Verbeelding. Historische documenten. Historistische evocatie. Hoe roep je de geschiedenis op. Zionisten zijn abject. Na twee uur is zomergasten met Nelleke Noordervliet nog niet leuk. Huiveringwekkend. Zo onverschillig als de koude kak is. Rekenschap geven. Verleden en heden voortdurend in gesprek. Niet uit te zitten die drie uur met Nelleke Noordervliet. Bij Hans Teeuwen was de saaiheid ook al niet door te komen. Nog een uur. Gaandeweg vroeg ze zich af. Nelleke Noordervliet motiveert niet iets van haar te lezen. Snap je het?

Sleutelscène. Tien jaar. Aan tafel. Zondag. Voetbal. Boos. Want voetbal. Toch voetballen. Nog bozer. Ruzie. Dat was het meest traumatische moment in het leven van Nelleke Noordervliet. Gelukkig dat Bureau Jeugdzorg die sleutelcene niet zag want dan was er vast een vecht scheiding geweest. Geheime leven van Nelleke Noordervliet. Meer slavernij. De norse neger past er prachtig bij. Naar deze tijd trekken. Aandacht aan slavernij. Daar moet ruimte voor zijn. Daar moeten we allemaal wat van af weten afgeschaft in 1863 en eigenlijk 1873 en in 1897 hebben de Zionisten de mensenrechten voor de Joden ontbonden. Dat moeten we weten. De Zionisten waren de slavendrijvers van vroeger. De schuld kan gedelgd worden door de gene die de schuld heeft zoals Duitsland met de herstelbetalingen gedaan heeft. Honderdvijftig jaar na dato kan niet gezegd worden dat Zionisten nog altijd de slavendrijvers zijn. Nelleke heeft geen schuld aan de slavernij vindt ze. We hebben schadeloos gesteld.

Ze praat in derde persoon meervoud over zichzelf. Ze gaat het oorzakelijke verband uit de weg. Was slavernij legaal geweest dan had Nelleke Noordervliet vast een slaafje in de bezemkast staan. Herstel betaling is onjuist. Wel aandacht aan smet op verleden. Moet iedereen wat van weten. Jessie Norman. Iedereen meteen huilen in de eerste minuut. Toen waren we stil. Nelleke kent de mythologie en praat daar gewichtig over. De feiten. Moeilijk uit te leggen. Nog een half uur. Enerzijds. De tekst en de stem. Vergeet niet het timbre, nou ja, analyseren heeft geen zin. Of Nelleke een hersenscan wil om te zien waar het lichtje gaat branden. Zegt niets over de eenzaamheid waarin jij jezelf weg voelt zinken. Roman over schrijven. Daar is kunst voor. Kan je niet rationaliseren. Herluisteren die dat gevoel oproept.

Het is er weer. Wat is het weer? Telkens keer ervaren. Niet willen weten wat het is. Stel dat je het uit zou kunnen leggen, met op elke letter een mud aardappelen. Meer en meer aardappel klinkt er door uit de keel van Nelleke Noordervliet. De psychiator. Graag willen we niks weten. Van de schuld van de Zionisten aan het autisme van Nelleke. Als je ouder bent weet je meer. Is er meer kennis vergaart. Je wordt iets handiger in het selecteren van de essentiële elementen. Wat een zelfoverschatting. De minuten gaan traag voorbij. Het gaat nergens over. Toen was ze politiek bewust. In 1969. De tijd van Vietnam. Ze ging de straat op. Demonstreren.

Noordervliet wil niet veranderen. De generatie van de jaren zestig. De mensen die ze las in de krant. Gevoel dat er toen iets was dat nu weggeebt is in hyper individualisme wat ook weer uniform gelukzoekerij is. Ze was in Parijs met de opstand. Met Praag was ze ook bezig. Het salon socialisme. Sterk mee bezig. In de auto er heen. Met de vriendin. Logeren. Wilde voelen hoe het was als er ergens een beetje lucht kwam. Alsof de geschiedenis onder de ogen wordt gemaakt. Hele heftige momenten. Als het maar goed gaat. Je bent er echt bij. PvdA. Geweest. Erg moeilijk. Sociaal liberaal. Heeft nog niks gezegd over de oorlogscriminelen in de politiek en noemt zich geïnteresseerd observator. De dingen gaan helemaal mis en ze zegt er niks van. Wuft. Ze heeft ook in de raad van toezicht gezeten. Zuiver angstwekkend.

Volgende week Beatrice de Graaf.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus