U bent hier: Home / Otto Frank schrijver Dagboek Anne Frank

Otto Frank schrijver Dagboek Anne Frank

by J.L. de Kreek — last modified 31-12-2015 16:40
Opgeslagen onder:

Dat Otto Frank en niet Anne Frank de schrijver van de dagboeken van Anne Frank moet zijn blijkt uit het auteursrechtelijk standpunt van het Zwitserse Anne Frank Fonds wat stelt dat de vader van Anne Frank de door hem geredigeerde dagboekteksten van zijn dochter voor het eerst in 1947 publiceerde. Omdat hij pas in 1980 overleed, loopt het auteursrecht volgens het Anne Frank Fonds door tot 2030 of 2050, afhankelijk van de auteurswetgeving in verschillende landen.

In het auteursrecht wordt als maker gezien de persoon die een nieuw en oorspronkelijk werk geschapen heeft. Redigeren betekent zo veel als “onder woorden brengen, opstellen van teksten, ontwerpen, schrijven”. Otto Frank heeft kennelijk dermate veel geredigeerd aan het Dagboek van Anne Frank dat hij als co-auteur gezien moet worden. Hij blijkt dermate bepalend geweest te zijn voor het creatieve proces dat de duur van het auteursrecht op het Dagboek van Anne Frank bepaald wordt door het overlijden van haar vader.

Geslagen met consent van de Nazi's.Het Anne Frank Fonds wat de auteursrechten op het Dagboek van Anne Frank exploiteert is gevestigd te Bazel. Bazel is tevens de plaats waar de Zionistische helden van Wilders de organisatie hebben opgericht om de antisemieten Anne Frank en miljoenen andere Joden te laten vermoorden. Dit deel van de Shoah, dat Zionisten volledig verantwoordelijk zijn, wordt nooit onderwezen door de Anne Frank Stichting of het Anne Frank Fonds omdat zij prominent deelnemen aan het bedrog van Zion.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus