U bent hier: Home / Raaphorst verslaat BREIN

Raaphorst verslaat BREIN

by J.L. de Kreek — last modified 03-04-2013 10:10
Opgeslagen onder:

Dat BREIN een intolerantie organisatie is wat niet deugt weet iedereen. Dat het nieuwe journalistieke initiatief @DeCorrespondent kwaliteit ontbeert weet ook iedereen. Daar en tegen weet nog niet iedereen dat Marco Raaphorst de man van de de melodiefabriek.nl in de comments van De Correspondent even kwalitatief hoogwaardige 'user-generated content' levert en tegelijk BREIN compleet voor schut zet, naar aanleiding van een klein interviewtje door Goede Nieuws. BREIN moet volgens expert Raaphorst zelf aangepakt worden “als vieze lobbyisten die innovatie de kop in willen drukken”. Lees het interview op Goede Nieuws:

Goede Nieuws:

Had net een leuke vraag gesteld aan Marco Raaphorst alleen de vraag verschijnt niet op het scherm.

Marco Raaphorst:

ik zie hem ook niet

Goede Nieuws:

Ging over je visie op auteursrecht en of bij jou de indruk bestaat dat BREIN feitelijk een middel is tot oneerlijke concurrentie van auteursrechtmonopolisten versus de kleine
maker?

Marco Raaphorst:

BREIN vertegenwoordigt een kleine oude club die exclusiviteit wil afdwingen door oude regels toe te passen op een nieuwe tijd. BREIN sloopt innovatie door hier hard op te lobbyen. Het is gewoon een drammerige zielige club conservatieve lui die alles bij het oude wil houden. En dat noemt zich de vertegenwoordiger van de creatieve industrie! Tja …

Goede Nieuws:

Dank voor je reactie, Marco. Toen de nieuwe tijd zich aandiende was het adagium dat het auteursrecht techniek neutraal is dus gewoon toegepast worden kan op internet. Dit sugereert dat de oude regels tijdloos zijn. De vraag nu is of BREIN de oude regels op de juiste wijze toepast in de nieuwe tijd of dat BREIN met de toepassing die het kiest feitelijk makers die niet lid zijn van de club oneerlijke concurrentie aandoet? TPB bijvoorbeeld is verboden door BREIN terwijl dat juist een prachtig instrument is voor de kleine maker drie hoog achter met een internetaansluiting om te concurreren met Hollywood. Kortom, past BREIN de regels juist toe in jouw visie?

Marco Raaphorst:

TPB wordt aangepakt terwijl men geen enkele file zelf aanbiedt. En terwijl men geen enkele file zelfs host. Het is alsof je de KPN zou beschuldigen dat er via een telefoon misdaden beraamd worden. BREIN heeft een sterke lobby en kan de woorden en regels goed verdraaien. Men heeft het ook steeds over illegaal downloaden terwijl prive downloaden 100% legaal is. Daar blijft men maar over doorgaan. BREIN zou zelf aangepakt moeten worden als vieze lobbyisten die innovatie de kop in willen drukken. Als BREIN het zou kunnen verklaarde men bittorrent als formaat illegaal. Hiervoor was dat mp3. en zouden CD's niet gekopieerd kunnen worden. Nou als er iets innovatie tegenhoudt zijn het wel dat soort praktijken.

Goede Nieuws:

Dus, Marco, als ik het goed begrijp is jouw opinie als maker van auteursrechtelijk beschermde werken dat TPB legaal is en dat BREIN de wet oneigenlijk toepast. Dat noem ik nog eens kwalitatief hoogwaardige 'user-generated content' bij @Decorrespondent. Dank!

Share |
gearchiveerd onder: ,
comments powered by Disqus