U bent hier: Home / Redt de auteurswet

Redt de auteurswet

by J.L. de Kreek — last modified 24-11-2014 06:00
Opgeslagen onder:

Ondanks goede pogingen juridisch Nederland aan het verstand te peuteren dat het dankzij professor mr. Dirk Visser dwaalt over het auteursrecht in digitaal tijdperk, is BREIN erin geslaagd de handhaving van de auteurswet opzij te zetten ten behoeve van winstbejag voor de leden. Er is reeds geruime tijd geleden aangifte gedaan tegen BREIN en Tim Kuik in verband met auteursrechtfraude en deelname aan een criminele organisaties omdat het bedrog bewust in georganiseerd verband plaatsvindt.

Ondanks een indringend en overigens langdurig gesprek bij de Officier van Justitie aan tafel heeft de aangifte niet tot strafvervolging geleid. Pogingen zijn gedaan om de politiek op de hoogte te stellen van het bedrog van BREIN. Helaas blijken de leden van de Piratenpartij te dom voor woorden, of het zijn handlangers van BREIN. Er is nog niet inhoudelijk met een beklag gereageerd op de geseponeerde aangifte tegen BREIN en Tim Kuik in verband met auteursrechtfraude.

De auteursrechtfraude van BREIN is niet moeilijk te zien. Kijk naar de ledenlijst van BREIN. Dat zijn niet uitsluitend rechthebbenden. Dat zijn ook belanghebbenden anderszins die geen auteursrechten bezitten in verband met de vorderingen van BREIN. Recent zaten de jongens van The Pirate Bay weer in de gevangenis terwijl hun verdienmodel hetzelfde is als Spotify. Het wordt alleen anders gepresenteerd dan bij Spotify omdat TPB een ander profiel heeft. Andere mensen, andere wensen en dus een andere vorm van dezelfde legale business.

Tim Kuik snapt het allemaal best en haalt de neus op voor wat er allemaal geschreven is over zijn praktijken voor de Cursus Auteursrecht in Digitaal TIjdperk en ook op hét Goede Nieuws. BREIN is geen auteursrechthandhaver. Handhaving van het auteursrecht volledig geharmoniseerd met de Europese Richtlijn levert dat een download verbod in strijd ermee is en dat handhaving van het privégebruik zoals dat al eeuwen in de auteurswet gebakken zit juist een aanjagende werking heeft op de dynamiek van de markt van de makers die niet zitten in de stal van de leden van BREIN.

Wat TPB doet is compleet legaal. Het zijn veronderstelde deskundigen die in de kielzog van auteursrechtfraudeurs hun autoriteit misbruiken om de corruptie te dienen. Rechters die vaker niet dan wel strak onderwezen zijn in het auteursrecht, laten zich leiden door het bedrog van de professor en volgen de bedriegers in hun claim. Daarmee de consument en de eerlijke maker drie hoog achter met een abonnement van UPC of XS4ALL zwaar benadelend.

Om de auteurswet te redden is er een zoektocht naar belanghebbenden die ook graag zien dat BREIN gesloopt wordt. Tim Kuik van BREIN weet half niet wat hem te wachten staat wanneer autoriteiten hem bij de lurven hebben. Niet alleen de gewone maker wordt oneerlijke concurrentie aangedaan door BREIN, de hele dynamische economie gaat eraan kapot. De klassieke auteurswet die techniek neutraal geschreven is houdt al in de middeleeuwen rekening met het digitaal tijdperk, gewoon omdat begrippen als openbaarmaking en verveelvoudigen in de natuurlijke betekenis begrepen worden.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus