U bent hier: Home / Rel bij Jeugdzorg Rotterdam

Rel bij Jeugdzorg Rotterdam

by J.L. de Kreek — last modified 14-02-2013 20:57
Opgeslagen onder:

Bij Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming te Rotterdam lopen gemoederen op in verband met de uithuisplaatsing van Meisje A. Toen ze twee maanden was is Meisje A. op gezag van BJZ uit huis geplaatst terwijl uit de contactjournalen blijkt dat ouders géén gevaar waren voor de gezonde ontwikkeling van de pas geboren dochter. Vader is met een megaphone wezen demonstreren en heeft nu een verbod tot toegang van Bureau Jeugdzorg aan het Delftlandseplein te Rotterdam.

De casemanager van loketbjz.nl die vader in de eerste lijn bijstaat vertelt aan Goede Nieuws dat het verbod van toegang van het kantoor van BJZ voor vader, geen indruk maakt. De casemanager van loketbjz.nl verklaarde tegenover Goede Nieuws ook dat een verbod de Koninklijke Marechaussee niet regardeert, en voorts het recht op zelfverdediging onverlet laat. Volgens de casemanager van loketbjz.nl heeft vader het gevoel dat hij bedrogen en zijn dochter gegijzeld en misbruikt is.

BJZ en de Raad zouden stelselmatig leugens prediken over ouders alsof zij een gevaar zijn voor de pas geboren dochter. Moeder gaat naar de kerk en vader is holistisch geïnspireerd. Volgens ouders was er helemaal niks aan de hand met hun dochter en komt BJZ opzettelijk afspraken niet na. Ouders zouden systematisch geïntimideerd en bedreigd zijn door medewerkers van BJZ en de Raad.

De casemanager van loketbjz.nl voor vader verklaart tegenover Goede Nieuws dat BJZ met hem de eerste afspraken had gemaakt over de zorg voor de minderjarige, en dat BJZ die afspraken zonder geldige reden niet is nagekomen. Rondvraag onder advocaten heeft Goede Nieuws geleerd dat dit eerder regel dan uitzondering lijkt te zijn.

De klachten van klanten van jeugdzorg zijn talrijk. Goede Nieuws heeft onderzoek gedaan naar meerdere dossiers en herkent in al de zaken het patroon waarbij medewerkers van BJZ en de Raad zich rigide en dominant opstellen. Elke keer het woordje klaar, met het kennelijke doel te escaleren en/of forceren bij gezinnen die er niet om gevraagd hebben.

Dat de biologische vader van Meisje A. te R. de gijzeling van zijn dochter serieus neemt blijkt uit de aangifte die is gedaan en het werk wat is gemaakt van de strafklachten. Ook bijpassende gesprekken met politie getuigen van een professionele aanpak door loketbjz. De biologische vader van Meisje A. ziet in alle leden van Jeugdzorg Nederland “pedofiele kinderverkrachters die het op” zijn “babydochter gemunt hebben”. Het is hem moeilijk kwalijk te nemen dat hij daarbij aan waarheidsvinding doet.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus
Commissie Samson
Commissie Samson De commissie-Samson is op 16 augustus 2010 ingesteld door de ministers voor Jeugd en Gezin en van Justitie en staat onder voorzitterschap van voormalig procureur-generaal mevrouw mr. H.W. Samson-Geerlings. Op 8 oktober 2012 presenteerde de commissie haar rapport Omringd door zorg, toch niet veilig.
Trouw vandaag
Kind in nood

Het kabinet is 'oorverdovend stil' over de aanpak van kindermisbruik in instellingen en pleeggezinnen. Dat zegt voorzitter Rieke Samson van de commissie die het seksueel misbruik onderzocht, in een interview donderdag in Trouw. De commissie-Samson kwam in oktober met haar conclusies en aanbevelingen. Lees hier verder.