U bent hier: Home / Rob Wijnberg ondersteunt oorlogscriminelen

Rob Wijnberg ondersteunt oorlogscriminelen

by J.L. de Kreek — last modified 23-12-2013 15:05
Opgeslagen onder:

Rob Wijnberg, hoofdredacteur van De Correspondent, is door Villamedia uitgeroepen tot journalist van het jaar 2013. Het geld wat hij verdient en niet de inhoud van zijn werk blijkt doorslaggevend. Rob Wijnberg studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam; daarvoor studeerde hij bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en deed hij één jaar Toneelschool Amsterdam. Hij was de jongste opinieredacteur van NRC Handelsblad en nrc.next. Van september 2010 tot september 2012 was Wijnberg (de eerste) hoofdredacteur van nrc.next.

In de gehele journalistieke loopbaan van Rob Wijnberg is geen enkel journalistiek inhoudelijk stuk tekst te vinden waarin hij ingaat op de oorlogsmisdaden, het terrorisme en de genocide van de Nederlandse politiek in Irak. Wat hij wel doet is politiek delinquent Femke Halsema uitnodigen om De Correspondent te promoten. Ook geeft hij Femke Halsema gelegenheid haar politieke misdrijven te verhelen. Met Rob Wijnberg in debat gaan over zijn wanpresterende journalistieke producties heeft geen zin. 

Een ziekte in de journalistiek nergens inhoudelijk op in te gaan, om wat de eigen mening niet bevestigt te ontkennen en de terroristen in de Nederlandse politiek ruimschoots gelegenheid te geven tot propaganda. Villamedia is helemaal blij met De Correspondent. Het vergeet dat De Correspondent ook Alexander Klöpping is die de digitale infrastructuur der journalisten besmet en ronduit in gevaar brengt met zijn reclame voor Microsoft, Apple en andere prutsers. Rob Wijnberg levert oogkleppen journalistiek waarmee hij zijn publiek bewust betaald op het verkeerde spoor zet.

De Correspondent kende een vliegende start. Een uitleg van tien minuten waarin Femke Halsema ook optrad afgelopen maart in het televisieprogramma De Wereld Draait Door, zorgde direct al voor 15.000 aanmeldingen. Terwijl het de journalistieke rol is van Rob Wijnberg zowel Halsema als Van Nieuwkerk aan te spreken op het terrorisme in de Nederlandse politiek en hun voortgaand zwijgen daarover. 

Bij de Wereld Draait Door mishandelen ze journalisten en hebben de oorlogscriminelen van bijvoorbeeld het CDA ruimschoots de kans gekregen hun misdaden aan het oog van het grote publiek ontrokken te houden. Rob Wijnbergen heeft het er nooit over. Dus hij stemt ermee in. Zijn controlerende rol als journalist neemt Wijnbergen overduidelijk niet serieus. Daarmee benadeelt hij zijn collega journalisten en beschadigt hij het aanzien van de journalistiek. 

Er is reeds eerder geschreven over de Perzuivering 2.0. Rob Wijnberg zal daaraan niet kunnen ontkomen. Wat overigens ook bijzonder zuigt is de arrogantie waarmee Villamedia het wanpresteren van de journalistiek beloont. Ron Wijnberg is bij lange na niet de eerste journalist die verdient aan zijn werk op Internet. Onderzoeksjournalist Micha Kat is hem reeds jaren voor alleen Micha Kat wordt het werken onmogelijk gemaakt door de journalistiek juist omdat Kat de corruptie in de journalistiek haarfijn bloot legt. Rob Wijnberg is het soort journalist waarvan de hoop is dat zijn markt binnen afzienbare tijd verdampt.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus