U bent hier: Home / Robbert Dijkgraaf slechte wetenschapper

Robbert Dijkgraaf slechte wetenschapper

by J.L. de Kreek — last modified 06-09-2017 06:00
Opgeslagen onder:

Robbert Dijkgraaf is lang de goede wetenschapper niet die hij doet voorkomen bij de Wereld Draait Door van Matthijs van Nieuwkerk. Robbert Dijkgraaf legt niemand aan de hand van heldere natuurkunde uit dat de torens van de Twin Towers niet door de vliegtuigen kunnen zijn ingestort. Ook citeert Robbert Dijkgraaf niet het wetenschappelijk bewijs dat AIDS niet door HIV wordt veroorzaakt. Een eenvoudig bewijs wat iedere propedeuse student virologie op moet vallen.

Robbert Dijkgraaf is ook een slechte wetenschapper omdat hij net als Diederik Jekel het bewijs niet wil zien van het feit dat de snelheid van licht geen universele constante is. Dit feit is experimenteel bewezen door Lene Hau. Zij laat licht stilstaan zonder dat de dichtheid van de omgeving verandert. Dit betekent niks anders dan dat de snelheid van licht geen constante is en dat de C voor licht in de beroemde T-shirtformule van Einstein als een variabele begrepen moet worden en niet als vaste waarde die overal altijd constant is. Ook de algemene gedachte in kringen van Robbert Dijkgraaf dat licht geen massa bezit deugt niet.

Diederik Jekel het bekende dikkerdje wat net als Robbert Dijkgraaf aan tafel van de Wereld Draait Door bij Matthijs van Nieuwkerk regelmatig de wetenschapper uithangt, zegt over het bewijst dat licht massa bezit: “in theorie heb je gelijk”. Dus licht bezit massa wat ook het dualistische karakter van licht logisch verklaart, als deeltjes en golfverschijnsel verschijnsel; en het heeft een snelheid die van andere factoren afhankelijk is zoals bijvoorbeeld de temperatuur bewijst Lene Hau in haar proefopstelling. Daarmee is ook bewezen dat alle licht stil kan staan en dat alles dan een oneindig zware massa is.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus