U bent hier: Home / Scherpschutter voor Wilders

Scherpschutter voor Wilders

by J.L. de Kreek — last modified 24-02-2015 06:00
Opgeslagen onder:

De nieuwe 'Blockbuster Movie' van 'Warner Bros Pictures' opent met de scene waarin Geert Wilders wordt neergeschoten. Het beeld verplaatst zich naar de richting waar het schot verondersteld vandaan komt. Niks te zien. Opgaand in de achtergrond staat een scherpschutter van het Nederlands leger opgesteld. Zonder blikken of blozen voert hij de opdracht uit. De dodelijkste scherpschutter uit de Nederlandse geschiedenis heeft slechts één missie: zijn wapenbroeders beschermen.

De opdracht om Wilders te laten neerschieten wordt in de nieuwe 'Warner Bros Pictures Blockbuster Movie' weloverwogen genomen. Met zijn film over het geloof en de kernsymbolen van de vijand bij en tijdens gewapend conflict heeft Wilders de algemene terreurdreiging verhoogd en misschien wel de beste militair van het internationaal bondgenootschap én de zoon van de CDS vermoord. Daarnaast blijkt Wilders volger te zijn van de nooit eerder ontmaskerde grote kwartiermakers van de Tweede Wereldoorlog, de Jodenvervolging en dus het bombardement op Rotterdam.

Een spannende film met onmiskenbaar Oscar aspiraties. Het militair onderzoeksteam wat de commandant ondersteund heeft bij de voorbereiding van de opdracht aan de scherpschutter, die niet beter weet dan het goede te doen, heeft moeten constateren dat Wilders prominent deelneemt aan de groep die aanslagen op het grondgebied van bondgenoten gepleegd heeft. 'Trill seaking' opsporingswerk van speciale commando's vermaken het publiek. Ook blijkt de groep van Wilders schuld te hebben aan het neerschieten van een Nederlands passagiers vliegtuig en daarmee schuldig te zijn aan de dood van de beroemdste Aids-wetenschapper van Nederland.

Wilders wordt netjes omgelegd, zonder bijschade. Zijn bewaking heeft het amper door en niet eens een bloedgierige smetstreepje op het kostuum, en kan vanaf dat moment opgelucht ademhalen. Eindelijk dat hun wapenbroeders er waren om hen te verdedigen tegen de grootste existentiële bedreiging voor het Koninkrijk. De Koninklijke familie blijkt ook zwaar bedreigd te zijn geweest door Wilders en zijn misbruik van vrije meningsuiting en andere zware misdrijven. Iets wat in de 'Blockbuster Movie Pictures' niet gepubliceerd staat in de krant van Wilders dus daarom dat de scherpschutter misschien nog niet klaar is.

Onopvallend en ongezien verlaat de dodelijkste sluipschutter van het Nederland leger het jachtveld. Doel bereikt. 'Nice clean shot'. Niemand heeft hem gezien. Was het eigenlijk wel een hij? Was het niet een zij? Wie is de sluipschutter? De kijker blijft in verwarring achter. Niemand weet het. Zelfs niet het onderzoeksteam van de commandant. De commandant zelf is het voorval snel vergeten, eindelijk verlost van die levensgevaarlijke idioot die iedereen voortgaand in gevaar brengt en de zoon van de vorige commandant heeft vermoord met zijn vrije woord. De minister belt mevrouw Wilders en condoleert haar met de laffe aanslag.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus