U bent hier: Home / Shariarechtbank in Nederland

Shariarechtbank in Nederland

by J.L. de Kreek — last modified 21-05-2013 14:11

De vraag is niet of er een shariarechtbank in Nederland komt. De vraag is wanneer de bijpassende griffie de eerste verzoeken kan afstempelen. Politicus Wilders kan paraderen door de Schilderswijk in Den Haag wat hij wil, de Shariarechtbank komt er of hij wil of niet. Niet de minste webstek op sharia.rechtbank.nl is ingericht voor de Shariarechtbank in Nederland. Meewerkende juristen kijken uit naar de officiële opening.

Het wordt als een voordeel beschouwd voor bijvoorbeeld het personen- en familierecht om een Shariarechtbank met internationaal aanzien in Nederland te hebben. Op die wijze kunnen ingewikkelde internationaalrechtelijke vraagstukken eenvoudig(er) opgelost worden. Ook voor wat betreft het Islamitisch bankieren is een Shariarechtbank wenselijk.

Nederlanders zoals Geert Wilders, die overigens gelegenheid geeft aan illegale oorlogen in Islamitische landen, zijn uit discriminatoir opportunisme tegen een Shariarechtbank. Een goed functionerende Shariarechtbank is een aanwinst voor Nederland, de wereld en Europa. Het zal bijdragen aan verlichting van de werkdruk voor de door de overheid aangestelde rechtspraak en de emancipatie en assimilatie van Moslims.

Share |
gearchiveerd onder: , ,
comments powered by Disqus