U bent hier: Home / Sterf Matthijs van Nieuwkerk

Sterf Matthijs van Nieuwkerk

by J.L. de Kreek — last modified 24-05-2015 06:00
Opgeslagen onder:

Sterf Matthijs van Nieuwkerk, verdomde já, sterf. Tien jaar de Wereld Draait Door. Géén woord over de oorlogsmisdaden, het terrorisme en de genocide van de politieke tafelgasten. Géén woord over de internationale misdrijven van de vriend van Jort Kelder. Géén woord over de medicijnmoord op Freddie Mercury. Typisch VARA. Francisco van Jole van de Joop is ook zo'n socialist.

Ooit was Matthijs van Nieuwkerk hoofdredacteur van het Parool. Het Parool was een verzetskrant. Daarvan gaat nogal wat uit. Dat schept verwachtingen als duurst betaalde Angry Young Man op prime time publieke omroep elke doordeweekse dag. Vier ton Euro krijg Van Nieuwkerk betaald voor zijn propaganda voor het terrorisme in de Nederlandse politiek en bij zijn collega's in de journalistiek en media.

De zomer is nog niet begonnen of Matthijs van Nieuwkerk viert reeds de laatste aflevering van het seizoen met herhalingen en zelfbevlekking. De uitzending begint met lekker eten voor Matthijs van Nieuwkerk. Daarna omringt Matthijs zich met mensen die zijn feestje meevieren. Matthijs van Nieuwkerk heeft iemand laten mishandelen die de redactie van De Wereld Draait de feiten over de oorlogsmisdaden van de vrienden van Jort Kelder en Jack de Vries onder de neus schoof.

Feiten die iedere debutant journalist zien kan want het zijn brisant eenvoudige feiten. De redactie van de Wereld Draait Door en overigens de rest van de VARA wil er niet van weten. Wel nodigen zij keer op keer de oorlogscriminelen uit en bieden zij hen een podium voor hun preken. Dan moet Ali B. huilen om zijn eigen liedje over zijn kinderen die hij nu al mist terwijl ze nog thuis wonen en in Irak honderdduizenden mensen zijn die hun kinderen missen moeten omdat ze zonder geldige reden militair aan flarden zijn geschoten met consent van de Nederlandse politiek en journalistiek.

Tien jaar Matthijs van Nieuwkerk in de herhaling is in verband met de bestrijding en vervolging van het terrorisme in de Nederlandse politiek en journalistiek forensisch bere interessant. Ook voor zij die hun schade vergoed willen hebben boeiend. Wanneer nodigt hij Jack de Vries uit? Waarnaar vraagt hij niet? Welke onderwerpen laat hij onbehandeld? Matchfixing in de sport is een hot item in de journalistiek. Matthijs van Nieuwskerk fixt aan zijn tafel de terroristische match van zijn tafelgasten door hun wandaden niet te benoemen.

Bij de zware misdrijven waarover het hier gaat, de misdrijven van het meest erge soort, die de mensheid met afschuw vervullen, geldt de regel: wie zijgt stemt toe. Matthijs van Nieuwkerk zwijgt en stemt dus al tien jaar toe met zijn liefde voor zichzelf. Liefde voor de waarheid of de feiten heeft Van Nieuwkerk niet. Liefde voor zijn publiek al helemaal niet. Matthijs van Nieuwkerk omarmt, knuffelt en tongzoent Waylon alsof zij samen van Sombody to Love een wereldhit gemaakt hebben.

Share |
gearchiveerd onder: ,
comments powered by Disqus