U bent hier: Home / Straaljager nabij MH17

Straaljager nabij MH17

by J.L. de Kreek — last modified 22-07-2014 10:25
Opgeslagen onder:

Russische militairen melden ontdekt te hebben dat een Oekraïens SU-25 straaljager hoogte won richting de MH17 Boeing op de dag van de ramp. Volgens Russische bronnen moet Kiev verklaren waarom dat militaire straalvliegtuigen in de bijhouden was van het passagiersvliegtuig, de Russische ministerie van Defensie heeft het volgende gezegd:

"Een militaire straaljager van Oekraïnse Air Force werd ontdekt die hoogte won op een afstand van 3 tot 5 km van de Maleisische Boeing”, zei het hoofd van de Hoofdbewerkingen directie van het hoofdkwartier van de Russische strijdkrachten, luitenant-generaal Andrey Kartopolov op een persconferentie in Moskou afgelopen maandat.

"[We] zouden graag een toelichting krijgen waarom de militaire straaljager langs een burgerluchtvaart vloog op bijna hetzelfde moment en op hetzelfde niveau als het passagiersvliegtuig", verklaarde hij aldus Russische bronnen.

"De SU-25 straaljager kan volgens de specificaties op een hoogte van 10 km vliegen”, voegde hij eraan toe. "Het is uitgerust met air-to-air R-60 raketten die een doel kan raken bij een afstand van 5km tot zeker"

De aanwezigheid van de Oekraïense militaire straalvliegtuigen kan worden bevestigd door video opnames gemaakt door de Rostov meldkamer, vermeld Kartopolov.

Op het moment van de MH17 crash vloog een Amerikaanse satelliet over het gebied van het oosten van Oekraïne, volgens de Russische Defensie Ministerie. Hij drong er bij de VS te de luchtfoto's en data die vergaard zijn te openbaren.

 

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus