U bent hier: Home / SU-25 schoot MH17 neer

SU-25 schoot MH17 neer

by J.L. de Kreek — last modified 07-04-2015 06:00
Opgeslagen onder:

Wat het kabinet wist van raketten in de regio Oost-Oekraïne doet er niet toe want de MH17 is neergeschoten door een SU-25. In het onderzoek naar de aanslag op de MH17 volgt de Nederlandse pers de 'lead' van de Oekraïense geheime dienst en wordt vergeten dat deze dienst er belang bij hebben kan te verhullen dat een Oekraïens SU-25 de MH17 neerschoot. Het kan best zijn dat de separatisten een BUK in bezit hadden met het nummer 3XX. Het sporenonderzoek aan de wrakstukken van het vliegtuig wijst op kogels en niet op een afgeschoten raket die inslaat.

De SU-25 is een 'close-support' vliegtuig. Het kan vliegen tot boven de 10.000 meter. Volgens de 'service ceiling' van de MH17 kan het vliegtuig niet hoger dan 7.000 meter in verband met de condities voor de bemanning. Service ceiling is wat anders dan de 'absolute ceiling'. De SU-25 is ontwikkeld analoog aan de A-10 Thunderbolt, een Amerikaanse aanvalsvliegtuig. De vliegtuigen zijn vrijwel identieke uitgevoerd, behalve dat de SU-25 sneller en krachtiger is. De A-10 Thunderbolt heeft een dienst plafond van 45.000 voet. Het bekende absolute plafond van de SH-25 is 15,8 Km.

De SU-25 is een militair vliegtuig zonder luchtdruk in de cabine. Het vliegtuig zelf is technisch in staat hoger te vliegen dan 10.000 kilometer. Voor militaire operaties wordt de 7.000 grens opgeheven. De piloot kan een aantal manoeuvres uitvoeren. De SU-25 vliegt soepel naar een hoogte van 10.000 meter. Het door RTL opgevoerde stuk metaal wat van een BUK-raket zou kommen en een Russisch symbool heeft zegt niks want Oekraïne heeft vooral Russische wapens. Het kan altijd nog van de BUK van de Neonazi's komen. De gaten in de cockpit imponeren als kogelgaten volgens een forensische waarnemer. Een ander heeft het over het spoor van een schampschot langs brokstukken van het vliegtuig.

Was het een BUK geweest dan waren de condenssporen van de raket in een omtrek van 80 kilometer te zien geweest. Iedereen had daarvan foto''s gemaakt. Die paar foto's van een beetje rook twintig kilometer zuidelijk van de crashsite was rook van een onschuldig brandje. Ook maakt de BUK een denderend kabaal als de raket wordt afgeschoten. Er is geen enkel overtuigend bewijs dat de MH17 is neergeschoten door een BUK raket. Bewegingen van BUK's op de grond worden vooringenomen geïnterpreteerd. Niet gekeken wordt naar het belang van de Oekraïense geheime dienst om het spoor naar de SU-25 uit te wissen.Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus