U bent hier: Home / Telegraaf ouderwets fout

Telegraaf ouderwets fout

by J.L. de Kreek — last modified 07-07-2013 11:05
Opgeslagen onder:

De Telegraaf mag van de kort geding rechter geen Pedograaf meer genoemd worden door onderzoeksjournalist Micha Kat van Klokkenluideronline. De term “pedograaf” heeft volgens de voorzieningenrechter vanwege de auditieve en visuele overeenstemming met de term “pedofiel” een diffamerend karakter. Toch imponeert de term “pedograaf” minder onlogisch voor de wakkerste krant van Nederland dan Micha Kat de kort geding rechter heeft laten zien. Voorts is de Telegraaf anderszins ouderwets fout want het rept met geen kritisch woord over de oorlogsmisdaden, het terrorisme en de genocide van de van kindermisbruik verdachte oud secretaris generaal van het ministerie van justitie Joris Demmink die prominent lid is van de VVD.

Micha Kat publiceert reeds geruime tijd over pedofiele praktijken van de thans oud secretaris-generaal Joris Demmink. Er gaan al heel lang geruchten over de oud SG dat hij het op minderjarige jongens voorzien heeft voor seks. Daarbij zou hij zijn ambtelijke rol misbruiken om buitenschot van justitie te blijven. Kamervragen en aangiften hebben tot op heden niet geleid tot justitieel optreden tegen de oud secretaris generaal. Micha Kat is onderzoeksjournalist. Zijn werk maakt nieuwsgierig. Feiten die hij noemt wekken de gegronde vrees dat er naast rook ook vuur is. Zijn collega journalisten in het algemeen en bij de Telegraaf in het bijzonder zetten Micha Kat weg als 'complotdenker'. Micha Kat is immers ook van mening dat de aanslagen op Amerikaans grondgebied 11 september 2001 een 'inside job' zijn. Bovendien ontkent Micha Kat de Holocaust dus hebben journalisten de mening dat hij niet serieus te nemen is.

De Telegraaf is een journalistiek medium wat aanschurkt tegen de macht. Het is de wakkerste krant van Nederland met een uitgesproken politieke voorkeur. Deze voorkeur is soortgelijk aan de politieke voorkeur van de oud secretaris generaal van het ministerie van justitie. Na de Tweede Wereldoorlog is de Telegraaf gestraft middels de Commissie voor de Perszuivering. Het oordeel van de Commissie voor de Perszuivering heeft er mede toe bijgedragen dat De Telegraaf de exponent bij uitstek werd van de collaborerende pers. De krant werd bewerkstelligd door uit pure baatzucht en welbewust met de vijand te heulen, financiële steun te verlenen aan diens handlangers en verraderlijke en vijandelijke propaganda te voeren. De aanval van de Telegraaf op Micha Kat in het licht van het nalaten de beschuldigingen van Kat over de oud SG deugdelijk te onderzoeken, doet vermoeden dat de Telegraaf ouderwets in herhaling valt.

Bovendien schrijft de Telegraaf ook al niet over de evidente oorlogsmisdaden, terrorisme en genocide waar Joris Demmink als prominent lid van de VVD gelegenheid aan geeft. Wie zwijgt stemt toe. Wat opvalt aan de beschuldigen van Micha Kat aan het adres van Joris Demmink is het grootschalige seksueel misbruik van minderjarigen onder toezicht van het ministerie waar Joris Demmink leiding aan gegeven heeft. Zie daarvoor het algemeen bekende rapport van de Commissie Samson. Ook bepaalde wetsartikelen in de Wet op de Jeugdzorg imponeren als afkomstig van gezagdragende ambtenaren met een pedofiele of althans niet integere predispositie. Daarmee wordt artikel 21 van de Wet op de Jeugdzorg bedoelt wat bepaalt dat mishandeling van minderjarigen binnen de organisatie van Jeugdzorg Nederland aan een bepaald lid van Jeugdzorg Nederland gemeld worden moet in plaats van aan de politie. Dit is het typische voorbeeld van een doofpotbepaling in de wet.

Geen enkel kritisch woord van de Telegraaf hierover terwijl voorts algemeen bekend is dat het seksueel misbruik van kinderen binnen de organisatie van Jeugdzorg Nederland in ieder geval 2,5 keer hoger ligt dan gemiddeld in gezinnen thuis. Viel allemaal onder de ambtelijke verantwoordelijkheid van Joris Demmink toen hij nog secretaris generaal was. Het gebrek aan wil bij de Telegraaf om als wakkerste krant van Nederland met een dubieuze voorgeschiedenis deugdelijk onderzoeksjournalistiek te bedrijven naar de seksuele uitspattingen van Joris Demmink met minderjarigen en het grootschalige misbruik van minderjarigen onder de ambtelijke verantwoordelijkheid van de oud SG maakt dat de term Pedograaf voor de Telegraaf welhaast vanzelfsprekende is.

Share |
gearchiveerd onder: , ,
comments powered by Disqus