U bent hier: Home / Tien jaar Matthijs van Nieuwkerk

Tien jaar Matthijs van Nieuwkerk

by J.L. de Kreek — last modified 02-03-2015 09:46
Opgeslagen onder:

Matthijs van Nieuwkerk maakt de vergissing dat hij de afgelopen tien jaar van zijn aanwezigheid op de publieke zender viert. Tien jaar geleden was de oorlog zonder geldige reden in Irak net twee jaar rijp. Beginnend maart 2003. Sinds die tijd heeft Matthijs van Nieuwkerk geen van de politici die daarvoor verantwoordelijk zijn kritisch aan de tand gevoeld als een echte Sonja Barend aan de tafel van De Wereld Draait Door.

Jack de Vries die één van de grote oorlogscriminelen der lage landen is werd door Matthijs van Nieuwkerk regelmatig vakkundig omhoog geprezen en de ruimte geboden het publiek en daarmee de kiezers in de waan te plaatsen over de bedoelingen van Jack de Vries en het CDA. Daarbij komt dat de redactie van De Wereld Draait Door ruzie gezocht heeft door een correspondent van hét Goede Nieuws te mishandelen die voor de radio bevoegd om opheldering kwam vragen. Matthijs van Nieuwkerk verdient thans bijna vijf ton EURO per jaar aan zijn terrorisme gerelateerde propaganda voor de terroristen in de Nederlandse politiek. 

Jort Kelder, een mattie van Matthijs van Nieuwkerk, zelfde laken en pak. Jort Kelder is vakkundig geïnformeerd over de schuld van het 'umfeld' van de VVD aan de economische crisis. Een wetenschappelijke theorie die op waarheid getoetst is en waarvan elke debutant econoom ontdekken kan dat het inderdaad zo is dat de oorlog zonder geldige reden in Irak de katalysator is die van de securitisatie perikelen een economische crisis van wereldformaat gemaakt hebben. Jort Kelder koos ervoor bij de Politie aan te kloppen en de boodschapper aan te geven. Foutje van Jort Kelder wat gerelateerd moet worden aan de terroristische propaganda van Matthijs van Nieuwkerk.

De oorlogen in Moslimlanden zijn de oorlogen van de politiek en mainstream media tegen Arabieren. Het zijn racistische oorlogen die ondersteund worden door parasieten als Matthijs van Nieuwkerk. Dat hij krantenjongen geweest is bij het Parool veronderstelt een bepaalde kwaliteit die naar voren moet komen wanneer Nederlandse politici en collega journalisten collectief en individueel innig samenwerkend de illegale oorlogen in Moslimlanden regelen. Matthijs van Nieuwkerk heeft wel de look van een kritische journalist met leren jack en zijn bene wijd. Voor de rest is wuft schudden met zijn haar en tuiten met de lipjes wat de ladyboy het beste kan.

Matthijs van Nieuwkerk lacht graag om de valse noten of versprekingen van anderen en vergeet zijn zure journalistieke plicht na te komen. Het is inhoudelijk niet heel moeilijk een dagvaarding op te stellen waarmee Matthijs van Nieuwkerk gedagvaard wordt voor de strafrechter te verschijnen in verband met zijn deelname aan een terroristische organisatie. Aan de vervolging van een groot aantal andere prominente Nederlanders wordt reeds gewerkt. De misdrijven van Van Nieuwkerk passen in hun repertoire. Geen Stijl en redactie zijn als eerste van de media aan de beurt beoordeeld te worden door een strafrechter. Ergens tweede helft 2015 zal dat zijn.

Ter gelegenheid van zijn feestje monteert Matthijs van Nieuwkerk in rap tempo de woorden “bloembollen” en “Nazi's” tussen de vlot gebrachte items van de TV Draait Door. Wie daarin komt heeft een foutje gemaakt. Hoeveel items zijn er te ontdekken in tien jaar DWDD waarin Matthijs van Nieuwkerk het foutje maakt Jack de Vries niet kritische te ondervragen over zijn oorlogsmisdaden hangend over tafel en kaken op bijten? Het gezicht van Matthijs van Nieuwkerk straalt standje onverschilligheid uit en is vooral gericht op Van Nieuwkerk zelf. Van Nieuwkerk Draait Door. Van Nieuwkerk heeft zo veel foutjes gemaakt op prime time TV als duurst betaalde omroepman van Nederland dat zijn afgelopen tien jaar strafrechtelijk relevant zijn.

Dat de foutjes van Van Nieuwkerk bewust zijn blijkt uit het eenvoudige feit dat alles van Matthijs van Nieuwkerk zorgvuldig is voorbereid en voorgekauwd. Hij heeft een met medewerkers volgestouwde redactie om Matthijs van Nieuwkerk te dragen. Matthijs van Nieuwkerk is vergroeid met zijn autocue en kan ook 'on the go' geen aardig gesprek voeren aan de tafel van De Wereld Draait Door. Het is ronduit gênant dat Matthijs van Nieuwkerk zo uitgebreid de aandacht krijgt met zijn inhoudsloze televisie. Dat hij ook daarvoor gefêteerd wordt met een exorbitante uitkering is ook bizar. Het kan geen loon genoemd worden wat Van Nieuwkerk krijgt want hij levert geen toegevoegde waarde namens de VARA op kosten van de belastingbetaler.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus