U bent hier: Home / Topics / Economie

Economie

04-03-2018

Dieselgate is húge

by J.L. de Kreek — last modified 04-03-2018 06:00
Opgeslagen onder:

Meeste mensen hebben geen idee hoe groot dieselgate in werkelijkheid is en hoe vreselijk iedereen genaaid wordt door de eigen Overheid en de auto-industrie. De dieselmotor is een geweldig zuinige en sterke motor die niet het probleem is van de luchtvervulling in steden. De hetze tegen de diesel laat goed zien dat de zogenaamd milieubewuste deskundigen die vinden dat de diesel uit de stad moet tevens ongeletterd of gewoon dom zijn. De herkomst van de brandstof is de bron van vervuiling. Niet de dieselmotor. De dieselmotor is goed. Aan de pomp geleverde brandstof is het probleem.

Bijna elke diesel zal aan de huidige Euro 5/6 standaard kunnen voldoen als iedereen CyClox kan tanken. Met CyclOx wordt een oude Daf Eruo III truck afgesteld op Euro VI. Al die transportbedrijven hebben moeten investeren in nieuwe voertuigen in verband met milieuzones terwijl de Overheid gewoon via een besluit van de minister CyClox verplicht kan stellen aan de pomp zodat die trucks vanaf pomp binnen de Euro-normen uitstoten. Hoezo milieuzones niet concurrentie vervalsend? Volkswagen en Mercedes verkopen nieuwe dieselauto’s waarbij de computer bepaalt wat de uitstoot is. Omdat de software is gemanipuleerd leveren deze auto’s meer uitstoot dan volgens de specificaties. Nou en!

Als de Overheid in heel Europa CyClox verplicht stelt is het uitstoot-probleem voor wat betreft diesel opgelost en hebben alle steden de strenge Europese milieunormen wat betreft de dieseluitstoot behaalt. Dan zijn Volkswagen en Mercedes verlost van hun emissieschandalen. De dieselmotor is lang zo kieskeurig niet qua brandstof als de benzinemotor. Benzinemotoren zijn lang zo betrouwbaar niet als een goede diesel. Een goede diesel werkt zelfs op afgewerkt frituurvet en wanneer iedereen aan de pomp gewoon CyClox kan tanken in plaats van de vervuilende brandstoffen van Shell en Esso is het milieuprobleem voor wat betreft de diesel opgelost.

14-01-2018

BREIN pleegt auteursrechtenbedrog

by J.L. de Kreek — last modified 14-01-2018 06:00
Opgeslagen onder:

Jaren geleden reeds is aangifte gedaan tegen BREIN in verband met auteursrechtenbedrog. Nu moeten internetproviders op last van BREIN de abonnees toegang ontzeggen tot The Pirate Bay. Daarmee concurreert BREIN oneerlijk met makers die thuis via TPB het gras voor de voeten van entertainmentindustrie wegmaaien. The Pirate Bay is niet illegaal. The Pirate Bay heeft soortgelijk businessmodel als Spotify. Verschil is dat bij Spotify persoonlijk gebruik niet voorop staat.

BREIN is een ongerechtvaardigde strijd begonnen tegen de rechten van consumenten op gebruik van entertainmentbestanden.

Advocaat Joris van Manen voert namens BREIN de troepen aan en scoort makkelijk want de rest van de Nederlandse auteursrechtjuristen zijn weerzinwekkende amateurs.

Vrijwel alle verveelvoudigingen en openbaarmakingen via internet zijn voor persoonlijk gebruik of vinden plaats in huiselijke sfeer. 

Bij DWD worden bestanden van internet meegedeeld aan een onbepaald publiek. Niemand die een film via TPB downloadt om in een bioscoop voor betaald publiek te vertonen. Dat door internet het persoonlijk gebruik door consumenten van entertainmentbestanden makkelijker is betekent niet dat TPB illegaal is. Illegaal materiaal of illegale bron slaat auteursrechtelijk op vervalsingen en niet op verveelvoudiging van entertainmentbestanden zonder voorafgaand consent van auteursrechtmonopolisten.

08-01-2018

Holocaust als businessplan

by J.L. de Kreek — last modified 08-01-2018 06:00
Opgeslagen onder:

De Holocaust is misschien wel het meest succesvolle businessplan. Geschreven door een expert in communicatie. Gefinancierd door een syndicaat van industriëlen. Bedacht in 1895. Toen de samenleving de overgang maakte van aristocratisch wereldbestuur naar democratie en mensenrechten. Ook afschaffing van slavernij was toen aan de orde. Deze maatregelen die werden doorgevoerd in West Europa gingen ten koste van de winst maximalisatie van het Groot Kapitaal. Dit kapitaal was toen reeds eeuwen in handen van bepaalde families met huizen in Frankrijk, Italië, Spanje, Engeland, Verenigde Staten, Duitsland, Rusland, Zwitserland, Oostenrijk. Noem het op.

De Holocaust is bedacht door een journalist. Te Parijs 08 juni 1895. Dit schrijft deze journalist in zijn dagboeken. Daarom is het bizar dat Hitler de schuld krijgt van de Holocaust. Ook Netanyahu bevestigt dat Hitler niet de Joden wilde uitroeien. Hitler volgde de Zionisten in verband met de lust naar Kolonisatie van Palestina voor de bouw van het Wereld Jodenkwartier. Volgens Netanyahu is Hitler door Arabieren op de idee gebracht de Joden te vergassen. Terwijl de locatie van Auschwitz al in 1933 door de legers van Betar als kamp gebruikt werd en Betar vocht aan de zijde van Mussolini en ook Hitler steun aanbood en Auschwitz is gebouwd op particulier initiatief van het syndicaat van industriëlen wat op of omstreeks 08 juni 1895 door een expert in communicatie op de idee is gebracht de Endlösung met een “größer Versöhnungsausklang” te laten eindigen.

De familie Rothschild wist al in 1895 dat het zes miljoen Joden ritueel zou laten verbranden in de door de onderneming van de familie opgetrokken kampen voor slavenarbeid. De personen die schuldig zijn aan de Holocaust zijn journalisten, Zionisten, Katholieken, de familie Rothschild, de familie Rockefeller, de familie Bush, Carl Jung, Erich Neumann, de Telegraaf, het Nieuw Israëlitisch Weekblad en natuurlijk hun nationaalsocialistische vrienden Adolf Hitler, Eichmann, Heydrich, Himmler, Feder, Goebbels en zo. De antisemieten van Hitler en Mussolini en verder elke andere antisemiet zijn de beste vrienden en trouwste bondgenoten der Zionisten. Daarom dat Katholieken en Zionisten vrienden zijn. De Zionisten zijn in welke vorm dan ook zijn genetisch dragers van het antisemitisch-virus waartegen geen kruid gewassen lijkt. Alles en iedereen besmettend met hún ziekte. Iedereen in de waan plaatsend dat het zo leuk zaken doen is met Israël.

20-12-2017

Waarde Bitcoins imaginair

by J.L. de Kreek — last modified 20-12-2017 06:00
Opgeslagen onder:

Er bestaat geen schaarste van cryptocurrency dus Bitcoins kunnen nóóit Digitaal Goud zijn. De waarde van Bitcoins is in ‘the eye of the beholder’. Het gevolg van onbekendheid bij het publiek met Bitcoin. Een Bitcoin is een ‘file’. Een decimale code. Dit bestand vervult een virtuele rol. Er kan geen entertainment mee worden afgespeeld. Het bestand is bewijs van een transactie. De code verplaatst van de ene naar de andere directory. Meer niet. De transacties worden bijgehouden in de Blockchain die nu ongeveer 120 GB is en groeit. Iedereen kan een Blockchain of cryptocurrency maken. Bitcoin is de Blockchain van Bitcoin.com.

Cryptocurrency is goed te vergelijken met mest. Ook in overvloed beschikbaar. Verschil met mest is dat mest kan dienen als mest. In die zin is mest goederengeld. Bitcoin is dat niet. Bitcoin wordt gebruikt als een vorm van fiduciair geld. Bij fiduciair geld wordt de waarde bepaald door het vertrouwen wat de markt heeft in het feit dat bijvoorbeeld de wetgever de Euro als wettelijk betaalmiddel bestempelt. Fiduciair geld zoals de Bitcoin heeft geen intrinsieke gebruikswaarde als een fysiek goed. De gekte rond de Bitcoin maakt de Blockchain van Bitcoin zelfs onbruikbaar voor snelle goedkope decentraal gecontroleerde transacties

Wie nu Bitcoins bezit profiteert van de kolder rond gebakkenlucht. De markt van de Bitcoins stort onherroepelijk in. Investeren in Bitcoins levert risico’s. Geld oppotten in Bitcoin is niet het aller verstandigst. De waarde van de Bitcoin kan instantaan kelderen naar een absoluut diepte punt zonder te herstellen. Bitcoins zijn zeer onbetrouwbaar als ‘store of value’. In tegen stelling tot goud, aandelen, kunst, onroerend goed. Zij die in het verleden geïnvesteerd hebben in Bitcoin maken winst omdat het grote publiek bestaat uit geiten die niks anders kunnen dan naäpen. Zolang de markt gek en gestoord blijft en betekenis geeft aan fiduciair geld zonder wettelijke basis hoeft niemand in het gesticht iets te merken van de imaginaire waarde van Bitcoins.

20-08-2015

Rabo Scanner bevordert phishing

by J.L. de Kreek — last modified 20-08-2015 15:55
Opgeslagen onder:

De Rabobank deelt de Rabo Scanner uit om het ondertekenen van betalingsopdrachten makkelijker en minder omvangrijk te maken. In de binnenkant van de duurzame verpakking van de Rabo Scanner staat: “phishing: geef geen codes”. Phising is afgeleid van vissen en een vorm van fraude bijvoorbeeld via internet. Personen vissen naar codes om daarmee te frauderen.

In een omgeving waarin meerdere mensen zijn maakt de Rabo Scanner het vissen naar de pincode makkelijker. De visser hoeft alleen de personen in de gaten te houden die 15 tot 20 seconden hun pincode intoetsend de Rabo Scanner voor het scherm houden om te betalen. Dat de bedragen automatisch door de Rabo Scanner worden overgenomen en goed zijn is geen voordeel. Met de Random Reader moest de internetbankier eerst handmatig het goede saldo in een veldje invoeren. Een extra drempel die nu is weg genomen.

De Rabo Scanner is groter en zwaarder dan de Rabo Random Reader en moet gevoed worden met drie 1,5 volt penlight batterijen. Geen onderscheid tussen de “I” en de “S”. Geen controle codes die ingevoerd hoeven te worden. Een camera houden voor een kleurencode en de pincode indrukken is alles.

De Random Reader was geliefd om de beperkingen die het stelt aan toegang tot het online bankieren. De Rabo Scanner bevordert dat mensen in bijvoorbeeld het internetcafé hun pincode voor het oog van de vissers invoeren in de scanner die ze pontificaal voor het scherm houden.

De Random Reader wordt bij het lichaam gehouden en de pincode en de verificatiecodes worden ingevuld terwijl de gebruiker half gebogen over de reader hangt. Een hele andere beleving. Vooral de analfabete vissers hebben belang bij de Rabo Scanner. Die hoeven nu alleen handelingen te kopiëren zonder te begrijpen wat de instructies zijn op het scherm. Niet de verstandigste keuze van de Rabobank.

Ook dat de Rabobank geen afstand genomen heeft van de terrorisme gerelateerde en internationale misdrijven van oud voorzitter van de hoofddirectie en prominent CDAlid Herman Wijffels is niet in het voordeel van de klanten van de Rabo. De Rabo noemt via Twitter bovenstaande analyse “wel erg kort door de bocht” en begrijpt niet dat veiligheid soms zô makkelijk kan zijn.

17-05-2015

Arbeid = kapitaal

by J.L. de Kreek — last modified 17-05-2015 11:10
Opgeslagen onder:

Links begrijpt Marx niet. Marx is om bij te dragen aan de conflictueuze tweedeling en existentiële spanningen die de Zionisten ambiëren. Marx is bedoeld om gif te plaatsen in de geest van arbeiders. Opdat zij zich onderdrukt voelen en de klassenstrijd uitvechten. Marx is een oplichter. Arbeid is kapitaal. De arbeider is ook kapitalist. Slavernij is van alle tijden. Overal zijn mensen in slavernij geplaatst geweest. Vandaag is iedereen op weg slaaf te zijn van fascisten, racisten, antisemieten en dictators in het westers bestuur.

Misbruik makend van democratisch verkregen bevoegdheden en door ambtsplichten te schenden weten deze stropdassen hun relevante posities te misbruiken om oneigenlijke doelen te laten realiseren. Zoals de verwoesting van Irak. Niemand heeft het over het Rapport van de Commissie Davids terwijl dit misschien het meest relevante rapport is uit de hedendaagse tijd. Uit dat rapport blijken brisante oorlogsmisdaden van de Nederlandse politiek. Doorzoekend op dat thema vallen de ogen makkelijk op de genocide die zich voltrekt in Irak. Iedereen weet het, niemand heeft het er over. De ouderwetse Katholieke geest die waait over Europa de eigen heilige kruistocht realiseerd zoals toen met Hitler en de Zionisten.

Marx hangt samen met een klassenstrijd in een bepaalde tijd. Marx bestond in de tijd dat zijn soortgenoten het Zionisme groot maakte. Marx was joods. Zijn ouders stamden beiden uit rabbijnengeslachten. Onder de arbeiders bevonden zich veel joden. Of anders gezegd, veel joden waren arbeiders. Deze joden hebben altijd steun gevonden van niet joodse collega arbeiders toen de joodse leiding de pogroms liet plaatsvinden op het eigen volk om het als volleerde slavendrijvers op te jagen naar West Europa en de kampen om te slavenarbeiten in de fabrieken van de gedroomde koning der joden en Palestina voor hen te koloniseren.

Auschwitz was een slavenkamp gebouwd door de joodse leiding. De joden zijn grote slavenhandelaren. Tot op het laatste moment. Zelfs ver nadat de slavernij officieel was afgeschaft. Met de eigen zaak als eerste overweging ontbond de joodse elite in 1897 eenzijdig de mensenrechten voor de joden. Deze joodse elite was reeds heul lang 'the power elite' die iedereen uitzoog als parasieten dus niks hadden zij te duchten van hun ontbinding van de mensenrechten voor de joden. Het is een groep mensen die geen enkele genetische, historische, religieuze of culturele band heeft met de nakomelingen van Abraham.

De joodse leiding die de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging gewild heeft stamt van Ashkenaz. Een niet Semitische nakomeling van Noach. Das Kapitaal en de slachting van de Palestijnen is een rode draad waar ook de geschriften der overige Zionisten toe behoren. Marx is een oplichter eerste klas. Net als die idioot van een Freud. Ook een volslagen debiel. Een kliek zogenaamde wetenschappers en elite die reeds meer dan 117 jaar geleden het fundament gelegd hebben voor de oorlogen nu aan de randen van Europa juist om ongeveer in de huidige tijd politiek maatschappelijk iets te krijgen als een Eind Tijd waarvan uiteindelijk de financierende familie Rothschild als winnaar uit de bus komt gekroond als Eerste Prins van Israël.

Marx heeft Das Kapitaal geschreven in de context van zijn bijdrage aan de droom van de familie Rothschild. Echt bizar triest dat links dit nooit begrepen heeft en als ware links volop fascistisch rechts ondersteunt bij en tijdens het realiseren van de natte nazi droom. Karl Marx is een prutser die arbeiders weerspannigheid bijbrengt opdat er strijd ontstaat tussen de zogenaamde onderklasse en de elite. Marx draagt bij aan de klassenstrijd en het onderscheid. Marx had de arbeider moeten leren dat arbeid hetzelfde is als kapitaal. Punt. Meer is er niet aan te begrijpen.

Economie is de studie waarbij pseudowetenschappelijke verzinsels voor waar worden aangenomen en/of waarbij relevante feiten buiten de moddelen worden gehouden om wat voor reden dan ook. Marx en Freud en veel wetenschappers in die tijd die het fundament gelegd hebben voor hedendaags denken waren zichzelf overschattende hooghartige kuttenkoppen. De wereld van de wetenschap en ideologie is vol met dwazen die met elkaar collectief en individueel het werk van Satan volbrengen opdat de familie Rothschild als vorst regeert over alle joden daarmee de mensheid met erkenning van het Vaticaan en dank aan Marx ouderwets in slavernij plaatsend.

10-04-2015

Joris Luyendijk vergist zich

by J.L. de Kreek — last modified 10-04-2015 06:00
Opgeslagen onder:

Joris Luyendijk heeft het Twitter-account van hét Goede Nieuws™ geblokkeerd. Daardoor heeft hij zich afgesneden van de inside information en kwalitatief hoogwaardige feedback waaruit ook hij eenvoudig begrijpen kan dat de banken NIET schuldig zijn aan de crisis van 2008. Dat is te zien aan zijn optreden bij de Wereld Draait Door voor zijn boekje “Dit kan niet waar zijn”. Economie is kennelijk toch te veel 'rocket science' voor de journalist en antropoloog Joris Luyendijk.

De economische crisis van 2008 is de schuld van de politiek. De schuld van de VVD, van het CDA, van de PvdA, van de SP en Wilders. Joris Luyendijk bepleit systeemverandering om problemen als in 2008 te voorkomen terwijl systeemhandhaving noodzakelijk is. Joris Luyendijk zegt het goed aan het begin van het gesprek met oorlogscrimineel Matthijs van Nieuwkerk aan de tafel van de Wereld Draait Door: de banken hebben geen wetten overtreden, de wet staat het de banken toe 120 te rijden dus rijden de banken 120.

De complexe en misschien wanpresterende bancaire producten zoals vertiteling en securitisatie zijn NIET de oorzaak van de diepe economische crisis van 2008. Deze crisis bezit co-factoren die de causale oorzaak zijn van de diepe crisis: de oorlog zonder geldige reden in Irak en het brede terrorisme en de genocide van de landen van 'the Coaliton of the Willing' in Moslimlanden. Deze waarneming is bevestigd door TOP-ambtenaren die het kabinet adviseren over de crisis en daarbij niet aan de ministers vertellen kunnen dat zij de schuldigen zijn. Consumenten en producenten vertrouwen zijn de sleutelwoorden.

Dit vertrouwen wordt ernstig beschadigd door delinquenten in de westerse politiek die macht misbruiken en bevoegdheden scheden om ongestraft extreem zware misdrijven tegen de menselijkheid te begaan. Dat niemand van de journalisten het heeft over de extreem zware misdrijven van de Nederlandse politiek in moslimlanden versterkt de crisis. Het economische systeem op aarde is overwegend afhankelijk van vertrouwen. Begaan westerse landen oorlogsmisdaden, terrorisme of genocide dan is dit een garantie voor een economische crisis.

Het is allemaal al meerdere keren uitgelegd op hét Goede Nieuws alleen domrechts en domlinks wil er niks van weten want die geeft liever de schuld aan anderen. Om de economie te herstellen en herhaling te voorkomen is het eerst nodig de terroristen in de Nederlandse politiek strafrechtelijk te vervolgen voor hun rechtsstaat, mensheid, beschaving en economie ondermijnende misdrijven. Vervolgens kunnen er enige systeemverbeteringen worden toegepast. Systeemverandering zonder dat Joris Luyendijk de oorzaak van de economische crisis goed in het vizier heeft is vragen om problemen.

Joris Luyendijk is journalist en antropoloog. Antropologen houden zich bezig met de cultuur van bosjesmensen in de rimboe in plaats dat zij getraind zijn in het herkennen van oorzaken van systeemcrisissen. Het is kennelijk nodig om rechtsgeleerdheid gestudeerd te hebben om makkelijk te zien dat zoiets als het door economen opgestelde Europees Verdrag of door politici begane consumenten en producenten vertrouwen ondermijnend terrorisme het fundament legt voor de economische crisis van 2008. Daarbij komt dat de crisis van 2008 een gewilde crisis is van de groep personen die ook Hitler gefinancierd hebben en Auschwitz hebben laten bouwen.

Deze groep wil wereldmacht en heeft ook voor de Tweede Wereldoorlog allemaal strategieën uitgewerkt om landen economisch naar de afrond te brengen opdat de groep ervan profiteert. Deze groep zal er voor zorgen dat er meer economische crisissen komen omdat zij daarmee hun macht versterken. Deze groep is ook schuldig aan de aanslagen in de Verenigde Staten 11 september 2001. Deze groep wordt in Nederland vertegenwoordigd door de Zionisten en de Nederlandse politieke partijen waarvan leden ook bij banken werken. De echte oorzaak van het instorten van de torens van de Twin Towers en niet perverse prikkels 'in the city' staan in causaal verband tot economische crisis van 2008.

08-01-2014

BEWIJS: Bitcoin economie corrupt

by J.L. de Kreek — last modified 08-01-2014 14:10
Opgeslagen onder:

Een offline printer die Bitcoin-wallets uitprint laat goed zien dat de Bitcoin economie net zo corrupt is als die van de Dollar. Bitcoins kunnen worden uitgeprint zonder dat 'double spending' is uitgesloten. On-line, in digitale vorm, beschermt het Bitcoin protocol tegen 'double-spending' door elke uitgegeven Bitcoin die aan de 'blockchain' is toegevoegd te verifiëren. Doordat Bitcoins nu ook kunnen worden uitgeprint zonder dat een print gelijk staat aan 'spenden' kunnen Bitcoins meerdere keren uitgegeven worden.

In de reële wereld waarin een uitgeprinte Bitcoin de rol van papiergeld overneemt is het mogelijk dat een Bitcoin niet direct bij uitgave digitaal geverifieerd wordt. In de reclame voor de Bitcoin printer wordt verondersteld dat het printen van Bitcoins beschermt tegen online diefstal. Zal best zijn. Printen van Bitcoins is ook corrupt omdat dan in ieder geval tijdelijk twee en misschien zelfs meer van dezelfde Bitcoins naast elkaar bestaan kunnen. Omdat de Bitcoin in QR-code geprint wordt kan van het klonen van Bitcoins gesproken worden.

Consumenten zullen betalen met Bitcoins. Dat doen ze digitaal en op papier. De papieren Bitcoin wordt net als de gedrukte Dollar. Mensen houden het in de oude sok. De papieren Bitcoin gaat van hand tot hand zonder dat iemand weet of een tweede exemplaar van dezelfde Bitcoin in omloop is want uitprinten van de Bitcoin staat niet gelijk aan 'spenden' stelt software engineer Patrick Savalle van Zaplog op Twitter.

Eerst zodra de papieren Bitcoin gedigitaliseerd wordt en daarmee geverifieerd aan de uitgegeven Bitcoins in de 'blockchain' komt de nieuwe bezitter van papieren Bitcoin er achter dat de papieren Bitcoin reeds eerder uitgegeven is. Achterblijvend met een waardeloos stukje papier. Net de Dollar. Die wordt ook gedrukt zonder dat tegenover het drukken waarde staat. DAAROM is het onverstandig papieren Bitcoins te aanvaarden.

Bron:
https://twitter.com/patricksavalle/status/420879522855002112
http://webwereld.nl/beveiliging/80667-stel-je-bitcoins-veilig-op----papier
https://en.bitcoin.it/wiki/Double-spending
http://blogs.cornell.edu/info4220/2013/03/29/bitcoin-and-the-double-spending-problem/
http://bitcoin.org/bitcoin.pdf
http://arstechnica.com/tech-policy/2011/06/bitcoin-inside-the-encrypted-peer-to-peer-currency/
http://codinginmysleep.com/bitcoin-attacks-in-plain-english
http://eprint.iacr.org/2012/248.pdf
http://arstechnica.com/business/2013/03/major-glitch-in-bitcoin-network-sparks-sell-off-price-temporarily-falls-23/

06-04-2013

Bennink & Brussen spammen

by J.L. de Kreek — last modified 06-04-2013 10:00
Opgeslagen onder:

Jan Bennink, de prominente tekstschrijver van Roorda Reclamebureau, die ook prominent schrijft voor de Volkskrant, en publiceert op de sites van Bert Brussen van Bbrussen.nl, én Bert Brussen, geven in vereniging propaganistisch gelegenheid aan oorlogsmisdaden, terrorisme en genocide van de Nederlandse politiek ambtsdragers sinds Balkenende I door daarover opzettelijk wederrechtelijk te zwijgen. Daarmee benadelen Jan Bennink en Bert Brussen in ernstige mate de belangen van hun klanten en ieder ander. Jan Bennink en Bert Brussen zijn bekend van de website GeenStijl wat marktdebiet verworven heeft met bedrijfsmatige tendentieuze, ongefundeerde en nodeloos kwetsende uitlatingen.

Jan Bennink en Bert Brussen verdienen de boterham met guerrilla propaganda en hufterjournalistiek. Wanneer zij aangesproken worden op hun onaangepaste gedrag slaan ze in vereniging op internet hard terug en beledigen zij een ieder zonder dat hun slachtoffers in staat gesteld worden in de 'comments' bij de beledigingen van repliek te dienen. Bert Brussen beroept zich er steevast op journalist te zijn. Daarom ook mocht zijn bedreiging aan het adres van Geert Wilders niet vervolgd worden want dat zou volgens Bert Brussen in strijd zijn met de journalistieke vrijheid of zo.

Toen Bert Brussen de prominente journalistieke website De Jaap oprichtte is hij deugdelijk geïnformeerd over het feit dat de Nederlandse politiek ambtsdragers van links tot rechts sinds Balkenende I gelegenheid geven aan oorlogsmisdaden, terrorisme en genocide in Islamitische landen. Bert Brussen en ook Jan Bennink hebben lak aan die informatie en negeren het nieuws wat iedereen bepaaldelijk aangaat ook al zijn zij prominente schrijvers op een groot aantal journalistieke podia. De heren imponeren als propagandisten voor de politiek delinquenten voornoemd. Zij die zich erop beroepen journalist te zijn hebben ook de plicht tegemoet te komen aan het recht van het publiek op de waarheid. Dat is nu eenmaal de zure last die bij het werk van de journalist past.

Ook op de schouders van prominente opiniemakers rust deze plicht, zeker wanneer de wereld bedreigd wordt door grote terrorisme gerelateerde en internationale misdrijven van politici van eigen bodem. Mede de naoorlogse perszuivering heeft daarvoor het fundament gelegd in de Nederlandse normen en waarden. Dat weten Jan Bennink van Roorda Reclamebureau en Bert Brussen want ze zijn niet dom. Jan Bennink en Bert Brussen wekken de indruk dat zij feitelijk op de hand zijn van internationale terroristen en genocidale moordenaars in de politiek. Middels agressieve propaganda drukken zij kritiek op hun hufterpolemiek de kop in en zetten zij hun criticasters ten onrechte te kijk als haters en stalkers. Tweet die zij ontvangen zonder dat zij daarom gevraagd hebben kwalificeren zij oportunistisch als belagen. Het werk van deze heren is standaard SPAM.

Bert Brussen heeft ooit eens in een filmpje op internet gezegd dat hij alles kut vindt, alles haat en dat wat hem betreft iedereen kapot mag. Uiteraard doet Brussen alsof dit een grap was. Zijn daaropvolgende prestaties demonstreren evenwel dat hij het meende. Zijn bijdrage aan het publieke dermate toont dat hij het leuk vindt om het even wat polemisch te slopen. Onder normale omstandigheden misschien te billeijken. Nu de Nederlandse politiek reeds meer dan tien jaar opzichtig het meest grove terrorisme faciliteert en daarmee de Nederlandse schatkist aansprakelijk maakt voor schade in Islamitische landen die duizden miljarden Euro's bedraagt en de economie vernietigt, is het arrogante narcisme van de heren Bennink en Brussen niet grappig meer én hebben zij het risico aanvaard dat zij op één lijn gesteld worden met personen die in het verleden propagandistisch bijgedragen hebben aan volkerenmoord.