U bent hier: Home / Voorpret strafvervolging Matthijs van Nieuwkerk

Voorpret strafvervolging Matthijs van Nieuwkerk

by J.L. de Kreek — last modified 19-05-2013 09:53

De inleidende schermutselingen zijn vorig jaar geweest. In het kantoor van de Wereld Draait Door, en buiten aan het terras met Jan Mulder aan een tafeltje. Matthijs van Nieuwkerk en Mulder schoten als hazen in het gebouw van DWDD. Daags later is Matthijs van Nieuwkerk nog een keer bij het terras aangesproken waar hij een versnapering genoot. Matthijs van Nieukwerk verdient meer dan de minister-president èn hij vraagt zijn tafelgasten niet naar hun oorlogsmisdaden. Dat is bizar.

De wielrenner die doping bekend heeft wordt de oren van het hoofd gevraagd, door Matthijs van Nieuwkerk, en gast Jack de Vries of Jort Kelder krijgt nóóit een kritisch woord van de duurstbetaalde journalist van Nederland. Matthijs van Nieuwkerk is geen journalist. Hij is propaganda deelneemer aan de grooste terroristische operatie in de westerse geschiedenis. Dat de oorlog in Irak ook genocide geleverd heeft, maakt de kwestie problematisch voor Matthijs van Nieuwkerk persoonlijk.

Bij genocide gelden er bijzondere regels die leiden tot strafvervolging van journalisten die prominente deelnemers niet kritisch oren van het hoofd vragen. De onder journalisten algemeen bekende perszuivering is er natuurlijk bij Matthijs van Nieukerk ingeramd als oud-krantenjongen. Één van de redenen waarom het Parool tegenwoordig niet te lezen valt is de redactionele verantwoordelijkheid in het verleden van Matthijs van Nieuwkerk. Groot aantal prominente journalisten, mediamensen, houden opzichtige oorlogscriminelen handen boven het hoofd.

Hun nalaten kritische vragen te stellen in al de jaren dat de misdrijven plaatsvinden is ouderwets strafwaardig. De tweede Perszuivering is in voorbereiding. Die zal van een andere orde zijn dan de eerste Perszuivering omdat de bijpassende verzoeken door omstandigheden nu anders ingeleid zijn. Nu zal de zuivering via aangifte plaatsvinden, het rechtens aanhitsen van opsporing en vervolging tegen Matthijs van Nieukerk persoonlijk. De man met het meeste gratis geld van alle uitkeringtrekkers van de publieke omroep, en géén enkele kritische vraag aan Jack de Vries of Jort Kelder.

Jort Kelder heeft er al een keer helemaal de politie bijgehaald omdat hij het beu is door de strot geduwd te krijgen dat hij oorlogscriminelen naar de pijpen danst. Jort Kelder weet kennelijk half niet wat hij zich op de hals haalt. Vijf tot vijftien jaar hechtenis zal niet bijdragen aan afbetaling van de hypotheek. Het punt met Jort Kelder is dat hij gewezen is op de feiten en de politie op boodschapper heeft afgestuurd.

Deze boodschapper bezit een vreemde afwijking. Het oordeelt zelf of iemand een oorlogsmisdadiger is. Het neemt de feiten waar via alle media en andere bronnen, en relateert deze aan het strafrecht. Materieel strafrecht was het beste cijfer van deze jurist die op de derde al van Vietnam wist en zonder schaamte de Holocaust ontkent waar iedereen bij staat. Het broeit in de samenleving en dan is goed te zien dat Matthijs van Nieuwkerk geen Sonja Barend is. Hij pikt alleen op wat hij denkt dat modisch is en wil niet niet zien dat duizenden ouders in Nederland hun kinderen verliezen aan een criminele organisatie waarvan leidende ambtelijke deelnemers ook schuld bezitten aan oorlogsmisdaden, terrorisme en genocide.

Matthijs van Nieuwker was eerder aangezegd dat zijn strafvervolging ingeleid worden zal. Door werk van collega terroristen van Matthijs van Nieuwkerk is daarin vertraging gekomen. Kwestie van opportuniteit. Matthijs van Nieuwkerk is eind van de maand mei op vakantie. Genieten van de Tour en welverdiende rust. Begin september 2013 is hij er weer elke werkdag op prinme time televisie met de benen wijd zittend tegenover de tafelgast, iedereen het woord onnemend en aandacht op zichzelf vestigend.

Share |
comments powered by Disqus