U bent hier: Home / Wouter Bos

Wouter Bos

by J.L. de Kreek — last modified 27-08-2013 09:05
Opgeslagen onder:

Wouter Bos. Zomergasten. Zondag 25 augustus 2013. Raar leven achter de rug. Laatste jaren kijkt Wouter Bos meer YouTube. Nieuwe baas van het VU Medisch Centrum. Grote dossiers eigen maken. Problemen oplossen. Weg kwijt. Mensen weten wat er gespeeld heeft. Boel mensen die dood gaan. Avond minutieus voorbereid. Wouter begint in 1996. Fragment met meeste invloed. Als mokerslag. Had voor Shell in Hong Kong gewerkt. U weet Shell financierde samen met Rockefeller en Rotschield leider Adolf Hitler. Internationale reclame voor een Zwitserse bank. Sentimenten maakte indruk op Bos. Robert Frost.

Kennelijk iets wat alleen Wouter Bos begrijpt. Laatste twee zinnen: I took the road less traveled by and that made the difference. Tegen stroom in maakt grote verschil. Werkte acht jaar bij Shell. Veel geld. Mooie landen. Politieke interesse, of het idealisme echt is. Beloond om zekerheid niet zwaar te laten wegen en te doen wat onverwacht is. Doelt Bos op zijn steun aan de illegale oorlog in Irak? Net niet de te verwachten dingen doen. 8,26. Nu al genoeg van Wouter Bos. Wie denkt Wouter Bos wel dat hij is?

We weten allemaal dat hij zich niet verzet heeft tegen de illegale oorlog in Irak. Het CDA werd groot door te prediken over De Puinhopen Van Paars terwijl het ná Balkenende alleen slechter gaat. Hij ging makkelijk in zee met de VOC en koos ervoor kritiekloos deel te nemen aan het kabinet van de grote oorlogsmisdadiger Jan Peter Balkenende. Hoe kan Wouter Bos dit de PvdA aandoen? Wat drijft deze narcist nog meer dan het ego? Wie voor Shell werkt is fout want Shell hielp de Nazi's door samen met Rockefeller en Rothschild miljoen dollars aan Hitler te betalen om Wouter Bos anno 1996 veel geld en reizen naar mooie landen aan te bieden. Wouter koos voor de politiek. Zo idealistisch is de Nationaal Socialist. Omdat ganse media het te druk had met de eigen gadgets weet niemand dat PVV partij ideoloog Martin Bosman tijdens het Wildersproces in de hal van het Paleis van Justitie de PVDA met de Nazi's vergeleek omdat Hitler ook een socialist was, een Nationaal Socialist.

Het arbeidsverleden en de politieke loopbaan van Wouter Bos bewijst dat de antisemiet gelijk heeft. Wouter Bos is accademisch misbaksel van de Vrije Universiteit. De Vrije Universiteit heeft meer prominente kneuzen voortgebracht. Balkenende is het andere voorbeeld. Ook een kneus van de VU. Wouter Bos is cum laude afgestudeerd. Heel wat wellicht. Tot in ogenschouw genomen wordt dat zijn cum laude voor een universitaire opleiding economie staat. De wetenschap waarbij de leerlingen geen academische kennis verkrijgen omdat de onderzoekers zich bezighouden met modellen waarbij zij zelf naar willekeur feiten erkennen of ontkennen. Als cum laude econoom en minister van financiën is het Wouter Bos niet gelukt de economische crisis te relateren aan de onrechtmatige oorlog in Irak. Voor Wouter Bos mag het gewapende conflict geen oorlog genoemd worden. Ook Tony Blair wordt bewondert door Bos. Het kan niet fouter. Nu bestuursvoorzitter van het VU Academisch Centrum. Hoe komt het bestuur van het VU Academisch Medisch Centrum erbij Wouter Bos als bestuursvoorzitter aan te stellen?

Hirsch Ballin is ook aangenomen, als hoogleraar mensenrechten, in een academische instelling. Dat is vragen om problemen. Op YouTube staat een college. Rationalisatie achteraf. Waarom we eigen keuzes achteraf als goed willen zien. Waarom heb ik de keuzes toen genomen? Waar gaat het over bij Wouter Bos? Het onverwachte te doen. Een man zonder norm of historisch besef. Goede vriend Balkenende. Ligt bij zijn hart. Nu het Academisch medisch Centrum. Achter kant van het gelijk. Dilemma van de medisch specialist. Daarom wil Wouter Bos in het ziekenhuis werken. Normaal met elkaar praten. Hiërarchie werkt niet. Inhoudelijk gezag. Cultuur creëren. Dillema's. Niemand die het heeft over de oorlogsmisdaden van Wouter Bos. Terughoudenheid onder medisch specialisten om elkaar de waarheid te zeggen. Net als in de politieke en bij de PvdA. Persoonlijk spreken. Leren van groepsdynamiek. Afgaan ten opzichte van anderen. Gewerkt met groepen. Groepsdynamiek zien ontstaan. Processen binnen groepen. Hij doet het als team.  Margin Call. Beste film over financiële crisis. Wouter weet niet dat zijn politiek de oorzaak van de crisis is. Of hij weet het wel en werkt nog altijd ouderwets goed met Shell samen. Niet in hand te houden. Probleem wordt uitgelegd door een junior.

Waarom relateert Wouter Bos de crisis niet aan zijn ondersteuning van oorlogsmisdaden, terrorisme en genocide van het westen in Islamitische landen? Economie draait om vertrouwen. Wanneer Wouter Bost deelneemt aan internationale misdrijven is het vertrouwen vanzelfsprekend zoek. Ook met de wraak op zijn misdrijven houdt Wouter Bos geen rekening. Pas 35 minuten bezig. Verlokkingen niet te weerstaan. Grote politieke debatten. Minder risico nemen. Recht in zijn gezicht terug. Eigen schuld dikke bult. Oplossing zaak van akelig lange adem. Daar heeft hij gelijk in want het bevat zijn strafvervolging en die van Femke Halsema en goede vriend Balkenende. Tulpencrisis 16eeuw. Crisis heeft geen mentaliteitsverandering gebracht. Zalm. Ook oorlogsmisdadiger. Die de rekening voor zijn falen afwentelt op de samenleving. Een van de weinige dingen die Wouter Bos had kunnen doen is niet deelnemen aan het kabinet Bakenende. Het wordt een te lange zit terwijl ook de puinhopen van Wouter Bos opgeruimd worden moeten. Kunst van het onderhandelen. Verschrikkelijk fout. Hecht team met Balkenende. Nee zeggen. Daar niet vanaf te brengen.

Niet boeiend. Wouter Bos als mens. Zelfs grappenmaker dingetje, de Zomergast van de eerste uitzending, was leuker. Gewetensnood. Achteraf. Boeven nodig om boeven te vangen. The Passion en de Judas kus. Wat is jouw woord als het hart en berekend is. Wat is jouw woord. Verraad mij niet. Vecht voor mij. Geen fan van de EO. Toch een beetje gelovig. Opvoeding. Verhalen die verteld worden blijft. Fascinerend. Wouter Bos is niet van de arbeiderspartij. Het is een CDA'er verkleed als Nationaal Socialist. Bijbelverhaal. God moet uitmaken of Wouter Bos gelovig is. Te moeilijk om te erkennen dat hij gelovig is. Extreem christelijk opgevoed. Dat draagt de Tempelier mee. Historische momenten op TV. Geeft de kans er boven op te zitten. Je moet het ook grijpen. De blanke onderdrukker. Van te voren bewust van het historische moment. Voor zijn vader hield politieke gedrevenheid samen met geloof. Bij Wouter Bos is dat minder. Dus toch een fout gezin. Recht en onrecht. Christenen mogen niet aan politiek doen blijkt uit de bijbel anders kiezen we voor het pad op weg naar Armageddon.  

Wouter Bos praat bekakt. Huis uit. Alles ligt net een slag anders dan hij denkt. Wouter Bos speelt toneel. De ware motieven toont hij niet. Zijn dubbele agenda. Namens Shell? Gek dat Wouter Bos niet begrijpt dat zijn politieke loopbaan hem in strafrechtelijke problemen brengt. Economen hebben geen moraal. Hadden zijn ouders hem fatsoenlijk opgevoed als christen dan had Wouter Bos begrepen dat het fout is als gelovige aan politiek deel te nemen. Daarmee had hij mooi oppositie kunnen voeren. De socialistische ziekte. Inderdaad. Is er als vader en echtgenoot niet beter op geworden. Wouter Bos is vorm zonder inhoud. Tak van dezelfde stam. Verre familieband. Spreekt tot de verbeelding. Loskomen uit het verleden. Pad om er samen uit te komen. Camera en dynamiek. Kracht van televisie. Vrede en perspectief. Weer beroept hij zich op het redden van een bank. Banken red Wouter Bos wel. De bevolking van Irak niet. Niet onmiddellijk hard Balkenende aanpakken, dreun geven. Nu blijven de misdrijven van de minister-president aan Nederland kleven. The Natural. Iets van een trukendoos en natuurlijk charisma. Heeft de verkiezingen in 2006 verloren door zich draaikont te laten noemen door Balkenende. Loont niet altijd in de politiek een eerlijk verhaal te vertellen.

Die vliegtuigen die hoge torens in gingen. Als een man staan achter Amerikanen. De bevrijders. Pim Fortuyn weet niet dat Amerika Hitler betaald heeft. Bush wordt geprezen. Erkent het ISH niet. Trekt met militaire middelen ten strijde tegen terroristen. Voert illegaal oorlog in Irak. De grootvader was ook fout want die was manager van het geld van Adolf Hitler. Micha Kat denkt dat Pim Fortuyn door de Staat vermoord is. Best te begrijpen met zijn standpunten Amerika blijkt na 11 september 2001 de onbetrouwbaarste bondgenoot ter wereld te zijn. Geen scheiding van kerk en staat want het CDA bestaat. Pim Fortuyn was een idioot die alleen geïnteresseerd was in zichzelf. Ook als directeur van de Ov-jaarkaart was het een psychoot. Hij had niet vermoord mogen worden. Het is geen verlies voor de samenleving dat Pim Fortuyn dood is. Landen hebben de aanslagen gedoogd. Hand en span diensten. Academisch onderzoek bewijst dat de Twin Towers niet door de vliegtuigen ingestort kunnen zijn.

Wouter Bos is academicus want cum laude afgestudeerd econoom. Waarom begrijpt de academicus niet dat wat het ziet op TV niet spoort met de officiële lezing? Wouter Bos is niet links. New kid on the block. Zonder dood Fortuyn zou Wouter Bos geen PvdA leider zijn geweest. De Europese grondwet. Ook een debacle van economen. Individuele en geen collectieve schuld van de Duisters. Wel collectieve schuld van de Zionisten. Het EU referendum is een historische mislukking. Een soort van . Niet belangrijk wat er gebeurt is. Belangrijk hoe er over gesproken wordt. Beeldvorming belangrijker dan feiten. Verkiezingsdebat met Zalm en Balkenende. 2006 debat met Balkenende. 2006. Nooit over de illegale oorlog in Irak en de negatieve gevolgen ervan voor de economie. Wat Bos uitstraalt is hij niet. Hoe er over gepraat wordt gaat eigen leven leiden. Die Wouter Bos. Zijn tijd in hechtenis zal hen zwaar vallen. Intuïtie kwijt. Tegenspraak. Selectie van de beelden. Serieus. Alle hoeken laten zien. Liefhebber van politiek spinnen. Beeldvorming belangrijker dan feiten. Diepte punt in hoe je met elkaar om gaat. In een vlek moet je moet wrijven.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus