U bent hier: Home / Wraak op Matthijs van Nieuwkerk

Wraak op Matthijs van Nieuwkerk

by J.L. de Kreek — last modified 22-05-2014 06:25
Opgeslagen onder:

De mishandeling van een verslaggever van hét Goede Nieuws™ door de redactie van de Wereld Draait Door zit nog steeds een beetje dwars. Van Nieuwkerk voor het zomerreces confronteren met zijn cultuur zit er niet in. De georganiseerde mensenhandel van de jeugdzorg en de internationale misdrijven van Geert Wilders, regisseren de agenda. Voor Matthijs van Nieuwkerk persoonlijk betekent dit dat hij een kans mist om zijn slachtoffer schadeloos te stellen.

Bij Matthijs van Nieuwkerk moet het eigenlijk over zijn slachtoffers gaan. Meervoud. Zijn gasten. Het publiek. De tafel heer of dame. De geweldige camera mensen. Allemaal slachtoffers van Matthijs van Nieuwkerk, omdat hij middels zijn rol als prominentste anchorman van Nederland op prime time televisie afgelopen negen jaar voortgaand stroop gelikt heeft bij het CDA en de VVD in het bijzonder en de politiek in het algemeen. Het spel wat de politiek speelt is ook voor Matthijs van Nieuwkerk te herkennen.

Voor iedereen eenvoudig om te zien ontwikkelen zich gedurende de negen jaar dat Matthijs van Nieuwkerk de Wereld Draait Door maakt in de buurlanden van Europa, gewelddadige gewapende conflicten waaraan de Nederlandse politiek deelneemt en waaraan geen geldige reden ten grondslag ligt. Alle wethouders van het CDA en de VVD zijn oorlogsmisdadigers want zij verzetten zich niet tegen de oorlog in Irak. Matthijs van Nieuwkerk ondersteunt hen omdat hij erover zwijgt terwijl het niet zijn taak is aan tafel van DWDD oorlogsmisdadigers, terroristen en genocidale moordenaars uit de wind te houden. Wie zwijgt stemt toe.

Matthijs van Nieuwkerk is hoofdredacteur geweest van Het Parool. Dat neemt hij mee. De journalist controleert de macht. Dat is de standaard rolverdeling in de vrije democratie. Zonder journalisten die het vak serieus nemen wordt de macht niet gecorrigeerd en ontstaan er problemen. In casu problemen voor Matthijs van Nieuwkerk want de mishandeling door de redactie van DWDD van een journalist van hét Goede Nieuws™ wordt begrepen als een internationaal misdrijf. Niet een eenvoudige mishandeling. Betrokkene werd letterlijk door meerdere mannen vastgehouden en gekeeld door een ander. Gekeeld. Zware mishandeling is strafbaar gesteld met acht jaar cel.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus