U bent hier: Home / Zionisme = apartheid

Zionisme = apartheid

by J.L. de Kreek — last modified 06-12-2013 10:31

Met de dood van Tata Nelson Mandela is het aardig de aandacht te vestigen op het Zionisme als bron van apartheid. De Zionisten wilde voorafgaande de Tweede Wereldoorlog geen vrede omdat eerst “the mass evacuation of all ... minorities” en de machinerie van dwang opgang gebracht moest worden. De Zionisten wilde vooral eerst de Joden uit Europa en waren daarna voorstander van apartheid omdat het ANC ook voor de Palestijnen was.

Israël zelf is een apartheidsstaat. Het is door de Zionisten van het eerste uur het 'wereldgetto' genoemd. Duidelijker kan het niet. Het heeft niet eens een grondwet. Israël is de staat voor blanke Ashkenazische Joden. Zwarte Joden en ook authentieke belijdende Joden worden door de meerderheid van de blanke apartheidsnatie met de nek aangekeken. Toen Israël nog in oprichting was, dus voor de Tweede Wereldoorlog, collaboreerde het diepgaand met de Nazi's om de bulk van Joden uit Europa verdreven te krijgen.

Op dezelfde huichelachtige wijze heeft Israël allianties gehad met de Zuid Afrikaanse apartheidsstaat. Tijdens de tweede wereldoorlog werd de toekomstige Zuid-Afrikaanse premier John Vorster geïnterneerd als een nazi-sympathisant. Drie jaar later werd hij gefêteerd in Jeruzalem.

Israëlisch zijn net als de Afrikaners van de apartheidsstaat Zuid-Afrika, die hadden net als de Zionisten de Bijbelse notie dat het land een hun door God gegeven recht was. Net als de Zionisten die beweerde dat Palestina in de jaren 1940 'een land zonder volk voor een volk zonder land' was. De Afrikaner kolonisten verspreid de mythe dat er geen zwarte mensen in Zuid-Afrika woonde toen ze zich voor het eerst vestigden in de 17e eeuw. Gezien de steun van Zuid-Afrika voor nazi-Duitsland is de alliantie die Israël kort na de oprichting vormde met Zuid Afrika verrassend.

In 1968 is de Israëlische regering een VVV-kantoor in Zuid-Afrika begonnen, waarna honderdduizenden Israëliërs en Zuid-Afrikanen landen elkaars bezocht. Toen het toerisme naar Zuid-Afrika van de rest van de wereld daalde als gevolg van de internationale boycot, groeide het toerisme vanuit Israël van jaar tot jaar. Israëli's waren frequente bezoekers van Namibië (bezet door Zuid-Afrika in weerwil van een uitspraak van het Internationaal Court of Justitie) en Bantustans, waar ze op vakantie gingen en bedrijven hadden. Professor Beit-Hallahmi noemde Israël:

dichtstbijzijnde militaire bondgenoot van Zuid-Afrika en de bron van inspiratie en technologie.

Share |
comments powered by Disqus