U bent hier: Home / Zwarte Piet ende racisten

Zwarte Piet ende racisten

by J.L. de Kreek — last modified 05-12-2014 06:00
Opgeslagen onder:

Sunny Bergman heeft gelijk. Zwarte Piet is racisme. Meer dan een koloniale 'hangover'. Het is niet de kater van het kolonialisme, het is de conservatieve behoefte vast te houden aan ouderwetse koloniale verhoudingen die tot uiting komt in het jaarlijkse kinderfeest. Ook de slavendrijver had niet het gevoel racistisch te zijn. Zwarte Piet plaatst minderjarigen collectief en individueel in de waan over de gewoonte 'negers' als Zwarte Piet te knechten. Wat in ernstige mate zuigt aan Zwarte Piet is de wijze waarop het debat gevoerd wordt. GeenStijl bijvoorbeeld, zet tendenties, ongefundeerd en nodeloos kwetsend, bedrijfsmatig de toon.

Ook bedreigt GeenStijl autoriteiten om de zin te krijgen en ondersteunt het de groep die schuld heeft aan het sneuvelen van misschien wel de beste militair van de NATO en de zoon van de CDS. GeenStijl doet lauw over de blatante discriminatie van Geert Wilders en verkneukelt zich aan de haatdragende epistels van Annabel Nanninga. Nanninga en ook die Grote Hoer van Hoeiboei, zijn heule vervelende racistische poepwijven die in gedachte met hun vagijn omgekeerd aan de brugleuning gehangen worden voor een potje agressieve porna met Quasimodo. Het is heel normaal rekening te houden met de gevoelen van de slaven van vroeger wanneer zij bij een volksfeest van hun blanke slavendrijvers geconfronteerd worden met 'blackfacing'.

'Blackfacing' is een evidente uiting van onderhuids racisme. Omdat openlijk racisme strafbaar is kan de racist die de Nederlander gewoon blijkt te zijn moeilijk uitkomen voor diens racisme en geeft het uiting aan de racistische gevoelens middels 'blackfacing' of Zwarte Piet. Het werkwoord Zwartepieten betekent niet voor niks een ander de schuld of straf geven. “Al ben ik zwart als roet, ik meen het wel goed'”. De racist begrijpt onschuld veinzend niet dat cadeautjes laten geven door de zwarte knecht racistisch is, en misbruikt de goede bedoelingen van de knecht om het racisme te ontkennen. Racisten zijn niet alleen te herkennen aan 'blackfacing'. De racisten zijn ook te herkennen aan pukkel hoofden als die van Hans van Baalen en de politiek van het CDA. Te Arnhem in der tijd toen het gedoogakkoord met Wilders onderwerp was van het CDA-partijcongres, zeiden talrijke leden van de partij wachtend in de rij dat zij in verband met “de buitenlanders” voor het akkoord met Wilders stemde.

Geen van de aanwezige journalisten heeft de uitingen van de leden van de partij auditief of visueel geregistreerd. Ook bekritiseert geen van de Nederlandse journalisten de evidente racistische oorlogsmisdaden van de partij die aan de basis staat van de Joods Christelijke traditie waarop Geert Wilders zich aftrekt. Kerwin Duinmeijer was de naam van Zwarte Piet toen hij werd neergestoken, en de Zionistische vrienden van Geert Wilders zitten vuistdiep in de Zuid Afrikaanse apartheid. Zwarte Piet, slavernij en de Joods Christelijke traditie zijn synoniemen. Het is ook te zien aan de ruimte die beroepskatholiek Hans Jansen op GeenStijl krijgt dat gemiddeld blank Nederland het ouderwetse racisme der Katholieken eigenlijk best leuk vindt.

De witte man is bevreesd voor Zwarte Piet want de donkere slaaf is door de bank genomen in de blanke ogen de hyperseksueel met een grotere 'puddingbuks' dan Sinterklaas. Door de ontboezemingen van Eva op het strand weet iedereen dat een grote zwengel wel degelijk belangrijk is voor vrouwen. De 'neger' in het algemeen vanuit evolutionair oogpunt gezien, of vanuit de biologie van de blanke kaaskop is niks anders dan een bedreiging voor de witte man. Daarvoor wordt onderhuids uitgekomen door feestelijk te knechten en in de Bijlmer een getto in te richten waar de slaven van vroeger zoet gehouden worden. Het vanzelfsprekend gevoel van minderwaardigheid van de blanken ten opzichte van kleurling leidt tot racisme. De witte nek die denkt geprivilegieerd te zijn wordt geconfronteerd met een mens die in verschijning opzichtig superieur is aan het blanke zaad wat de eigen ondergeschikte rol in de evolutie niet verdragen kan.

Share |
gearchiveerd onder:
comments powered by Disqus